افزایش پروازهای فرودگاه بین المللی یاسوج؛ مصوبه رئیس جمهور اجرایی می شود؟

یاسوج- ایرنا- سفر۲ روزه و دوم رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در ۲۶ و ۲۷ تیرماه امسال مصوبه های امیدآفرین بسیاری در حوزه زیرساخت های اقتصادی و عمرانی داشت و یکی از آنها افزایش تعداد پروازهای فرودگاه یاسوج در هفت روز هفته بود و برغم اینکه رئیس جمهور مهلتی ۱۰ روزه مشخص کرده بود اما هنوز خبری از افزایش پروازها نیست.

به گزارش ایرنا، فرودگاه یاسوج در قلب یاسوج به عنوان پایتخت طبیعت ایران واقع شده است و حدود ۲ سال می شود که عنوان بین المللی را هم با خود به یدک می کشد دریغ از اینکه حتی یک پرواز بین المللی داشته باشد و تمام پروازهای این فرودگاه در ۲ پرواز کج دار و مریز در روزهای شنبه و چهارشنبه خلاصه شده است.

فرودگاه یاسوج رهاورد سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۳ بوده است که برای رفاه حال مردم و خروج استان کهگیلویه و بویراحمد کلنگ آن بر زمین شده شد اما اکنون این سرمایه‌ گرانبها بدون کمترین کاربرد رها شده است و پروازهای آن در پیچ و خم وعده ها پروازها به گل نشسته اند.

طبق اعلام متولیان امر در فرودگاه یاسوج، این فرودگاه در طول یک روز ظرفیت دو پرواز ۱۰۰ نفره به تهران را دارد اما چرا با وجود این همه مسافر مردم یاسوج باید مجبور باشند از پزوازهای شیراز، اهواز و اصفهان استفاده کنند.

سفر استانی رئیس جمهور در تاریخ ۲۶ و ۲۷ تیرماه امسال ظرفیت خوبی بود تا مطالبه مردم در خصوص افزایش زیرساخت های فرودگاه یاسوج به گوش دولتمردان برسد و البته که هم رسید.

سفرهای استانی رئیس جمهور تأکیدی بر راهبردهای رهبر معظم انقلاب در توجه به خدمت‌رسانی به مردم است و از اهداف اصلی آن ایجاد ارتباط ویژه بین دولتمردان و مسئولان برای در هم شکستن سیستم بوروکراسی و پیچیده اداری است و با حضور میدانی و گفت و گوی رو در رو با مردم، دستورات ویژه صادر می شود.

یکی از مصوبه های مهم سفر دور دوم رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد افزایش تعداد پروازهای فرودگاه یاسوج در هت روز هفته بوده است و برای اجرایی شدن این مصوبه ضرب الاجلی ۱۰ روزه تعیین کرده بود اما باید دید این مصوبه تا چه اندازه اجرایی شده است.

افزایش پروازهای فرودگاه بین المللی یاسوج؛ آیا مصوبه رئیس جمهور اجرایی می شود؟

مدیر فرودگاه یاسوج در این باره می گوید: دستور رئیس جمهور از طرف رئیس دفتر ریاست جمهوری (دکتر اسماعیلی) در تاریخ هشتم مردادماه ۱۴۰۲ به وزیر راه و شهرسازی نامه زده شده است.

عنایت انصاری فرد تاکید کرد: طبق آن هشت بند مصوب سفر ریاست جمهوری به وزیر راه و شهرسازی اعلام شده که بند اول این مصوبات هم افزایش پروازهای فرودگاه یاسوج است.

وی ادامه داد: طبق پیگیری های مدیریت فرودگاه یاسوج، این دستور به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ارجاع داده شده است که در پی آن رئیس سازمان هواپیمایی کشوری به تمامی شرکت های هواپیمایی اعلام کرده که بر اساس ظرفیت و ناوگانی که دارند، دستور رئیس جمهور را عملیاتی کنند.

مدیر فرودگاه یاسوج بیان کرد: هم اینک شرکت هواپیمایی ماهان تصمیم دارد ۲ پرواز به پروازهای فرودگاه یاسوج اضافه کند، چشم انتظاریم تا ۱۵ مهرماه برنامه پروازی ماهان به ما اعلام شود.

انصاری فرد ابراز کرد: اکنون در فرودگاه یاسوج تنها دو پرواز در هفته (روزهای شنبه و چهارشنبه) انجام می گیرد که این پروازها هم توسط شرکت هواپیمایی ماهان در حال انجام است.

وی تصریح کرد: شرکت هواپیمایی ماهان قول داده که دو پرواز دیگر قرار است اضافه کند اما روز های آن را هم هنوز اعلام نکرده است و نامه هم نزده است.

مدیر فرودگاه یاسوج گفت: چنانچه شرکت هواپیمایی ماهان ۲ پرواز جدید اضافه کند در مجموع چهار پرواز در فرودگاه یاسوج خواهیم داشت و برنامه پرواز سه روز دیگر خالی باقی می ماند.

وی بیان کرد: با تمامی شرکت های هواپیمایی در حال چانه زنی هستیم و تاکنون هیچ برنامه پروازی برای فرودگاه یاسوج نیامده است.

انصاری فرد اضافه کرد: بخش بازرگانی شرکت هواپیمایی ماهان با مدیریت فرودگاه یاسوج تماس گرفته و پیرو دستور سازمان هواپیمایی کشوری قرار است ۲ پرواز اضافه کند.

مدیر فرودگاه یاسوج ادامه داد: در حال رایزنی با این شرکت هستیم تا بتوانیم حداقل سه پرواز جدید از این شرکت بگیریم.

رئیس جمهور ضرب الاجل ۱۰ روزه برای پیگیری افزایش پروازها صادر کرده بوند اما اکنون ۲ ماه از تاریخ سفر وی به استان می گذرد و کاری انجام نشده است.

افزایش پروازهای فرودگاه بین المللی یاسوج؛ آیا مصوبه رئیس جمهور اجرایی می شود؟

مدیر فرودگاه یاسوج گفت: تمام زیرساخت ها و امکانات و تجهیزات برای برقراری پروازهای داخلی و خارجی در طول شبانه روز در فرودگاه یاسوج مهیا شده است و ظرفیت ۲ پرواز به تهران را فرودگاه یاسوج دارد.

وی به عدم استقبال مردم استان به پروازهای مشهد، گفت: برای مدتی پروازهای مشهد در یاسوج برقرار شد اما پس از ۱۰ بار پرواز به دلیل عدم استقبال مردم پرواز یاسوج به مشهد باطل شد.

انصاری فرد افزود: در مدت ۲ سال و نیم اخیر سازمان میراث فرهنگی استان آژانس های قوی را دور هم جمع نکرده که جلسه ای بگیرند و ما را دعوت کنند.

وی اکید کرد: می طلبد میراث فرهنگی از کشورهای همسایه همچون عمان دعوت کند و تور راه بیندازد و پروازهای مستقیم برای این گردشگران خارجی بگذارند تا مجبور نباشند از فرودگاه شیراز پرواز بگیرند و سپس با اتوبوس به یاسوج مسافرت کنند.

تکالیف تفکیک نشده و برخی دستگاه ها اطلاع ندارند که وظیفه فرودگاه برقراری پرواز نیست بلکه باید امکانات و تجهیزات را برای برقراری پروازها آماده کند.

انصاری فرد ابراز کرد: می طلبد کمیته گردشگری در این استان تشکیل شود و معاون اقتصادی، مدیر فرودگاه یاسوج و مدیرکل میراث فرهنگی، مدیرحج و زیارت استان حضور داشته باشند و تصمیمات راهبردی برای یاسوج گرفته شود.

وی عنوان کرد: پرواز وزیر راه در سفر دوم رئیس جمهور در ساعت ۹ و نیم شب در فرودگاه یاسوج نشست و پرواز شب (نشستن در شب) برای نخستین بار افتتاح شد.

انصاری فرد تاکید کرد: یکی دیگر از مصوبات سفر دوم رئیس جمهور در خصوص فرودگاه یاسوج، مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای خرید تجهیزات هندلینگ مصوب شده که منتظر تامین اعتبار آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه چرا پروازهای اربعین (یاسوج به کربلا) انجام نشد، گفت: هیچ کس از مردم یاسوج در سامانه سماح به صورت هوایی ثبت نام نکرده بودند.

مدیر فرودگاه یاسوج عنوان کرد: مردم استان تماما به صورت زمینی ثبت نام کرده بودند البته سازمان حج و زیارت باید از قبل اطلاعیه می زد اما این کار انجام نشده بود.

افزایش پروازهای فرودگاه بین المللی یاسوج؛ آیا مصوبه رئیس جمهور اجرایی می شود؟

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد پیش از این گفته بود که طبق اعلام متولیان فرودگاه یاسوج، این فرودگاه ایمنی ۹۹.۳۵ درصدی دارد و هیچ مشکلی در آن وجود ندارد ولی تعداد پروازهای فرودگاه به علت استقبال نکردن شرکت‌های هواپیمایی همچنان کم است.

محمد راستا تصریح کرد: برخی از خلبانان به دلیل ترس از توپوگرافی ( پستی و بلندی )استان و برخی نیز به دلیل قیمت پایین بلیط‌ها استقبالی ار فرودگاه یاسوج نمی‌کنند، در زمینه مسافر برای حمل و نقل مشکلی نیست و مشکل عمده استان همان عدم استقبال شرکت های هواپیمایی است.

مصوبات سفر ریاست جمهوری بسیار مهم هستند و نیاز است در سطح کشور پیگیری شوند.

در پنج ماه اول سال ۱۴۰۲حدود ۹۵ فروند پرواز داشته است و هفت هزار و ۹۱۵ نفر مسافر جا به جا شده و ۶۳ هزار و ۱۳۰ کیلوگرم بار جا به جا شده شده است.

اهمیت صنعت حمل و نقل هوایی

صنعت حمل و نقل هوایی در جابه جایی مسافر سهم اندکی دارد اما این صنعت زیرساختی، شاخصی اساسی در توسعه هر منطقه ای محسوب می شود و از این رو حمل و نقل هوایی نقش انکارناپذیری در زمان کنونی در عرصه اقتصاد، تجارت، سلامت و بهداشت، علم و دیگر موارد ایفا می کند.

استفاده نخبگان جامعه شامل قشر سیاسی ، پزشکی، دانشجویی، سرمایه گذاری ، اقتصادی و افراد تاثیر گذار در جامعه از حمل و نقل هوایی نقش و ضرورت وجود این صنعت را برجسته تر می کند.

در شرایط کنونی حمل و نقل هوایی در روابط کشورهای مختلف جهان، تبادل فرهنگ، نمایش قدرت های اقتصادی و نظامی یک کشور نقش حساسی بر عهده دارد.

در این بین فرودگاه ها بخش حیاتی و مهمی از سیستم حمل و نقل هوایی را تشکیل می دهند و در واقع زیربنایی ترین بخش در صنعت حمل و نقل هوایی محسوب می شوند.

فرودگاه یاسوج بعد از فرودگاه شهرکرد مرتفع‌ترین فرودگاه کشور است با این تفاوت که فرودگاه شهرکرد در منطقه مسطح قرار دارد در حالی که فرودگاه یاسوج در کاسه قرار گرفته است و این شرایط را برای نشست و برخاست هواپیما خاص می‌کند.

در سال ۹۳ فرودگاه یاسوج یکی از محدودترین باندهای فرودگاهی کشور را داشت. طول باند آن ۲۶۰۰ متر و pcn(میزان فشردگی آسفالت در واحد متر مربع) آن نیز پایین بود.

ظرف ۳۰ ماه بزرگترین پروژه عملیات خاکی کشور و استان با حجم یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب در این فرودگاه انجام شد.

pcn باند فرودگاه از ۲۶ به ۴۶ و طول باند نیز از ۲۶۰۰ متر به ۳۲۰۰ متر ارتقا یافت تا یکی از با کیفیت ترین باندهای فرودگاهی کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد ساخته شود.

روشنایی باند فرودگاه یاسوج نیز کامل شد و در شرایط مه و شب نیز می‌تواند پرواز داشته باشد یعنی فرودگاه یاسوج شرایط لازم برای انجام پرواز در شب را دارد.

ساخت فرودگاه یاسوج از جمله مصوبه‌های سفر خرداد ماه سال ۷۳ رهبر معظم انقلاب به استان کهگیلویه و بویراحمد بود.

فرودگاه یاسوج اکنون به گفته مدیر فرودگاه، کارشناسان هوانوردی و استاندار کهگیلویه و بویراحمد هیچ مشکل و مانعی برای افزایش پروازهای پروازهای مسافری تهران یاسوج و برعکس و دیگر شهرهای کشور ندارد.

استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان کریدور شمال به جنوب شناخته می شود و دارای قابلیت های بی نظیری است اما محروم از حتی یک متر خط ریلی است و پروازهای فرودگاه آن هم کج دار و مریز برقرار است و در حال حاضر ، بیشتر حمل و نقل کالا و مسافر در کهگیلویه و بویراحمد از طریق جاده انجام می شود.

افزایش پروازهای یاسوج در سطح ملی و بین المللی به عنوان یکی از آرزوهای بزرگ مردم این دیار، نیازمند مطالبه گری مردم، چانه زنی نمایندگان و پیگیری مسئولان است تا به سرانجام برسد.

افزایش پروازها و توسعه فرودگاه یاسوج گامی مهم و اساسی در توسعه همه جانبه استان است بنابراین می طلبد مسئولان ارشد استان و نمایندگان پیگیری این مهم را در اولویت کاری خود قرار دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha