بهگزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان داود نجار آسیابانی بیان کرد: پس از ریزش سردرب ورودی خانه نجاتیان بهدلیل شکستگی و نشت آب شرب و آبگرفتگی شوادان، مرمت اضطراری این اثر در دستور کار قرار داده شد.
وی افزود: باحضور عوامل پایگاه حفاظت، کارشناسان این اداره و نیروهای ادارات آتش نشانی، خدمات شهری شهرداری، آبفا، شرکت توزیع برق، گاز و مخابرات پس از ریزش سردر ورودی این بنای تاریخی، رفع خطر لازم انجام و مرمت اضطراری بنا آغاز شد.
نجارآسیابانی با بیان اینکه این اقدامات با تهیه نقشههای اولیه از وضع موجود و ارائه طرح مرمتی توسط کارشناسان اداره میراثفرهنگی همراه بوده ادامه داد: مرمت اضطراری پیشبینی شده این اثر شامل آواربرداری از شوادان، استحکام بخشی پی، مرمت تاق دالان و ورودی بنا و بخشهایی از شوادان است که از محل اعتبارات مرمتهای اضطراری بافت تاریخی و با هدف رفع خطر به مرحله اجرا در آمده است.
وی تصریح کرد: برای انجام عملیاتهای مرمتی در بناهای خصوصی، ادارات میراثفرهنگی با برخی محدودیتها مواجه هستند بنابراین تا مالکان املاک دارای پیشینه تاریخی به ویژه املاک فاقد سکونت توجه بیشتری به بناهای ارزشمند در اختیار خود داشته باشند که از مهمترین راهکارهای پیشنهادی، میتوان به تغییر کاربری بنا و استفاده آن در حوزه گردشگری اشاره کرد.
بر اساس این گزارش خانه تاریخی نجاتیان مربوط به دوره قاجار است که به علت همکاری نکردن مالک خصوصی، در سالهای قبل پرونده ثبتملی این بنای تاریخی متوقف شد.
قسمت ورودی و سر در خانه تاریخی "نجاتیان" واقع در بافت تاریخی این شهرستان در شهریور ماه سال جاری بر اثر آبگرفتگی شوادانهای بافت تاریخی شوشتر فروریخت.
در بافت تاریخی شهر شوشتر بیش از ۹۰ اثر تاریخی ثبتشده در فهرست آثار ملی وجود دارد؛ این در حالی است که در کل شهرستان شوشتر ۳۰۰ اثر ثبتملی وجود دارد.
همچنین خانه های تاریخی دیگری نیز در نقاط مختلف شهرستان شوشتر شناسایی شدهاند که دچار آبگرفتگی شوادان هستند.
بخش زیادی از خانه های واقع در بافت تاریخی دارای شوادان یا شبستان هستند که از آنها در قدیم به عنوان مکانی خنک استفاده میشد و مردم از گرمای تابستان به این فضاها پناه میبردند.
نظر شما