آذربایجان‌غربی سهم بزرگی در ماموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ایران داشت

ارومیه - ایرنا - فرمانده نیروی راهبردی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ناو گروه ۸۶ با ماموریت و سفر ۳۶۰ درجه‌ای جهانی در کنار اقتدار نظامی اشاعه دهنده وحدت اسلامی در آب‌های اقیانوس‌های جهان بود و سربازان آذربایجان‌غربی نقش بسزایی در آن داشتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر دریادار شهرام ایرانی عصر چهارشنبه در همایش وحدت اسلامی در سالن شمس ارومیه با یادآوری محدوده اجرای ماموریت و مسیر ناوهای ایرانی با ناو گروه ۸۶ اظهار کرد: فرزندان این مرز و بوم با طی کردن اقیانوس آرام و پیمودن هشت هزار مایل دریایی و ۱۵ هزار کیلومتری طولانی‌ترین مسیر اقیانوسی جهان را درنوردیدند تا اشاعه دهنده وحدت اسلامی و قدرت نظامی ایران در جهان باشند.
وی با بیان اینکه در این سفر سربازان ۲۹ استان به ویژه از آذربایجان‌غربی حضور داشتند افزود: سربازان ایران در عمق اقیانوس ها با عشق، محبت و حفظ وحدت به دنبال امنیت و یکپارچگی کشورشان بودند و این فرهنگ را در کشورها و بنادر مقصد به عینه اشاعه کردند تا جهانیان با فرهنگ غنی ایران آشنا شوند.

آذربایجان‌غربی سهم بزرگی در ماموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ایران داشت

وی افزود: تاکنون هیچ کس نمی‌توانست تایید کند که کشوری در تحریم چهار دهه‌ای بتواند با وسایل و تجهیزاتی که به دست جوانان کشورش ساخته شده است در موج‌های ۹ تا ۲۰ متری اقیانوس‌ها سفر کند؛ ما امروز به راحتی می‌توانیم در موقعیت‌های مختلف اقیانوس‌ آرام شرایط جوی را بسنجیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه آذربایجان‌غربی رنگین کمان اقوام و ادیان است، اظهار کرد: مردم این استان در کنار یکدیگر با و وحدت مثال زدنی موفقیت های خوبی داشته اند.
به گزارش ایرنا، همایش وحدت اسلامی در سرسرای شمس ارومیه با حضور اقشار مختلف مردم و مولود خوانی به مناسبت میلاد پیامبر اکرم و هفته وحدت برگزار شد.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از هشت ماه دریانوردی و طی بیش ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین انجام شد، به کشور بازگشت و در مسیر خود از خطرناکترین تنگه برای دریانوردی گذر کرد.

این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.

پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرد.

صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و سربازان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت و نهایتا ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه امسال وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شدند تا تاریخ ساز شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha