وحید صباغ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع این میزان بذر ۶ هزار و ۶۰۰ تن بذر گندم و یکهزار و ۱۵۰ تن بذر جو است که برای کشت پاییزه سال زراعی جاری فراهم شد.
وی افزود: در مجموع ۳۴ هزار تن بذر گندم و جو در استان برای کشت پاییزه مورد نیاز است که کشاورزان علاوه بر تهیه بذور رسمی از بذور خود مصرفی نیز استفاده می کنند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: غلات مورد نیاز در صورت نیاز بیشتر به بذور رسمی از سایر استان ها تامین خواهد شد و در این خصوص هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی گفت: کشاورزانی که از بذرهای خود مصرفی استفاده می کنند باید بذر را بوجار، ضد عفونی و همچنین آغشته به بذر مال کنند تا خالص شود.
صباغ بر افزایش بهره وری در واحد سطح تاکید کرد و افزود: بذر اصلاح شده، کشت مکانیزه، رعایت تاریخ کشت به همراه کود دهی مناسب در افزایش محصول تاثیر مستقیمی دارد بنابراین کشاورزان از هر سه کود پایه اوره، فسفاته و پتاسه در کشتزارها استفاده کنند.
وی افزود: کشاورزان این استان در پاییز محصولاتی از جمله کلزا، گندم، جو، کاملینا، گلرنگ، نخود و عدس کشت می کنند و برنامه ریزی کرده ایم تا امسال به صورت الگویی چغندر قند پاییزه نیز کشت کنند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش بر اجرای طرح جهش تولید نیز تاکید کرد و گفت: امسال برنامه ریزی شده است تا در سطح ۱۴۰ هزار هکتار اراضی دیم این طرح اجرا شود که در این راستا کشاورزان را مورد حمایت قرار خواهیم داد.
وی گفت: سطح زیر کشت غلات را افزایش نخواهیم داد اما تلاش می کنیم با افزایش بهره وری، تولید در واحد سطح را افزایش دهیم و همچنین هزینه ها را نیز کاهش دهیم.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
کشت پاییزه در سطح اراضی کشاورزی خراسان شمالی با کشت دانه روغنی کلزا در مناطق سردسیر استان آغاز شده است و کشت غلات نیز از ۱۵ مهر ماه آغاز خواهد شد که هم اینک بهره برداران در حال آماده سازی هستند.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما