۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در موقوفات چهارمحال و بختیاری انجام شد

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری از سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد ریالی در موقوفات این استان خبر داد و گفت: این میزان سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات، کشاورزی و احداث رقبه در برخی بقاع متبرکه استان انجام شده است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام حسن امیری روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان به مناسبت هفته وقف اظهار داشت: از این میزان سرمایه‌گذاری، ۱۵۰ میلیارد ریال در حوزه شیلات بوده است و مابقی آن برای آبیاری نوین در یک مزرعه وقفی، تکمیل رواق امامزادگان حلیمه و حکمیه خاتون، توسعه موقوفه حاج عبدالله رییسی نافچی و مرمت بارگاه برخی امامزادگان سرمایه‌گذاری شده است.

وی همچنین از احداث یک کارخانه شوینده با پایه نانو در شهرکرد خبر داد و گفت: برای احداث این کارخانه در موقوفه ماه بی‌بی‌بیگم بختیاری مشارکت بخش خصوصی را نیز جذب کردیم و این واحد در آستانه بهره‌برداری قرار دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری، احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی استان در امامزاده حمزه‌علی را از دیگر برنامه‌های در دستور کار این اداره‌کل برشمرد و گفت: برای اجرای این طرح به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که قرارداد آن با شرکت توزیع نیروی برق منعقد شده و امید می‌رود در سال آینده به بهره‌برداری برسد.

امیری همچنین از رشد ۵۰ درصدی درآمد موقوفات استان در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته آن خبر داد و تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود درآمد موقوفات استان تا پایان سال به حدود ۱۵ میلیارد تومان برسد.

وی تعداد موقوفات ثبت شده استان را یک هزار و ۸۰۰ مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۳۰۰ موقوفه منفعتی و یک هزار و ۵۰۰ موقوفه انتفاعی است.

به گفته مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری، بیشترین موقوفات ثبت شده در استان در بخش کشاورزی با ۷۰۰ رقبه است و موقوفات تجاری با ۶۵۰ رقبه در رتبه بعدی قرار دارد.

امیری با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری از نظر تعداد موقوفات جایگاه پایینی در کشور دارد، افزود: در سال گذشته ۴۷ مورد و در نیمه نخست امسال ۱۰ مورد وقف در استان به ثبت رسیده است.

امیری ادامه داد: نهضت احیای موقوفات در استان شکل گرفته و تاکنون برای آزادسازی موقوفات در تصرف، ۵۰۰ پرونده قضایی تشکیل شده است.

وی همچنین از صدور سند برای ۷۰ درصد موقوفات استان خبر داد و گفت: تنها برای ۱۳۰ رقبه سند صادر نشده که این مهم نیز بزودی محقق و جشن سنددار شدن تمام موقوفات منفعتی در استان برگزار می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری ادامه داد: نذورات جمع‌آوری شده از هر امامزاده باید هزینه همان بارگاه و بقعه متبرکه شود به طوری‌که ۴۵ درصد این درآمد باید صرف فعالیت‌های عمرانی شود، ۳۰ درصد آن به حقوق خادم و امور جاری امامزاده و ۲۰ درصد آن به کار فرهنگی اختصاص دارد و تنها پنج درصد باقی مانده سهم تولیت اوقاف و امور خیریه است.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری از اجرای واگذاری قبر در جوار امامزادگان استان خبر داد و گفت: این قبور در امامزادگان استان جانمایی و قیمت‌گذاری شده و تاکنون تعدادی قبر در جوار امامزادگان حلیمه و حکمیه خاتون به مرحله فروش رسیده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه خاک کردن متوفا در جوار امامزادگان برکات معنوی و اجتماعی بسیاری دارد، تصریح کرد: در روایت‌های نقل شده از ائمه و بزرگان دین به برکات معنوی این موضوع پرداخته شده است.

محافظت از بارگاه امامزادگان در بارش‌های فصل سرما

امیری با اشاره به خسارت سنگین وارده به بارگاه امامزادگان استان در پی بارش باران و برف سال گذشته، اظهار داشت: برای جلوگیری از تکرار این موضوع تدابیر لازم به کار گرفته شده و فضای امامزادگان استان در برابر بلایای طبیعی امن شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری یادآور شد: با این وجود برخی از بقاع متبرکه استان که فضاهای میراثی هستند و در کنار رودخانه‌ها قرار دارند در معرض خطرند که برای محافظت از آن پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است.

امیری همچنین از اجرای ۱۰۰ برنامه به مناسبت هفته وقف در استان خبر داد و گفت: برگزاری جشن و سخنرانی، برپایی ایستگاه صلواتی، افتتاح طرح، دیدار با خانواده شهدا، غبارروبی گلزار شهدا و تجلیل از یاوران وقف از مهمترین این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، از امسال با تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۶ ربیع‌الاول به جای ۲۷ صفر با عنوان روز وقف نامگذاری شده است. از همین رو از ۱۶ ربیع‌الاول که مصادف است با ۱۰ مهر به مدت یک هفته برنامه‌های هفته وقف برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha