به گزارش ایرنا، نخستین دوندگان سرعت ایران روز گذشته در حالی به مصاف رقبای خود در بازیهای آسیایی هانگژو رفتند که متاسفانه دستشان از مدال کوتاه ماند.
تیم ملی دوومیدانی ایران با ترکیب احسان حدادی و حسین رسولی (پرتاب دیسک)، حسن تفتیان (۱۰۰ متر)، مهدی صابری (پرتاب وزنه)، مهدی پیرجهان (۴۰۰متر با مانع) و حسین کیهانی (۳۰۰۰متر با مانع) و ۲ نفر از بانوان شامل فرزانه فصیحی و حمیده اسماعیلنژاد (۱۰۰متر) در هانگژو حضور یافت.
در نخستین روز رقابتهای دوومیدانی ۱۰۰ متر حسن تفتیان، فرزانه فصیحی و حمیده اسماعیل نژاد به رقابت پرداختند که حسن تفتیان نیز در فینال با ثبت رکورد ۱۰.۱۴ در جایگاه چهارم قرار گرفت. وی در رقابتهای جهانی مجارستان در مرداد ماه با ثبت حد نصاب ۱۰.۱۷ثانیه در جایگاه پنجم قرار گرفت و جواز حضور در مرحله نیمه نهایی این رقابتها را کسب نکرد. تفتیان در بازیها ۳ صدم ثانیه ارتقای رکورد داشت، اما با وجود حضور در اردوهای ۱۰ ماهه در کشورهای فرانسه، جامائیکا و آلمان نتوانست به عنوانی بهتر از چهارمی بسنده کند.
همچنین حمیده اسماعیلنژاد و فرزانه فصیحی دو دونده ایران در دور مقدماتی دوی ۱۰۰ متر به رقابت با دیگر دوندهها پرداختند که در پایان اسماعیلنژاد در ماده دوی سرعت زنان به فینال بازیهای آسیایی راه یافت اما فصیحی، دیگر دونده ایران از راهیابی به فینال بازماند.
اسماعیلنژاد در گروه سوم به رقابت پرداخت که در پایان با ثبت زمان ۱۱.۵۷ ثانیه فینالیست شد، اما فصیحی در گروه دوم حضور داشت و با ثبت زمان ۱۱.۷۰ ثانیه در جایگاه چهارم گروه خود ایستاد و از رسیدن به فینال بازماند و اسماعیلنژاد نیز با رکورد ۱۱.۵۴ در جایگاه هفتم ایستاد. بانویی که برای نخستین بار در این بازیها حضور یافت و همچون فرزانه فصیحی تجربه حضور در اردوهای برون مرزی و مسابقات بینالمللی زیادی را نداشته است.
در واقع فصیحی که به عنوان دختر باد ایران لقب گرفته، به نظر میرسد رقیب جدی دیگری دارد که گوی سبقت را از او ربوده است.
عملکرد او با واکنش هادی سپهرزاد مدیر تیمهای ملی دوومیدانی همراه بود چنانچه وی بعد از ناکامی فصیحی گفت: حساب ویژهایی روی فینالیست شدن فرزانه فصیحی باز کرده بودیم و انتظار داشتیم او دوومیدانی و ایران را صاحب مدال کند.
فصیحی پیش از بازیهای آسیایی جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان را کسب کرده بود و در مسابقات جهانی مجارستان در مرداد ماه حدنصاب ۱۱.۶۳ ثانیه را به دست آورد و در جایگاه هفتم گروه خود قرار گرفت و جواز حضور در مرحله نیمه نهایی این رقابتها را از دست داد. فصیحی در مسابقات قهرمانی آسیا تایلند نیز رکورد ۱۱:۳۹ ثانیه را ثبت و به نقره رسید، اما او حتی نتوانست رکورد مسابقات جهانی و آسیایی خود را در هانگژو تکرار کند.
دونده سرعتی ایران که توقع میرفت حداقل بتواند از مرحله مقدماتی صعود و به فینال بازیها برسد، جامعه دوومیدانی را مایوس کرد و حال نگاهها به دونده سرعتی دیگری است که در مسابقات بینالمللی ترکیه برای نخستین بار رکورد فرزانه را شکسته و به عنوان رقیب جدی وی گام در عرصه رقابت گذاشته است.
ناکامی فصیحی در صورتی رخ داد که وی مدتهاست در اردوی صربستان به سر میبرد و تجربه حضور در مسابقات برون مرزی بسیاری را در کارنامه خود دارد، اما اسماعیلنژاد پیش از این بیشتر در مسابقات داخلی شرکت کرد و با نخستین تجربه حضور در مسابقات بینالمللی ترکیه توانست رکورد فصیحی را بشکند و رکورد ۱۱.۴۳ ثانیه را ثبت کند. او پس از آن در دومین تجربه بینالمللی خود به مسابقات قهرمانی آسیا تایلند اعزام شد تا با ثبت رکورد۱۱.۴۶ ثانیه بتواند به عنوان یکی از مدعیان دو سرعت ایران به بازیها اعزام شود.
این دونده سرعتی پیش از این عنوان کرده بود که بیشتر مسابقات داخلی ایران را شرکت کرده است، اما در دوران ریاست قبلی فدراسیون دوومیدانی رکوردهایش را به کنفدراسیون دوومیدانی آسیا اعلام نکردند و هیچکدام از رکوردهایی که در ایران زده ثبت نشده است و شانس جهانی شدن را از دست داده است.
اسماعیلنژاد حتی پس از کسب عنوان هفتمی در بازیها عنوان کرد که تجربه نداشته است، اما باز هم به عنوان دوومیدانیکاری که سومین میدان برون مرزی خود را تجربه میکرد، توانست به فینال صعود کند و عملکرد بهتری نسبت به دختر باد که حال به نظر میرسد این لقب را دیگر یدک نمیکشد، داشته باشد.
به نظر میرسد که فدراسیون دوومیدانی ایران باید به جای اعلام نکردن رکوردهای رقبای فرزانه فصیحی به کنفدراسیون دوومیدانی آسیا، تجدیدنظری در سرمایهگذاری و توجه به دیگر دوومیدانیکاران ایران داشته باشد تا حداقل با این همه هزینه، حمایت و ادعاهای مختلف، چنین ناکامیهایی دوباره رقم نخورد.
نظر شما