دیدارهای دپیلماتیک رئیسی در نیویورک/ نیم‌نگاهی به ملاقات‌هایی‌ که اولین‌بار انجام شد

تهران- ایرنا- رئیس‌جمهور اسلامی ایران که برای دومین حضورش در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده بود، طی ۲ سفر به این کشور با رهبران ۲۵ کشور جهان دیدار و گفت و گو کرد که از این تعداد ۱۲ دیدار در هفتادو هشتمین مجمع انجام شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بامداد دوشنبه ۲۷ شهریور ماه برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با این رویکرد که ایران عضو سازمان ملل است و انتظار دارد که این سازمان نقش تعیین کننده در توسعه، امنیت، صلح و عدالت جهانی ایفا کند، به نیویورک سفر کرد که برگزاری ۱۲ دیدار دپیلماتیک در سطح سران و نخست وزیران و حضور در پنج دیدار جمعی از رهاورد دومین حضور رئیس جمهور در این دوره بود که این حجم از دیدارها در سفر فشرده سه روزه در نیویورک رقم خورد.

نخستین دیدار رئیسی در بدو ورورد به نیویورک

آیت الله رئیسی ۲۷ شهریور ماه امسال نخستین بخش از برنامه‌های سفر خود را با جمعی از مدیران و سردبیران رسانه‌های آمریکایی آغاز کرد، نشستی که در آن مدیران ارشد ان‌بی‌سی، وال استریت ژورنال، واشنگتن پست، نیوزویک، پولوتیکو، رویترز و ان‌بی‌سی حضور داشتند و رییس جمهور هم در ابتدای این نشست از رسانه‌های حاضر خواست، اقتضای کار حرفه‌ای رسانه‌ای را در شناخت و بیان حقایق جامعه ایرانی رعایت کنند.

البته در پایان نشست رئیس‌جمهور کشورمان حقیقت‌جویی و بیان حقایق را از ملزومات کار حرفه‌ای رسانه‌ها بر شمرد و شفاف سازی کرد که در جریان اغتشاشات سال گذشته ایران، ظرف ۴۸ هفته بیش از ۳۶ هزار دروغ در رسانه‌ها علیه ایران تولید شد که با هیچ معیاری قابل توجیه نیست.

این درحالی است که آغاز دیدارهای رسمی رئیس جمهور در اولین سفر خود به نیویورک برای شرکت در هفتاد و هفتمین مجمع با شارل میشل رئیس بلژیکی شورای اروپا کلید خورده بود.

رئیسی در همان روز پس از حضور در جمع مدیران رسانه های آمریکایی با «زوران میلانوویچ» همتای کرواسی خود در مقر سازمان ملل دیدار و گفت و گو کرد که در واقع روسای جمهور دو کشور ایران و کرواسی در نیویورک برای اولین دیدار کردند.

ترافیک دیدارها در دومین روز حضور آقای رئیسی

رئیسی در دومین روز حضورش در نیویورک که در واقع آغاز هفتادوهشتمین نشست مجمع‌ عمومی‌سازمان ملل بود، پیش از سخنرانی در صحن و در هتل‌ محل اقامتش با روسای‌جمهور «قاسم ژومارت توکایف» قزاقستان، «عبدالمجید تبون» الجزایر، «صادیر جاپاروف» قرقیزستان، «انوار الحق کاکر» نخست وزیر پاکستان و «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد دیدار و گفت‌وگو کرد.

آیت الله رئیسی در بین دیدارهای آن روز خود به با اشاره به پیشرفت‌های علمی قابل توجه جوانان ایرانی با وجود تحریم‌های ظالمانه، به رئیس جمهور قرقیزستان پیشنهاد داد که برای سفر به تهران وقت بیشتری بگذارد تا بتواند از پارک‌های علمی و فناوری ایران بازدید و از دستاوردهای جوانان ایران اطلاع یابد.

رئیس جمهور در خلال دیدارهای رسمی با سران برخی کشورها با جمعی از اندیشمندان سیاست خارجی آمریکا، اعضای هیات امنای جامعه شیعیان آمریکا، و رهبران ادیان الهی هم دیدار داشت که سال گذشته هم در این جمع حضور یافته بودند.

