به گزارش روز دوشنبه ایرنا، بیست و سومین نمایشگاه بین المللی تجارت و سرمایهگذاری چین (سیفیت ۲۰۲۳) بهعنوان تنها رویداد تشویق سرمایهگذاران چینی برای تسهیل سرمایهگذاریهای مشترک در دیگر کشورها از روز ۱۷ تا ۲۰ شهریور ماه جاری در شهر شیامن استان فوجیان چین برگزار شد و هیاتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت الله عبدالملکی مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه در این نمایشگاه شرکت کرد.
در این رویداد اقتصادی، فرصتهای سرمایهگذاری و بسترهای موجود مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران در غرفه C۴۱۶ نمایشگاه شیامن، به سرمایهگذاران، صاحبان مشاغل و بازدیدکنندگان معرفی شد.
با توجه به مشارکت فعال ایران در این نمایشگاه و اهمیت شرکت هیات ایرانی در سطح مشاور رئیس جمهوری، جمهوری اسلامی ایران رسما به عنوان «میزبان ویژه» این نمایشگاه در سال آینده دعوت شد.
نشست ها و رایزنی های متعدد اعضای مختلف هیات اعزامی شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی ایران به این نمایشگاه بین المللی با طرف های چینی و امضای تفاهم های مختلف برای افزایش همکاری ها، بستر و زمینه مناسبی را برای ترغیب و تشویق شرکت ها و سرمایه گذاران چینی برای فعالیت بیش از پیش در ایران فراهم کرده است.
در شرایط کنونی جهان که میل کشورها و ملت های سراسر جهان به چندجانبه گرایی و رشد و توسعه مشترک تقویت شده و سازمان های اقتصادی و تجاری منطقه ای و بین المللی نظیر سازمان همکاری شانگهای و بریکس هر روز قدرتمندتر می شوند، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس به عنوان قدرتهای اقتصادی نوظهور جهان ، ظرفیت ها و زمینه های قابل توجهی را برای افزایش همکاری کشورها با ایران در حوزه های تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری ایجاد کرده است.
با توجه به ظرفیت های عظیم ایران در حوزه انرژی، حمل و نقل و ترانزیت، معادن و منابع طبیعی و البته امنیت بالا برای سرمایه گذاران خارجی، حضور فعال نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در رویدادهایی نظیر نمایشگاه تجارت و سرمایه گذاری چین(CIFIT ) و معرفی ظرفیت ها و جذابیت های منحصر بفرد ایران برای شرکت های خارجی، بدون تردید نقش بسزایی در افزایش همکارهای های تجاری و اقتصادی کشورهای مختلف با ایران خواهد داشت.
بطور مشخص، با توجه به توافقنامه راهبردی همکاری های ۲۵ ساله میان ایران و چین که می تواند طیف وسیعی از همکاری های دوجانبه در زمینه های گوناگون را در بر گیرد، حضور و مشارکت نمایندگان مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بین المللی چین می تواند نقش موثری در فعال شدن بخش های زیادی از توافقنامه همکاری ۲۵ ساله ایفا کند و از این رو، نمایشگاه جاری در شهر شیامن واقع در استان فوجیان چین می تواند فرصتی طلایی برای فعال کردن بخش هایی از این توافقنامه باشد.
حجتالله عبدالملکی مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی ایران روز جمعه (۱۷ شهریور) و در نخستین روز از برپایی نمایشگاه سرمایه گذاری و تجارت (CIFIT) چین در نشستی خبری، در خصوص اهمیت عضویت ایران درگروه « بریکس»، اظهار داشت: ایران در سال های اخیر وارد اتحادیه های بزرگ اقتصادی از جمله «شانگهای» و«بریکس» شده است و ما معتقد هستیم در آینده نزدیک کشورها و اقتصادهای نوظهور اقتصاد جدید جهانی را ایجاد خواهند کرد؛ اقتصادی عاری از فشار و بحران برخلاف نظام اقتصادی که امریکایی ها بر جهان حاکم کردند.
