۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱:۳۸
کد خبرنگار: 1385
کد خبر: 85231031
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اروپا خواستار نقش سازنده مجارستان، لهستان و اسلواکی در مساله غلات اوکراین شد

تهران- ایرنا- کمیسیون اروپا در مخالفت با اعمال ممنوعیت یکجانبه مجارستان، لهستان و اسلواکی بر ورود غلات اوکراین، از این کشورها خواست تا نقش سازنده‌ای ایفا کنند.

به گزارش ایرنا از رویترز، یک سخنگوی کمیسیون اروپا یکشنبه گفت: ما از تصمیم یکجانبه برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطلع هستیم. در حال حاضر، مساله مهم این است که همه کشورها روحیه همکاری داشته و بطور سازنده‌ای تعامل داشته باشند.

کمیسیون اروپا ممنوعیت ورود غلات اوکراین به ۵ کشور اروپایی را که نیمه شب جمعه به پایان رسید، تمدید نکرد و کی‌یف نیز با اعمال محدودیت‌های جدید برای جلوگیری از انباشت غلات خود در اتحادیه اروپا موافقت کرد.

کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد که اوکراین موافقت کرده است ظرف ۳۰ روز اقدامات جدیدی برای جلوگیری از انباشت غلات خود در کشورهای اتحادیه اروپا اتخاذ کند.

این بیانیه افزود که شورای اروپا داده‌های مربوط به تاثیر صادرات اوکراین در مورد چهار محصول کشاورزی گندم، ذرت، دانه‌های کلزا و آفتابگردان بر بازار اتحادیه اروپا را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که تاثیرات منفی این صادرات به پن کشور همسایه اوکراین از بین رفته است.

کمیسیون اروپا تاکید کرد تا زمانی که تدابیر موثر اوکراین قابل اجرا و بطور کامل کارآمد باشد این نهاد از اعمال محدودیت بر صادرات غلات اوکراین خودداری می‌کند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه در تماسی تلفنی با اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا از این تصمیم قدردانی کرد و آن را نمونه‌ای از اتحاد و اعتماد واقعی خواند.

این در حالی است که سه کشور لهستان، اسلواکی و مجارستان با انتقاد از عملکرد اتحادیه اروپا تاکید کردند که بطور یکجانبه بر واردات غلات اوکراین ممنوعیت اعمال می‌کنند.

ممنوعیت واردات محصولات اوکراین از دوم ماه مه (۱۲ اردیبهشت) اعمال شده و شامل ۵ عضو اتحادیه اروپا واقع در همسایگی اوکراین شامل لهستان، مجارستان، اسلواکی، رومانی و بلغارستان است.

بر اساس این ممنوعیت‌ها، مسئولان ترانزیت محصولات کشاورزی اوکراین می‌توانستند ۴ محصول از کی‌یف شامل گندم، ذرت، کلزا و آفتابگردان را از طریق ۵ کشور اروپای شرقی حمل و نقل کنند اما نمی‌توانستند این محصولات را در بازارهای داخلی این ۵ کشور عرضه کرده یا برای مصارف آتی ذخیره‌سازی کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha