«مریم محمدی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فنس کشی منطقه حفاظت شده به پایان رسیده است، افزود: در تلاشیم که در زمین 200 هکتاری طراحی شده، علاوه بر حفظ گونههایی همچون آهو و پرندگان خاص شکاری، شرایط لازم برای بازدید پیاده یا سواره گردشگران را نیز فراهم کنیم.
وی ادامه داد: در فاز بعدی به دنبال احداث انبار علوفه، محل قرنطینه و ساختمان اداری در ضلع غربی هستیم.
رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به طبیعت بکر منطقه حفاظت شده، بیان کرد: پوشش گیاهی این منطقه حفاظت شده بیانگر هویت واقعی طبیعت جزیره کیش است.
وی با بیان اینکه طبق آخرین سرشماری تعداد آهوان سطح جزیره کیش به حدود یک هزار راس رسیده است، اضافه کرد: بیش از 200 راس آهو در منطقه حفاظت شده زندگی میکنند.
«محمدی» ادامه داد: نخستین آهوان در سال ۱۳۶۳ وارد جزیره کیش شدند؛ در آن سال فقط ۳۰ راس آهو وارد جزیره شده بود که تا به امروز در هر سرشماری تعداد آن افزایشی بوده است.
رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش در رابطه با چرای دامها و استفاده آنه از ابشخور آهوان در برخی از مناطق خارج از محدوده حفاظت شده، بیان کرد: با توجه به اینکه این اتفاق میتواند منجر به انتقال بیماری شود، اداره دامپزشکی باید ضمن پایش مداوم، نسبت به واکسیناسیون دامهای سطح جزیره توجه ویژهای داشته باشد.
وی ادامه داد: ۱۲ آبشخور در سطح جزیره کیش برای آهوان احداث شده است و تعدادی نیز در دست احداث است.
وی در پاسخ به اینکه «آیا تاکنون آهوان سطح جزیره کیش با بیماری خاصی درگیر بودهاند؟» گفت: خوشبختانه در پایشهای انجام شده، چنین موردی تاکنون به ثبت نرسیده است.
«محمدی» با تاکید بر اینکه مردم باید به طور جد از رها کردن باقی غذاهای خود در مناطق بکر جزیره برای تغذیه آهوان، خودداری کنند، اظهار کرد: اقدام علاوه بر اختلال در سیستم غذایی میتواند منجر به مرگ این پستانداران شود.
به گزارش ایرنا، تردد آزاد آهوان در سطح جزیره کیش، یک جاذبه گردشگری برای این منطقه محسوب میشود.
نظر شما