به گزارش ایرنا، آذربایجانغربی به علت دارا بودن اقلیمخاص و بهره مندی از موهبت های مختلف الهی در پهنه سه میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری خود، ظرفیت های بسیار زیادی در حوزه های مختلف اقتصادی دارد ولی کشاورزی مهمترین ظرفیت اقتصادی این استان است.
در کنار سیب ارومیه، گیلاس اشنویه، گلمحمدی و آفتابگردان خوی و اقلام کشاورزی دیگر که در آذربایجانغربی کاشت و برداشت می شود، انگور سیاه سردشت هم یکی از مهمترین محصولاتی است که در جنوبی ترین نقطه استان کشت می شود.
همچنان که در سال های اخیر جشنواره های مختلفی در خصوص شناساندن ظرفیت های کشاورزی مناطق مختلف کشور در استان های گوناگون برگزار شده، این بار هم سردشت میزبان جشنواره سه روزه انگور سیاه است که دیروز، آغاز شده و تا فردا / دوشنبه/ ادامه دارد.
ضرورت برنامهریزی برای برگزاری جشنواره ملی انگور سیاه سردشت
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در این باره گفت: جشنواره انگور سیاه سردشت این قابلیت را دارد که در سطح ملی برگزار شود و برای این منظور نیاز به یک برنامهریزی ویژه است.
مرتضی صفری با قدردانی از مسوولان اعم از فرماندار، شهردار و شورای شهر ربط، نماینده مردم شهرستان سردشت و جهاد کشاورزی این شهرستان برای برگزاری این جشنواره اظهار کرد: سردشت زمینهها و ظرفیتهای لازم برای جهش در توسعه گردشگری را دارد چرا که این شهرستان دارای آثار مکشوفه هشت هزار ساله بوده و طبیعتی بکر دارد و نیز آجرهای لعابدار کشف شده از این منطقه که قدمتی سههزار ساله دارد بخشی از هویت منطقه و ایران است که در موزههای مهم کشور نگهداری میشود.
وی ادامه داد: اقدام مسوولان شهرستانی برای ویژندسازی انگور سیاه سردشت یک اقدام درست و بهجا بوده چرا که اگر در هر منطقهای رویدادسازی شود نتیجه آن جذب گردشگر و توسعه و رونق این صنعت است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۹ واحد بومگردی در سردشت وجود دارد که پاسخگوی نیازهای این شهرستان نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی افزود: در کنار جذب گردشگر در سردشت، مساله مهمتر برنامهریزی برای شبمانی آنها در این شهرستان است و برای این منظور باید زیرساختهای گردشگری سردشت با ساخت مراکز اقامتی، تفریحی و گردشگری تقویت شود و در این راستا این ادارهکل آمادگی کامل برای حمایت از سرمایهگذاران محلی، منطقهای و ملی با اعطای تسهیلات ارزانقیمت را دارد.
صفری گفت: همچنین در راستای تقویت زیرساختهای گردشگری سردشت با برگزاری جلسه در اسرع وقت سعی میشود همه درخواستهای رسیده برای صدور موافقت اصولی و صدور مجوز سرمایهگذاری در این شهرشتان تعیین تکلیف شده و از این طریق بروکراسی اداری در این راستا به حداقل زمان ممکن برسد.
تلاش برای ثبت جهانی انگور و سماق سردشت
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم در این باره اظهار کرد: در تلاش برای ثبت جهانی انگور و سماق سردشت هستیم و این امر در مراحل نهایی خود قرار دارد.
خسرو شهبازی اضافه کرد: آذربایجان غربی با بیش از ۵۰۰ سردخانه، رتبه اول تعداد سردخانه و رتبه دوم صنایع تبدیلی را در سطح کشور داراست که باید از این ظرفیت برای ارتقای شاخص های کشاورزی استان بهره ببریم.
وی تاکید کرد: آمادگی ایفای نقشی موثر تر و پررنگ تر برای تسهیل در واگذاری و یا تغییر کاربری جهت راه اندازی صنایع زودبازده و تبدیلی در شهرستان سردشت هستیم که می توان از این امر برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در حوزه انگور سیاه استفاده بهینه کرد.
وی البته خبر خوش دیگری هم داشت و ادامه داد: امسال رکورد تولید گندم در طول تاریخ آذربایجانغربی شکسته شد و به رتبه پنجم کشوری در خصوص تولید این محصول رسیدیم که نشانه توجه ویژه به این محصول استراتژیک است.
انواع انگور سیاه سردشت در جشنواره به شرکتکنندگان عرضه میشود
مدیر جهاد کشاورزی سردشت هم در خصوص این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: این جشنواره به مدت سه روز تا ۲۰ شهریور ماه هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۳ برگزار می شود و در آن، انواع انگور سیاه در کنار سایر محصولات فرآوری شده از انگور به شرکت کنندگان عرضه می شود.
احمد علیپور با بیان اینکه برداشت انگور سیاه هر سال از اواخر شهریور آغاز و تا اواسط آبان ادامه دارد، افزود: انگور سیاه سردشت به دلیل طبیعی بودن و همچنین استفاده نکردن کشاورزان از کودهای اضافی عملکرد چند برابری نسبت به سایر انواع انگور دارد و همین امر موجب شده استقبال و اهمیت از این محصول مورد توجه سایر شهرهای دیگر قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه انگور سیاه سردشت علاوه بر خرید واحدهای تولید کنسانتره به صورت تازهخوری نیز مصرف میشود، اظهار کرد: در سردشت هفت هزار و ۵۰۰ هکتار انواع انگور دیم کشت شده و پیشبینی میشود امسال بیش از ۳۰ هزار تُن محصول از تاکستان های این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی سردشت اضافه کرد: در این جشنواره علاوه بر غرفههای عرضه انگور، ۵۰ غرفه عرضه سایر محصولات باغی از جمله انار، هلو، گلابی وحشی و همچنین عسل، گیاهان دارویی، صنایع دستی، فرآورده های انگور سیاه مانند باسوخ، دوشاب، میوژ، گوزمه، حلوا شکری، ترشی انگور نیز دایر شده است.
به گزارش ایرنا، انگور سیاه سردشت که به انگور «رشه» معروف است، به علت استفاده نکردن از کود و سموم، محصولی تمام ارگانیک محسوب میشود و از شهرت فراوانی برخوردار است.
این نوع از انگور تسکین دهنده فشارهای عصبی، افزایش دهنده شیر مادران، پاک کننده معده و روده از مواد زائد و همچنین از بین برنده چین و چروک پوست است.
عمده ترین محصول باغی سردشت با پنج هزار هکتار انگور دیم است.
سردشت یکی از ۲ شهرستان دارای جنگل در آذربایجان غربی است و جنگل های زاگرسی از این منطقه آغاز می شود.
سالانه نزدیک به یک هزار میلیمتر در این شهرستان بارش ثبت می شود.
نظر شما