عبدالملکی در بخشی از سخنانش با تاکید بر سهولت فعالیت سرمایه گذاران خارجی در ایران، از سرمایه گذاران چینی دعوت کرد تا ضمن مطالعه ظرفیت های سرمایه گذاری در ایران، از فرصت حضور در این کشور و سرمایه گذاری و مشارکت در اجرای طرح های کلان در زمینه های مختلف به ویژه در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، غافل نشوند.
مشاور رئیس جمهور با توضیح اینکه برای اولین بار است مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران با یک پاویون کامل و مستقل در نمایشگاه چین شرکت می کنند، تصریح کرد: تلاش می کنیم در گفتگو با سرمایه گذاران چینی بسته های سرمایه گذاری را عرضه و بتوانیم به تفاهمنامه ها و قرارداهای سرمایه گذاری برسیم؛ این سفر و این برنامه نقطه شروع یک دوره همکاری جدید بین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران و کشور چین است.
تمایل چینی ها برای تولید خودرو برقی در ایران
در یکی از نشست های اعضای هیات ایرانی با سرمایه گذاران چینی که از سوی وزارت بازرگانی استان «فوجیان» چین برگزار شد، مدیران و مسئولان بخش های دولتی، اتاق بازرگانی و شهرکهای صنعتی استان فوجیان چین در گفتگو با مدیران عامل سازمانهای مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی ایران، توانمندیها و فرصتهای سرمایهگذاری یکدیگر را تشریح نموده و در خصوص امکان سنجی سازوکارهای ایجاد و توسعه همکاریها به بحث و تبادل نظر پرداختند.
شرکت کنندگان چینی فعال در صنایع طراحی و ساخت خودرو و موتورهای برقی حاضر در نمایشگاه نسبت به سرمایهگذاری در منطقه آزاد انزلی ابراز تمایل نموده و مقرر شد، رایزنیهای جهت حصول نتیجه در قالب انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک تداوم یابد.
اعلام آمادگی چینی ها برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد ارس
در دومین روز برگزاری نمایشگاه بینالمللی تجارت و سرمایهگذاری چین، غرفه ارس میزبان فعالان اقتصادی و مالکان هلدینگهای سرمایهگذاری چین بود و مذاکرات متعددی در راستای سیاست جذب سرمایهگذار خارجی صورت گرفت.
در مذاکرات و نشستهای مجزا با سرمایهگذاران چین، مزیتها و بستههای جدید سرمایهگذاری در ارس در حوزه صنایع ساختمانی، معدنی، فلزی، نفتوگاز، شوینده، آرایشی و بهداشتی و انرژی برای مخاطبان هدف عرضه شد که با استقبال آنان همراه بود.
استقبال چینی ها از فرصت های کسب و کار در صنایع لجستیک، کشاورزی، معدن و صنایع ماکو
نمایشگاه بینالمللی تجارت و سرمایهگذاری چین، غرفه منطقه آزاد ماکو میزبان فعالان اقتصادی و مالکان هلدینگهای سرمایهگذاری چین بود که فرصتهای سرمایه گذاری در حوزه های لجستیک، کشاورزی، معدن و صنایع و گردشگری این منطقه مورد استقبال و توجه فعالان اقتصادی چین قرار گرفت.
حسین گروسی مدیرعامل منطقه آزاد ماکو گفت: ماکو با برخورداری از موقعیت استثنایی در حمل و نقل و ترانزیت کالا به واسطه اتصال به بازارهای اروپا و آسیای میانه و برخورداری از فرودگاه دارای مرزهوایی با امکان انجام پروازهای بین المللی همچنین تبدیل ۶۰ کیلومتر از راههای منطقه به بزرگراه در کنار استقرار بزرگترین و مهمترین گمرک زمینی کشور، گمرک بازرگان در منطقه در کنار گمرک پلدشت و برخورداری از زیرساخت های لجستیکی مجهز (انبارها و تیرپارک های هوشمند) و در حال توسعه برای تسهیل صادرات و واردات ظرفیتی بیبدیل برای سرمایهگذاری در حوزه لجستیک و حمل و نقل را فراهم آورده است.
امضای تفاهم نامه تولید جرثقیل های صنعتی در ارس توسط سرمایه گذاران چینی
در سومین روز برگزاری نمایشگاه بینالمللی سرمایهگذاری و تجارت چین در شهر شیامن، تفاهمنامه تولید جرثقیلهای صنعتی در ارس به امضاء رسید.
شرکت سرمایهگذار چینی پس از مذاکره با مدیران سازمان منطقه آزاد ارس و آشنایی با مزیتها و فرصتهای این منطقه، برای تولید جرثقیلهای صنعتی اعلام آمادگی نموده و فرم اقدام به سرمایهگذاری به ارزش ۲۰۰ میلیون یوان معادل ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را امضاء کرد.
منطقه آزاد اروند ، قطب انرژی بالقوه برای سرمایه گذاران چینی
روح الله خزایی معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند در حاشیه نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری «سیفیت» چین، گفت: منطقه آزاد اروند با داشتن ظرفیت های عظیم حوزه نفت؛ گاز و پتروشیمی می تواند قطب انرژی برای سرمایه گذاران کشور چین باشد.
خزایی با تأکید بر اینکه منطقه آزاد اروند با داشتن ظرفیتهای عظیم نفت، گاز و پتروشیمی یکی از قطب های مهم انرژی در کشور است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه چین بزرگترین مصرف کننده انرژی در دنیا است، اروند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری این کشور خواهد بود.
وی، 16 میدان نفتی موجود در محدوده منطقه آزاد اروند که بهرهبردار همه آنها شرکت نفت و گاز اروندان است را ظرفیت بالایی در تولید صنایع پایین دستی عنوان کرد و افزود: منطقه آزاد اروند با داشتن صنایع بالادستی و پائین دستی و در کنار آن قوانین سهل و آسان در حوزه سرمایهگذاری امتیاز ویژهای نسبت به سایر مناطق آزاد دارد که قطعا برای سرمایهگذاران چینی جذاب خواهد بود.
تعامل هدفمند با سرمایه گذاران خارجی در رویداد بین المللی CIFIT
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم هدف اصلی از حضور در بیست و سومین رویداد سرمایه گذاری و تجارت چین (CIFIT) را ایجاد تعامل هدفمند اقتصادی و مذاکره با سرمایه گذاران خارجی جهت توسعه زیرساخت ها و رونق بخش های مختلف اقتصادی در جزیره قشم دانست.
منصور عظیم زاده اردبیلی با بیان این مطلب اظهار داشت: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، پیمان بریکس و همچنین برنامه جامع 25 ساله همکاریهای راهبردی مشترک میان ایران و چین، فرصتهای مناسبی جهت تقویت معاملات تجاری و اقتصادی فراهم کرده است.
وی ادامه داد: شرکت در این رویداد بین المللی امکان برقراری تماس مستقیم با سرمایه گذاران و تامین کنندگان بین الملی سرمایه فراهم کرده و همچنین به معرفی منطقه آزاد قشم به عنوان یک بازار هدف و مقصد جذاب برای جذب سرمایه های خارجی کمک می کند.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در دو روز نخست برگزاری نمایشگاه بین المللی چین (CIFIT) مذاکرات خوبی با سرمایه گذاران علاقه مند درخصوص توسعه و تجهیز بنادر تجاری جزیره قشم و رونق بخشیدن به این حوزه صورت گرفته است.
به گفته عظیم زاده اردبیلی؛ پیگیری و جلب توجه سرمایه گذاران چینی برای حضور و سرمایه گذاری در موضوعات مرتبط با منطقه آزاد قشم مندرج در سند جامع همکاری راهبردی 25 ساله ایران و چین نیز از دیگر موضوعاتی است که شرکت در این رویداد بین المللی می تواند به تسهیل آن کمک کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: منطقه آزاد قشم با بیش از 90 بسته سرمایهگذاری در حوزه های لجستیک، نفت و انرژی، صنعت، شیلات و گردشگری را در این رویداد بین المللی ارائه کرده که با استقبال خوبی از جانب فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران کشور چین مواجه شده است.
نظر شما