تامین ذائقه چینی‌ها تا نیاز شهر ژجیانگ به تخصص شیرازی‌ها

شیراز - ایرنا - ضرورت‌های مهمان‌نوازی از گردشگری چینی در استان فارس، درخواست بهره‌گیری از متخصصان مرمت این استان در چین و آمادگی چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری شیراز از موارد مطرح شده در نشست هیاتی از مسئولان فرهنگ و گردشگری استان تاریخی ژجیانگ چین با مدیران حوزه گردشگری استان فارس بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هیاتی از مسئولان فرهنگ و گردشگری استان تاریخی ژجیانگ چین روز یکشنبه در نشستی با مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس درباره ضرورت‌های توسعه همکاری‌ها به گفت‌وگو پرداختند.

استان فارس ۱۱۱ میراث تاریخی منقول، سه هزار و ۹۷ میراث نامنقول،۵۵ اثر طبیعی و ۱۰۹ میراث ناملموس فرهنگی ثبت شده در فهرست ملی میراث دارد.

این استان با برخورداری از ۱۱ اثر ثبت جهانی و تنوع گردشگری در حوزه‌های تاریخی، فرهنگی و هنری، سلامت و مذهبی از استان‌های گردشگر پذیر ایران است و در میان جهانگردانی که به شیراز و فارس می‌آیند چینی‌ها پرشمارترینند.

به دنبال این ظرفیت غنی گردشگری و البته توانمندی‌های تخصصی فارسی‌ها در مرمت و نگهداری اشیا و بناهای تاریخی، امروز نشست هم‌اندیشی مسئولان و فعالان گردشگری فارس با هیأتی ۹ نفره چینی‌های اداره فرهنگ و گردشگری استان ژجیانگ برگزار شد و داشته‌ها و بایدهای مهم برای رونق همکاری‌های ۲ طرفه معرفی و به بحث گذاشته شد.

هدف از برگزاری این نشست هم اندیشی در هتل زندیه شیراز، هماهنگی و تبادل‌نظر برای تعاملات دوسویه ۲ استان فارس و ژجیانگ در حوزه‌های گردشگری، سرمایه‌گذاری و صنایع‌دستی عنوان شد.

روح‌الله روانشاد معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس در این نشست با معرفی ظرفیت گسترده فارس برای پذیرش گردشگران چینی گفت: در شیراز حدود یکهزار و ۵۰۰ مرکز گردشگری شامل هتل، هتل آپارتمان و اقامتگاه‌های بوم‌گردی وجود دارد و بیش از سه هزار راهنمای گردشگری مسلط به زبان‌های خارجی وجود دارد که ظرفیت مناسبی جهت پذیریش گروه های خارجی وجود دارد.

وی، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری فارس را نیز از قابلیت‌های قوی گردشگری این استان دانست که در زمینه تورهای ورودی، خروجی و داخلی فعالیت می‌کنند.

روانشاد از یک شاخه نوظهور گردشگری در فارس نیز سخن گفت که با توجه به تنوع فرهنگی و قومی فارس می‌تواند جهانگردان بسیاری را به این استان جذب کند؛ گردشگری عشایری که از فارس کلید خورده و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده دبیرخانه و میز ملی دائمی عشایر کشور نیز به فارس سپرده شده است.

به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس می‌توان از ظرفیت تورهای عشایری برای معرفی آداب، سنت‌ها و فرهنگ عشایر به گردشگران خارجی استفاده کرد.

راه‌اندازی میز ملی گردشگری ادبی در شیراز از دیگر حوزه‌های نو گردشگری بود که روانشاد از آن یاد کرد و توضیح داد که وجود ۲ شاعر بزرگ و نام آشنا یعنی سعدی و حافظ شیرازی از دیگر زمینه‌ها برای توسعه گردشگری و ظرفیت مناسبی برای حضور گردشگران خارجی دانست.

ضرورت‌های مهمان‌نوازی فارسی‌ها از گردشگران چینی

روانشاد پس از معرفی داشته‌ها و توانمندی‌های گردشگری فارس، به برخی ضرورت‌ها و پیش‌نیازهای افزایش حضور گردشگران چینی در این خطه پرداخت.

وی با بیان اینکه تربیت راهنمایان گردشگری چینی‌زبان یکی از این ضرورت‌ها و نیازمند برنامه‌ریزی است، اضافه کرد: آموزش طبخ غذاهای چینی در رستوران‌ها برای تأمین ذائقه غذایی گردشگران چینی در هنگام سفر به فارس از دیگر نیازمندی‌هایی است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس البته برای تامین این نیاز گردشگری فارس از هیات چینی درخواست همکاری دوجانبه کرد.

دوستی ایران و چین، زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های گردشگری فارس و ژجیانگ

مدیرکل هماهنگی و امور زیارتی و گردشگری استانداری فارس در ادامه این نست ابتدا فارسی را به عنوان استانی با ۳۷ شهرستان و حدود پنج میلیون نفر جمعیت معرفی کرد که ۱۱ اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو دارد و وجود بیش از یکهزار امامزاده جلیل القدر به ویژه وجود بارگاه حضرت شاهچراغ (ع) شیراز در ان فرصتی برای جذب گردشگران علاقمند به گردشگری مذهبی به شمار می‌رود.

سیدمجتبی علوی ارتباطات دوستانه ۲ کشور ایران و چین که از دیرباز شکل گرفته و با مبادلات فرهنگی، اجتماعی، تجاری و سیاسی همراه بوده را بستری مناسبی برای توسعه همکاری‌ها دانست و گفت: در هیچ مقطع زمانی خللی به این رابطه دوستانه وارد نشده است.

وی، شیراز را قطب گردشگری سلامت در کشور وجنوب آسیا نام برد و عنوان کرد: مرکز فارس درزمینه پیوند اعضا، پیوند کبد وسایر تخصص‌های پزشکی و از استان‌های سرآمد پزشکی در کشور و میزبان مناسبی برای گردشگران حوزه سلامت است.

تامین ذائقه چینی‌ها تا نیاز شهر ژجیانگ به تخصص شیرازی‌ها

درخواست بهره‌گیری از متخصصان مرمت استان فارس در چین

پنگ ژو رئیس هیات چینی نتوانست در ابتدای نشست خوشحالی خود را از حضور در شیراز بیان نکند و گفت: خرسندم که در شهر تاریخی و فرهنگی شیراز حضور دارم.

معاون اداره فرهنگ و گردشگری استان ژجیانگ چین نیز مانند همتای ایرانی خود ابتدا این استان را معرفی کرد و گفت: دراستان ژجیانگ بیش از سه هزار شرکت گردشگری و ۳۰۰ هتل که ۸۷ مورد آن تازه ساخت است فعالیت می‌کنند.

وی عنوان کرد: فارس و ژجیانگ هر ۲ ازنظر آثار باستانی، تاریخی و فرهنگی غنی هستند.

این مسئول چینی افزود: این استان با توجه به ظرفیت های مناسبت و دارا بودن ۲۰ منطقه گردشگری دولتی و ۲۷ منطقه گردشگری خصوصی میزبان نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی خواهد بود.

پنگ ژو ادامه داد: استان فارس همچنین از نظر نیروهای انسانی کارآمد و متخصص در زمینه مرمت آثار تاریخی و پژوهش‌های باستان شناسی غنی است و ما می‌توانیم از ظرفیت نیروی انسانی متخصص فارس درامور پژوهش و مرمت آثار تاریخی بهره ببریم.

چینی‌ها آماده سرمایه‌گذاری در گردشگری شیراز

معاون اداره فرهنگ و گردشگری استان ژجیانگ چین همچنین سرمایه‌گذاری درحوزه گردشگری را مهم وضروری دانست و برای سرمایه گذاران چینی‌ها در ساخت هتل و سایر مراکز اقامتی و پذیرایی دراستان فارس اعلام آمادگی کرد.

رئیس هیات چینی گفت: با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها و موسسات استان ژجیانگ می توان در زمینه آموزش زبان چینی و سایر آموزش های مورد نیاز به فعالان گردشگری فارس بهره برد.

وی، از فرصت پیش آمده استفاده کرد و با اشاره به برگزاری جشنواره سالانه فرهنگ و هنر ژجیانگ که به‌زودی در این استان برگزار می‌شود از گروه‌های گردشگری فارس برای حضور در این جشنواره دعوت کرد.

در ادامه این نشست تخصصی، هر یک از فعالان هیات چینی و مسئولان و فعالان گردشگری فارس نظرات خود را برای توسعه روابط گردشگری ۲ استان بیان کردند.

ضرورت سرمایه گذاری درجهت افزایش هتل، مراکز اقامتی، حمل و نقل مناسب هوایی و آموزش راهنمایان چینی زبان دراستان از جمله نکات مهم مورد تاکید اعضای هیأت یادشده بود.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha