محمدحسین نصر اصفهانی روز شنبه در حاشیه پنجمین دوره رویداد "جایزه مصطفی(ص)" در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: در این رویداد، ارتباطاتی بین دانشمندان کشورهای اسلامی شکل میگیرد که باید فراتر از برگزاری رویداد و اعطای جایزه باشد و پس از آن نیز پیگیری و ایجاد زیرساخت لازم برای تسهیل ارتباطات ضرورریست.
وی تبادل استاد و دانشجو بین کشورهای اسلامی را یکی از راهکارهای توسعه ارتباطات دانست و اظهار داشت: دولتمردان کشورهای اسلامی نیز باید شرایط لازم را برای گسترش ارتباط بین دانشمندان جهان اسلام فراهم کنند.
نصر اصفهانی با اشاره به اینکه جایزه مصطفی به نام حضرت محمد(ص) است، اضافه کرد: پیامبر اعظم در دل مسلمانان مُحبتی ایجاد کردند که سبب ارتباط بین آنها شده است و امروز نیز جایزه مصطفی(ص) میتواند کانال ارتباطی بین محققان مسلمان دنیا باشد تا با حمایتهای بیشتر در کشورهای اسلامی، موفقتر عمل کنند.
وی با بیاناینکه یکی از زیرساختهای لازم برای توسعه ارتباطات بین دانشمندان کشورهای اسلامی، حمایت از پژوهشکدهها و مراکز علمی است، تصریح کرد: صنایع در این زمینه نقش مهمی دارند و دولت ها میتوانند با اتخاذ تدابیر لازم در این زمینه، صنایع مختلف را به سمت برقراری ارتباط با مراکز پژوهشی و حمایت از آنها سوق دهند و برای آنها امتیازهایی مانند معافیت مالیاتی و بیمه در نظر بگیرند.
رییس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان تاکید کرد: گسترش پژوهشکدهها در کشور کار خوبی است اما اگر نتوانیم از علم تولید شده در این مراکز استفاده کنیم و زیرساخت های لازم برای تبدیل علم به ثروت وجود نداشته باشد، توسعه آنها نیز سودی برای کشور نخواهد داشت.
نصر اصفهانی اضافه کرد: زمانی زیرساختهای تبدیل علم به ثروت ایجاد می شود که به شرکتها و صنایع مختلف بها داده شود و آنها از مراکز پژوهشی حمایت و با آنها ارتباط برقرار کنند.
به گفته وی، دانشجویان زیادی حین تحصیل در برخی از پژوهشگاه ها فعالیت می کنند اما پس از دانشآموختگی، زمینه مناسبی برای جذب و استخدام بسیاری از آنها وجود ندارد و برخی از آنها مهاجرت میکنند در حالی که اگر صنایع، ارتباط خوبی با مراکز تحقیقاتی داشته باشند می توانند این افراد مُستعد را جذب کنند.
وی همچنین به برخی از طرح های تحقیقاتی پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان اشاره کرد و گفت: تولید داروی "آلفا لیپوئیک اسید" حاوی آنتی اکسیدان قوی یکی از دستاوردهای این مرکز است که با همکاری یک شرکت داروسازی اصفهان محقق شد و مصرف این دارو در درمان نازایی موثر بوده است.
وی ادامه داد: همچنین تحقیقات این پژوهشکده نشان داد که مصرف "فولیک اسید" برای حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجها مناسب نیست و حتی به سقط جنین منجر می شود زیرا در بدن برخی از زنان، قابلیت جذب فولیک اسید وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، پژوهشکده زیست فناوری "رویان" به همت زندهیاد سعید کاظمی آشتیانی در سال ۱۳۸۳ و ابتدا با عنوان “پایگاه تحقیقات علوم سلولی” در اصفهان آغاز بکار کرد و تاکنون موفق به شبیهسازی گوسفند، بُز و گوساله شده است.
از جمله طرحهای این پژوهشکده میتوان به شبیهسازی جانوران در معرض انقراض مانند قوچ قمیشلو، جدیدترین روش های درمان ناباروری و تولید دارو اشاره کرد.
پنجمین دوره رویداد «جایزه مصطفی(ص)» از ششم مهر در اصفهان آغاز شد و تا دوازدهم مهر جاری ادامه دارد.
این رویداد با هدف شناسایی آثار برجسته دانشمندان جهان اسلام در توسعه علم و فناوری از اوایل دهه ۹۰ شروع بکار کرد و تاکنون چهار دوره آن در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است.
بیش از یکصد نفر از دانشمندان جهان اسلام از ۴۰ کشور در پنجمین رویداد جایزه علم و فناوری مصطفی(ص) در اصفهان شرکت دارند.
نظر شما