۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۱۹
کد خبرنگار: 1455
کد خبر: 85230434
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ثبت ۳۰ درصد تنوع زیستی کشور در لرستان

۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۱۹
کد خبر: 85230434
ثبت ۳۰ درصد تنوع زیستی کشور در لرستان

خرم آباد - ایرنا - معاون فنی حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه ۳۰ درصد تنوع زیستی کشور در این استان وجود دارد، گفت: اکنون ۳۹۵ گونه مهره دار در لرستان وجود دارد که از این تعداد ۳۰ گونه در معرض خطر تهدید هستند و برخی از گونه ها در خطر انقراض و برخی نیز حمایت شده هستند.

"نبی الله حسنوند" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر ضرورت دستیابی حیات وحش لرستان به استانداردهای بین المللی افزود: وجود جمعیت های پرشمار گونه های قوچ، میش، کل و بز وحشی، پستانداران بزرگ و گربه سانانی مانند خرس و پلنگ بیانگر تنوع زیستی غنی در مناطق تحت حفاظت و آزاد استان است.

وی اظهار داشت: همچنین بیش از ۲۰ زیستگاه جدید از گونه سمندر لرستانی در حوزه استان شناسایی و ۱۲ زیستگاه ثبت شده است که پایش های مستمر از زیستگاه های مربوطه در دستور کار قرار دارد.

معاون فنی حفاظت محیط زیست لرستان عنوان کرد: سال جاری سه قلاده پلنگ در مناطق آزاد و حفاظت شده این استان مشاهده شده است.

حسنوند افزود: کل (پازن کوهی)، بز، خوک وحشی، پلنگ ایرانی، خرس قهوه‌ای، کفتار، گرگ، روباه معمولی، خرگوش، تشی، گربه وحشی، دلیجه، کلاغ نوک سرخ، کرکس، سارگپه پا بلند، عقاب طلایی، شاهین، بالابان، کبوتر چاهی، انواع سهره‌ها، شاه بوف، کبک، تیهو، کبوتر جنگلی، قمری، چرخ ریسک بزرگ، سنگ چشم خاکستری، کمر کلی، کمر کلی کوچک، چکاوک مهمترین گونه های جانوری این استان هستند.

وی با اشاره به اقدامات تعیین شعب ویژه زیست محیطی در تمامی شهرستان های لرستان، ابطال پروانه شکار و ضبط سلاح شکارچیان متخلف از طریق دستگاه قضایی گفت: وضعیت تنوع زیستی و جمعیت حیات وحش این استان براساس سرشماری های انجام شده، افزایش یافته و در حال حاضر بی‌سابقه و بسیار غنی است.

معاون فنی حفاظت محیط زیست لرستان ادامه داد: کشف و شناسایی چهار گونه جدید جانوری شاه روباه، جنس جدیدی از ماهی کورغار، هوبره و خروس کولی سینه سیاه در زیستگاه های لرستان نتیجه حراست گسترده از تنوع زیستی این استان است.

حسنوند بیان کرد: بررسی های به عمل آمده و مقایسه سرشماری سال های گذشته نشان می دهد اکنون وضعیت تنوع زیستی و جمعیت حیات وحش استان بسیار غنی است که این مهم به دلیل اقدامات حفاظتی، برنامه های آموزشی و برخورد قاطع با متخلفان زیست محیطی محقق شده است.

وی یادآور شد: خانه محیط زیست در راستای حراست و حفاظت از محیط زیست این استان راه اندازی شده است و علاوه بر این با محوریت کلینیک تخصصی دامپزشکی حیات وحش آموزش های فراوانی در حاشیه مناطق تحت مدیریت در جوامع بومی محلی در راستای کاهش مدیریت تعارض گوشت خواران بزرگ جثه با انسان مانند خرس و پلنگ ارایه شده است.

ثبت ۳۰ درصد تنوع زیستی کشور در لرستان

بیش از ۳۲۲ هزار هکتار وسعت مناطق چهارگانه لرستان است

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: این اداره کل برای حفظ و حراست از تنوع زیستی و محیط طبیعی استان اقدامات قابل توجهی در دولت سیزدهم داشته است.

حسنوند با بیان اینکه اکنون ۳۲۲ هزار و ۱۱۴ هکتار مناطق چهارگانه با مساحت ۱۱.۳۷ هکتار، ۱۳۶ هزار و ۹۹۳ هکتار مناطق شکار و صید ممنوع با مساحت ۴.۳۸ هکتار در این استان وجود دارد که در مجموع حدود ۱۶ درصد مساحت استان هستند، اظهار داشت: مناطق چهارگانه استان شامل ۲ پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا، پناهگاه سمندر لرستانی و اثر طبیعی ملی غار ماهی کور است و علاوه بر این مناطق چهار منطقه حفاظت شده اشترانکوه، سفیدکوه ، قالی کوه الیگودرز و شادابکوه پلدختر در سطح استان وجود دارند.

وی با بیان اینکه در راستای حفاظت از این مناطق سال جاری چندین پرونده تخلفاتی تشکیل شده است، ادامه داد: به همین منظور چند متخلف تغییر کاربری در حوزه مبارزه با زمین خواری و تغییر کاربری و تصرف عدوانی به مراجع قضایی معرفی شده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان افزود: در منطقه اشترانکوه از ورود دام به زون منطقه حفاظت شده جلوگیری شده و در سفیدکوه خرم آباد نیز با میله گذاری در منطقه از تلاقی با معادن در این حوزه جلوگیری شده است.

حسنوند عنوان کرد: همچنین در راستای حفاظت از تنوع زیستی گیاهی این مناطق طرح مطالعاتی بررسی آفات گیاهی منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد در مقابله با آفت های مختلف از جمله پروانه برگ خوار بلوط در سطح استان آغاز شده که تا قبل از به مخاطره افتادن زیستگاه های حیات وحش با همکاری مرکز تحقیقات استان طرح مطالعاتی آغاز و بررسی شود.

وی اضافه کرد: همچنین سال جاری حوضچه اطفاء حریق در منطقه حفاظت شده سفیدکوه با اعتبارات سازمان حفاظت محیط زیست در مرحله خاکبرداری قرار گرفته است که در صورت اجرای این طرح در مواقع آتش سوزی بالگرد به راحتی می تواند با برداشت آب از این حوضچه کمک قابل توجهی داشته باشد.

وی ادامه داد: این حوضچه در "رفت خان" چگنی در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد به دلیل تاثیرگذاری مواقع بحرانی آتش سوزی ایجاد شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha