جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بینالملل در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص سخنرانی «آیت الله ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان در صحن مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر اینکه قدرتهای موجود کهنه شدهاند و ما قدرتهای آینده خواهیم بود، اظهارداشت: اشاره رئیس جمهور به قدرتهای کهنه و رو به افول که متعلق به گذشته هستند و ما متعلق به آینده هستیم به روند کلان تحولات بینالمللی است که طی چند سال اخیر شتاب بیشتری گرفته و تصویر جدیدی را از آینده ترسیم میکند.
وی با بیان اینکه نشانههای بسیار زیادی وجود دارد که نشان از به پایان راه رسیدن قدرتهای استعماری دارد، گفت: «معضلات زیاد اجتماعی و مشکلات اقتصادی که در غرب وجود دارد» و همچنین نفرت بین المللی که از قدرتهای غربی و استعماری در جهان به وجود آمده است، همچنین ناتوانی آنها در پیشبرد اهداف خود در تبلیغات و عرصههای سیاسی و نظامی همگی در راستای تایید این دیدگاه است.
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: بر اساس همین شواهد و ادله ما معتقدیم که قدرتهای استعماری و غربی در حوزههای مختلف رو به افول و ضعف قرار دارند.
قناد باشی اظهار کرد: بنا به گفته کارشناسان و اندیشمندان غربی نظام بینالملل به رغم خواست آمریکا دیگر به سمت یک جانبهگرایی پیش نمیرود بلکه در حال گذار است و همانطور که رهبری معظم انقلاب هم گفتند «دنیا در یک پیچ تاریخی قرار گرفته» است و مسیر جهان از سلطهگری در حال عبور است و به مرحله جدیدی که در آن قدرتهای نوظهور زمام امور را به دست خواهند گرفت، میرسد.
وی تصریح کرد: این موضوع به معنای این است که جمهوری اسلامی ایران با توجه به عوامل و مولفههای قدرتی که از آن برخوردار است در نظام آینده بین الملل به عنوان یک بازیگر قدرتمند تاثیرگذار میتواند نقش آفرینی بیشتری بیشتری داشته باشد و منظور رئیس جمهور هم همین بوده که «ایران در آینده قدرتی اثرگذار در عرصه بین المللی خواهد بود» و نظام آتی بین الملل در تضاد با خواست قدرتهای فعلی خواهد بود.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به صحبت اخیر رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر اینکه «حضور بیگانگان در منطقه بخشی از مشکلات کشورهای منطقه محسوب میشود»، گفت: این یک واقعیت تلخی است که همچنان به صور مختلف در این منطقه وجود دارد.
قناد باشی بیان کرد: زمانی غربیها تحت عنوان مقابله با کمونیسم در منطقه ما حضور پیدا کردند اما حضور آنها بیشتر از آنکه بتواند امنیت منطقه را تامین کند «موجبات افزایش تنشها و تبدیل این منطقه به یک بشکه باروت» را فراهم کرده بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر هم حضور نیروهای بیگانه در منطقه «تحت عنوان مقابله با تروریسم» صورت میگیرد اما با نگاهی دقیقتر متوجه میشویم که تروریسم منطقه را خود غربیها به وجود آوردند. آنها برای اینکه بهانهای جهت حضور در منطقه داشته باشند گروههای تروریستی و افراطگرا را در منطقه ما ایجاد کردند.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: در واقع رئیس جمهور در این مورد اشاره میکند که حضور نیروهای بیگانه در منطقه برخلاف ادعای خودشان راه حل برقراری امنیت نیست، چرا که هرجا نیروهای غربی ورود پیدا کردند موجبات افزایش تهدیدات منطقهای و جنگ را به وجود آورده است.
قناد باشی گفت: به همین دلیل رئیس جمهور این موضوع اشاره میکند که اگر غربیها نیروهای خود را از منطقه خارج کنند طبیعتاً شرایط بهتر، امن و با ثباتی برای کشورهای منطقه ایجاد خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کشورهای غربی تلاش میکنند با حضورشان در منطقه «درآمدهای خود را از طریق دسترسی به منابع عظیم نفت، گاز» و سایر روش هایی که میتوانند از کشورهای منطقه به دست آورند، افزایش دهند.
نظر شما