سید محسن سید موسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بافتهای تاریخی شوشتر در مرکز شهر قرار دارند بیان کرد: نفوذ آب به شوادانها موجب تجمع آب زیادی در بناهای تاریخی شده و از دستگاههای مربوطه خواستار رفع هر چه زودتر این مشکل هستیم.
فرماندار شوشتر ادامه داد: مسلئله آبگرفتگی شوادانها به حدود ۳۰ سال گذشته برمیگردد و درسالهای اخیر مورد پیگیری جدی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در همین راستا سال گذشته برخی اعضای ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان با حضورمیدانی بازدیدی از وضعیت این شوادانها داشتند که مقرر شد تیمهایی برای شناسایی عوامل نفوذ آب به این نقاط تشکیل شود.
سید موسوی افزود: برخی اقدامات دیگر از جمله تعویض خطوط قدیمی آب بافتهای قدیمی شهر نیز در دستور کار بوده و همچنان در حال انجام است.
فرماندار شوشتر بیان کرد: بافت تاریخی ظرفیت بی نظیری برای سرمایه گذاری در حوزه بومگردی و گردشگری و همچنین ایجاد اشتغال است، به عنوان مثال برخی بافتهای تاریخی در شوشتر به اقامتگاههای سنتی، رستوران و بازارچههای صنایع دستی تبدیل شدهاند.
سید موسوی بیان کرد: در خصوص آب وارده شده به شوادانها، ۲ نظریه مطرح شده که یکی از این عوامل شکستگی لوله و نشتی از شبکه آب و فاضلاب شهری و عامل دیگر بالا آمدن سطح آب زیرزمینی است.
فرماندار شوشتر اظهار کرد: درهفته گذشته نشست اظطراری با حضور مدیرکل مدیریت بحران و سازمان آب و برق استان برای رفع این مشکل در شوشتر برگزار شد.
به گزارش ایرنا، زمانهای قدیم که وسایل خنک کننده امروزی وجود نداشت؛ مردم شوشتر و برخی دیگر شهرهای تاریخی استان مانند دزفول با احداث شوادان (زیر زمین) از گرمای تابستان به این فضاها پناه میبردند.
از شوادانهای خاص در شوشتر که از نظر وسعت و تزیین با دیگر شوادانها متفاوت است، شوادان قلعه سلاسل و شوادان شاه نشین در شوشتر است.
نظر شما