هشت دیدار در روزپایانی

آقای رئیس‌جمهور در روز پایانی حضورش در نیویورک با سران برخی از کشورها از جمله «امامعلی رحمان» از تاجیکستان، «رانیل ویکرمسینگه» از سریلانکا و «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن دیدار کرد. وی همچنین با «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق و «انور ابراهیم» نخست وزیر مالزی هم دیداری داشت. رئیسی سال گذشته در حاشیه همین مجمع با «مصطفی الکاظمی» نخست ‌وزیر سابق دیداری داشت.

رئیسی در این روز یک دیدار رسمی از جنس ورزشی با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال- فیفا داشت که در هتل محل اقامت رئیس‌جمهور اسلامی ایران برگزار شد و «جیانی اینفانتینو» یک توپ فوتبال به آیت الله رئیسی اهدا کرد. همچنین پایان بخش سفر رئیس جمهور هم دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا بود.

دیدارهای مشترکی که برای دومین بار در نیویورک برگزار شد

رئیسی در نخستین حضورش در نیویورک در شهریور ۱۴۰۱ در مجموع ۱۳ دیدار داشت که از این تعداد ۶ دیدار با همتایانی از فرانسه، بولیوی، سوئیس، فنلاند، صربستان و زیمبابوه، پنج دیدار با نخست وزیرانی از پاکستان، عراق، لبنان، ژاپن و ارمنستان و دو دیدار با رئیس شورای اروپا و دبیرکل سازمان ملل انجام شد و امسال در دومین حضورش در مجموع ۱۲ دیدار در برنامه کاری او قرار داشت.

در این دور رئیس جمهور با ۶ همتای خود از کرواسی، قزاقستان، قرقیزستان، الجزایر، تاجیکستان، سریلانکا و چهار نخست وزیر از ژاپن، پاکستان، عراق و مالزی، دبیرکل سازمان ملل و رئیس فیفا دیدار و گفت و گو کرد و دیدارهای مشترک در دو سفر به نیوریورک به همتایانی از قزاقستان، تاجیکستان و نخست وزیرانی از ژاپن و پاکستان و دبیرکل سازمان ملل متحد اختصاص داشت.

رئیس جمهور در حاشیه این دیدارها در جمع رهبران ادیان الهی، متخصصان و کارشناسان سیاست خارجی، مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی و ایرانیان مقیم و اعضای هیات امنای جامعه شیعیان آمریکا حضور یافت که در دوره قبل منهای اعضای هیات امنای جامعه شیعیان آمریکا هم شرکت کرده بود.

دیدارهایی که برای اولین بار برگزار شد

نخستین دیدارهایی که بین رئیس جمهور کشورمان با برخی سران کشورهای جهان در این دو سال اخیر صورت گرفت می‌توان به دیدار روسای جمهور کرواسی، الجزایر، سریلانکا، قرقیزستان، نخست وزیر مالزی و رئیس فیفا اشاره کرد که در دومین حضور رئیسی در نیویورک رقم خورد.

همچنین از مجموع دو سفر رئیس جمهور به نیویورک ۲۵ دیدار بین رهبران جهان انجام شد که از این تعداد ۱۲ دیدار در سطح روسای جمهور و ۹ دیدار در سطح نخست وزیر، دو ملاقات با دبیرکل سازمان ملل، یک دیدار با رئیس شورای اروپا و یک دیدار با رئیس فیفا بوده است.

از مجموع ۱۹ سفر خارجی رئیس‌جمهور در ۲ سال اخیر، ۱۱ سفر وی به حضور در اجلاس‌های مختلف خارجی اختصاص داشت که از میان آنها در سه نشست، هفتادو ششمین مجمع عمومی سازمان ملل در ۱۴۰۰، بریکس در ۱۴۰۱ و نشست شانگهای در تیرماه ۱۴۰۲ به شکل برخط شرکت کرد که ثمره حضور در این ۱۱ اجلاس، عضویت ایران در گروه بریکس و سازمان همکاری‌های شانگهای و انجام ۶۹ دیدار در عالی‌ترین سطح دیپلماتیک و امضای برخی اسناد در زمینه‌های مختلف بود که پیگیری جدی هر یک از آنها، دستاوردهای بزرگ و مهمی را در پی خواهد داشت.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان پس از سه روز دیدارهای فشرده و سخنرانی در صحن مجمع عمومی سازمان ملل چهارشنبه شب به وقت محلی نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha