به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی ایرنا، امیر سرتیپ «علیرضا شیخ» سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش گفت: انواع پهپادهای رزمی، انهدامی و مراقبتی شرکت کننده در رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش، در ادامه مراحل اصلی این رزمایش، عملیات پرواز جمع را نیز اجرا کردند.
وی با بیان اینکه پرواز گروهی با استفاده از سامانه بومی انجام میشود، ادامه داد: در اجرای عملیات پرواز گروهی تعداد زیادی پهپاد بهطور مستقل بر اساس اطلاعات مشترک مأموریت انجام میدهند و مأموریتهای شناسایی، مراقبت و انهدام اهداف زمینی و پروازی دشمن، بُرد عملیاتی و مداومت پروازی مناسب، قابلیت شبکه شدن از سه تا چند فروند بر روی انواع پهپادهای داخلی، دارای لینک امن و سیستم هدایت کنترل کاملاً بومی از دیگر قابلیتهای پرواز گروهی است.
سرتیپ شیخ افزود: همچنین در این مرحله از رزمایش، پرواز پهپادهای رزمی، انهدامی و مراقبتی ارتش از نقاط مختلف کشور از آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور برای انجام مأموریت در منطقه عمومی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش و مناطق مرزی کشور با موفقیت انجام شد.
وی با بیان اینکه رزمایش مشترک پهپادی ارتش با شرکت یگانهای منتخب از نیروهای چهار گانه ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از نیروی زمینی، نیروی پدافند هوایی، نیروی هوایی و نیروی دریایی ارتش از بامداد امروز در گستره جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران از آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور آغاز شده است، افزود: این رزمایش گسترده با استفاده از انواع پیشرفته پهپادهای رزمی، شناسایی و مراقبتی ارتش بی اثر بودن تحریمهای تسلیحاتی علیه کشورمان را نشان داده و از سوی دیگر نمایانگر اقتدار دفاعی کشور با بهرهگیری از سلاحهای بومی و بسیار پیشرفته است.
سخنگوی رزمایش همچنین در گفتوگویی به تشریح جزئیات رزمایش پهپادی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت که این رزمایش از ساعت یک دقیقه بامداد امروز آغاز و در فرآیند فازهای تاکتیکی و اجرای عملیاتی دو دستاورد بزرگ به نمایش گذاشته شد.
سرتیپ شیخ افزود: اخلال هواپایه در قالب کمان ۱۹ و رهگیری و انهدام پهپادی در این رزمایش در حوزه سلاحهای هوابههوا در حال اجراست.
وی ابراز امیدواری کرد با توجه به برنامهریزی انجام شده در یک محیط رزم و نبرد تمامعیار، توانمندیهای آفندی و پدافندی ارتش جمهوری اسلامی ایران در قالب سناریوهای رزمایش نوشته شده، اجرایی شود.
سخنگوی رزمایش پهپادی با اشاره به اینکه امروز مرحله شناسایی و برآورد منطقه عملیات گام به گام اجرایی شده است، توضیح داد: عملیات در مراحل بعدی وارد فازهای تاکتیکی، عملیاتی و انهدامی خواهد شد که در چهار سطح برآورد عملیات، شناسایی، رهگیری و انهدام تقسیمبندی شده است.
امیر شیخ گفت: با توجه به اینکه با ۳۲ تایپ (نوع) و ۲۰۰ پرنده در این رزمایش شرکت کردهایم، توانمندیها و قابلیتهای این پرندهها به چالش کشیده میشود.
وی ادامه داد: در این مرحله از رزمایش، پهپادهای مهاجر ۶، کرار، کمان ۱۲، باور ۵ ، ابابیل ۴ و ابابیل ۵ با استفاده از تسلیحات دقیق و نقطهزن بومی از جمله بمبهای قائم، موشکهای الماس ۱ و بمبهای MK-۸۲ اهداف در نظر گرفته شده در منطقه عمومی رزمایش که شامل اهدافی شبیهسازی شده از مراکز فرماندهی و کنترل دشمن، مخازن سوخت، زاغههای مهمات، سامانههای راداری و موشکی، زیر ساخت های بندری و اماکن تجمع نفرات بود را با دقت مورد اصابت قرار دادند.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش با تأکید بر اینکه انواع مختلف پهپادها با برنامههای عملیاتی از پیش تعیین شده از نقاط مختلف و دوردست کشور به پرواز درآمده و با نظارت و هدایت مرکز راهکنشی رزمایش به اجرای عملیات میپردازند، خاطرنشان کرد: به دلیل دو طرفهبودن رزمایش، عبور پهپادها از سپرهای دفاعی و جنگالی تمرین و طی آن، ارزیابی موفقیت نیروهای مهاجم یا مدافع در راستای اهداف عملیاتی و راهبردی ارتش است.
وی افزود: با توجه به اینکه این رزمایش در گستره کل کشور برگزار میشود، قرارگاه راهکُنشی ذوالفقار ارتش و چند قرارگاه فرعی در نقاط مختلف کشور وظیفه هدایت راهبردی و عملیاتی رزمایش را به عهده دارند.
سرتیپ شیخ با اشاره به نقش مهم پهپادها در جنگهای اخیر در سطح جهان، گفت: در جنگهای اخیر در سطح جهان ثابت شد موضوع پهپاد میتواند بسیار اثرگذار باشد؛ لذا ارتش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه ورود خوبی پیدا کرده و به دستاوردها و قابلیتهای بالایی دست یافته که بخشی از این توانمندیها در رزمایش حاضر به معرض نمایش گذاشته شده و توسعه و رشد این ظرفیت تا رسیدن به سطح مدنظر در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش با بیان اینکه سرعت پیشرفت در این حوزه در ارتش چشمگیر است و در آینده پیشرفتهای بسیار زیادی در حوزه پهپادی خواهیم داشت، گفت: در این رزمایش نوآوریهایی مانند رهگیری هوایی با هواپیمای بدون سرنشین مسلح را که اقدامی بینظیر است، توسط پهپادها و با مشارکت نیروهای چهار گانه ارتش انجام دادیم.
وی در ادامه طراحی و تولید تسلیحات نقطهزن محمول بر پهپاد را از برنامههای مدون ارتش جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: افزایش قدرت آتش، برد عملیاتی پهپادها و همچنین در کنار آن استفاده از تسلیحات دقیق و نقطهزن در راستای راهبرد «یک تیر - یک هدف» جزو برنامههای دنبال شده در سالهای گذشته بوده که با همت جهادی متخصصان جوان نیروهای مسلح در ارتش و صنایع دفاعی در قالب سامانههای سلاح محمول بر انواع پهپادها و پرندههای بدون سرنشین محقق شده است.
امیر شیخ تأکید کرد: به ملت ایران اطمینان میدهیم که پیشرفتهای بسیار خوبی در حوزه پهپادی و فناوریهای شالودهشکن در ارتش جمهوری اسلامی ایران حاصل شده و این مسیر با تدابیر راهگشای فرماندهی معظم کل قوا ترسیم شده تا رسیدن به نقطه مدنظر و برتری منطقهای ادامه خواهد داشت.
نظر شما