به گزارش خبرنگار ایرنا، از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تا ۲۲ مردادماه ۱۴۰۲، بیش از ۶۸ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزهها و بخشهای مختلف صنعت گاز صورت گرفته است.
میزان سرمایهگذاری در صنعت گاز
در طول ۲سال گذشته، ۳۸.۶هزار میلیارد تومان در پروژههای روستایی و شهری، ۱۹.۶ هزار میلیارد تومان در مهندسی و توسعه گاز، ۲.۹ هزار میلیارد تومان در انتقال گاز، ۲.۴ هزار میلیارد تومان در پروژههای پالایشگاهی و ۴.۷ هزار میلیارد تومان در حوزه پژوهش سرمایهگذاری شده است.
امسال نیز در مجموع، ۶۹.۳هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری پیشبینی شده که از این رقم، ۳۴.۵هزار میلیارد تومان در پروژههای روستایی و شهری، ۲۳.۴هزار میلیارد تومان در پروژههای مهندسی و توسعه گاز، ۲.۴هزار میلیارد تومان در پروژههای انتقال گاز و ۹هزار میلیارد تومان در بخش پالایشگاهی پیشبینی شده است.
این در حالیست که توسعه گازرسانی در مناطق محروم برای دولت سیزدهم به اندازه دیگر مناطق استانها حائز اهمیت است و تلاش شده طی این ۲سال، بخش عمدهای از این مناطق گازدار شوند.
گازرسانی به پنج هزار و ۲۹۷ روستا در ۲سال گذشته
۲۹ مردادماه ۱۴۰۲ معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد در دولت سیزدهم، بیش از پنج هزار و ۲۹۷ روستا با ۳۰۷ هزار خانوار و ۴۱ شهر با ۹۴ هزار خانوار به شبکه گاز کشور متصل شدهاند.
در استان فارس نیز گازرسانی به روستاها و مناطق محروم در اولویت متولیان این حوزه قرار گرفته است به گونهای که طی ۲سال گذشته پروژههای قابل توجهی در این بخش به سرانجام رسیده است.
استاندار فارس که معتقد است تأمین زیرساختها و گازرسانی به روستاها مانع از مهاجرت روستاییان به شهر میشود در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد: ۹۷ درصد از روستاهای فارس گازرسانی شده و در شهرهای استان هم فقط سه شهر باقی مانده که لازم است شرکت گاز با همکاری سایر دستگاهها به ویژه بسیج سازندگی طبق یک برنامه زمانبندی در راستای تکمیل خدماترسانی به تمامی نقاط استان اقدام کنند.
وضعیت گازرسانی به روستاها در استان فارس
بدین ترتیب تلاشها برای گازرسانی به مناطق مختلف استان فارس شکل گرفت و اقدامات قابل توجهی برای تحقق این امر در گوشه گوشه استان انجام شد.
این تلاشها در نهایت منجر به بهرهبرداری پروژههای گازرسانی به ۴۴ روستای فارس در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ شد و در همان سال هم آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۲۴ روستا در پهنه استان کلید خورد.
آئین کلنگزنی آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۰روستا
اخیراً نیز آئین کلنگزنی آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به روستاهای رزک، سه چاه، موردک، تشک، اوک بالا، اوک پایین، چاه تیز، گلو براق، نصیرخوانی و چاه انجیر از توابع شهرستان جهرم با حضور نماینده مردم شهرستان جهرم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شهرستان جهرم برگزار شد.
در این عملیات بیش از ۵۵ کیلومتر شبکهگذاری انجام میشود که با بهرهبرداری از آن ۳۵۰ خانوار از این نعمت الهی برخوردار خواهند شد.
علی اکبر میدان شاهی مدیر عامل شرکت گاز استان فارس در این باره گفت: اعتبار در نظر گرفته شده برای این پروژه ۶/۶۲ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اهمیت تأمین انرژی پاک بویژه در روستاها و مناطق محروم و نقش آن در رونق اقتصادی و حفظ محیط زیست استان، اخذ مجوز گازرسانی برای برخی روستاها را دشوار دانست و افزود: با رایزنی و پیگیریهای صورت گرفته، عملیات گازرسانی به ۱۶۷روستا با سرانه بالاتر از میزان مصوب شرکت ملی گاز در برنامه این شرکت قرار دارد که با اخذ مجوز از شرکت ملی گاز عملیات اجرایی آنها آغاز شده و یا در دست اقدام است.
میدانشاهی اضافه کرد: پیرو اقدامات و تلاشهای صورت گرفته در بخش گازرسانی به روستاها، از مجموع ۲هزار و ۵۰۸ روستای مشمول استان، تاکنون ۲هزار و ۴۳۹ روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار شدهاند که معادل ۹۸ درصد خانوارهای روستاهای مشمول است.
۶۹ روستا در دست عملیات گازرسانی
مدیر عامل شرکت گاز فارس اظهار کرد: با برنامه.ریزیهای انجام شده هم اکنون ۶۹ روستای باقیمانده در دست عملیات گازرسانی است وپیش بینی می شود تا پایان سال جاری تمام روستاهای مشمول استان فارس از نعمت گاز بهرهمند شوند.
در حال حاضر بیش از ۹۸ درصد شهرهای کشور از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شدهاند و گازرسانی بیش از ۹۰درصد روستاهای کشور هم به پایان رسیده است.
این در حالیست که توسعه گاز در شهرها و روستاهای استان فارس همچنان ادامه دارد و این اقدام قطعا نقش مهمی در توسعه روستایی و همچنین اشتغال پایدار در مناطق مختلف استان ایفا میکند.
نظر شما