به گزارش ایرنا، نان در حالی قوت غالب و غذای اصلی مردم به شمار میرود و یکی از اقلام ضروری سبد غذایی خانوارها است که نقشی اجتنابناپذیری در تغذیه انسانها دارد؛ اما با این وجود در بعضی از مناطق این منبع مهم غذایی از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده و سبب نارضایتی مردم شده است.
این قوت غالب بویژه در استانی مانند سیستان و بلوچستان که جزو مواد غذایی پرمصرف خانوارها قرار دارد گاهی اوقات گلایهمندی شهروندان را به دلایل مختلفی مانند طولانیبودن صف، پایینبودن کیفیت و یا تعطیلی به دنبال دارد.
کیفیت نامطلوب نان در حالی به یک معضل تمامنشدنی در شهرهای سیستان و بلوچستان تبدیل شده که همواره سبب گلایه شهروندان و برخی از مسوولان شده؛ اما این تمام ماجرا نیست چرا که کاهش وزن نان، استفاده از جوششیرین در برخی نانواییها به جای خمیرمایه، نبود نظارت کافی و نیز رعایت نکردن ساعت فعالیت از دیگر مشکلاتی به شمار میرود که مردم به آنها اشاره میکنند.
از بی کیفیتی نان تا عدم رعایت بهداشت فردی و ساختمانی در برخی نانواییها
شماری از شهروندان زاهدانی در تماسهایی که با خبرگزاری ایرنا داشتند با بیان اینکه قوت غالب مردم نان است، گفتند: نظارت بر عملکرد نانواییها در این شهرستان مناسب نیست.
محمد اربابی با بیان اینکه کیفیت نان بسیاری از نانواییها پایین است، ادامه داد: نان سنتی یکی از نانهای مورد دلخواه مردم در سیستان و بلوچستان است؛ اما بیشتر مواقع خمیر نانواییها ترش و سوخته بوده، این در حالیست که کیفیت نان به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آن آرد است و هنگامی که کیفیت آرد پایین باشد نمیتوان انتظار نان خوب داشت؛ نان پخت شده در برخی از نانواییهای کلانشهر زاهدان ماندگاری ندارد به طوریکه اگر مدتی از زمان پخت آن بگذرد، دیگر قابل استفاده نیست.
وی با اشاره به اینکه مصرف نان باکیفیت و مطلوب مطالبه به حق شهروندان است، افزود: برخی مواقع نان سوخته، بیات و خشک در خبازیهای سطح شهر سنتی و غیرسنتی عرضه میشود که قابلاستفاده نیست مجبوریم برای دام و طیور از آن استفاده کنیم، از مسوولان خواستاریم تا نظارت بیشتری بر عملکرد نانواییها داشته باشند.
تنها موردی که در نانواییهای سنتی رعایت نمیشود، نظافت و بهداشت بوده؛ اما گویا مردم ناچار باید با آن کنار بیایند در حالیکه این حق شهروندان نیست
دیگر شهروند زاهدانی که در صف نان سنتی منتظر دریافت ۶ عدد نان است به خبرنگار ایرنا گفت: مسوولان باید نظارت بهداشتی را بر نانواییهای شهر تشدید کنند از ظاهر نانواها و کارگران مشخص است تنها چیزی که رعایت نمیشود، نظافت و بهداشت بوده؛ اما گویا مردم ناچار باید با آن کنار بیایند در حالیکه این حق شهروندان نیست.
ایوب ریگی با بیان اینکه گاهی اوقات نانهای پخته شده به قدری سفت است که با جویدن آن فکهایمان خسته میشود، اظهار کرد: کمتر نانوایی را در شهر زاهدان میتوان پیدا کرد که نانوا و شاطر آن از کلاه، دستکش یا لباس مناسب استفاده کنند، افزون بر آن بهداشت محیطی نیز اصلاً رعایت نمیشود به طوریکه تمام شهروندان با چشم مشاهده میکنند که خمیرها بر روی زمین ریخته یا گرد و غبار و کثیفی آن محیط را فراگرفته و تمام این موارد سلامت شهروندان را به خطر انداخته است.
نانواییهای سنتی زیر ذرهبین بازرسان بهداشت محیط
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه نظارت بازرسان بهداشت محیط بر نانواییهای سنتی تشدید یافته، بیان کرد: در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیش ۱۵۰ نانوایی فاقد مجوز و سنتی پز فعالیت دارند که به دستور استاندار سیستان و بلوچستان ساماندهی این نانواییها در دستور کار قرار گرفته است.
برخی نانواییهای سنتی بدون مجوز فعالیت کرد که از یک ماه گذشته به آنها اخطار دادهایم چرا که اولویت اصلی و خطقرمز ما سلامت مردم است
مهدی زنگنه افزود: تعداد زیادی از نانواییها به نام نانوایی سنتی در زاهدان و سایر شهرهای سیستان و بلوچستان وجود دارند که نظارت بر آنها توسط بازرسان بهداشت محیط تشدید شده است.
وی ادامه داد: متصدیان نانواییهای سنتی باید برای کسب مجوزهای قانونی به مراجع ذیصلاح مراجعه کنند این در حالیست که تاکنون تعدادی از این نانواییها در حوزه زیر پوشش دانشگاه جهت دریافت صلاحیت مراجعه و صلاحیت بهداشتی دریافت کردهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: در بازدید بازرسان سلامت محیط کار این دانشگاه از نانواییهای سنتی، ۳۵ واحد به علت رعایت نکردن مسائل بهداشتی به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
سلامت مردم، خطقرمز متولیان بهداشتی
رئیس بهداشت محیط کار سیستان و بلوچستان بیان کرد: برخی نانواییهای سنتی بدون مجوز فعالیت میکنند که از یک ماه گذشته به آنها اخطار دادهایم چرا که اولویت اصلی و خطقرمز ما سلامت مردم است.
علیرضا شهرکی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این زمینه اولویت اول ما بر روی نظافت و بهداشت فردی و ساختمانی است؛ اما در برخی نانواییها هیچکدام از این موارد رعایت نشده که به دنبال آن اخطار ۴۸ ساعته صادر و در صورت عدم رفع مشکلات احصا شده طبق قانون با آنها برخورد انجام میشود.
وی گفت: شهروندان باید در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی از نانواییها با سامانه ارتباطات مردمی به شماره ۱۹۰ تماس حاصل کرده تا در کوتاهترین زمان به آن رسیدگی شود.
بیشتر بخوانید:
۳۳۰ واحد نانوایی در زاهدان مشغول به فعالیت هستند/پخت ۴۰۰ هزار قرص نان در روز
استاندار: مشکل صف نان در سیستان و بلوچستان با افزایش سهمیه آرد بر طرف میشود
فیلم|پلمب یک نانوایی غیربهداشتی در زاهدان
مهارت و تجربه نانوایان، علت بیکیفیتی نان
پیش از این نیز مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان علت شلوغی صفها را وجود افراد بیگانه، فاقدان شناسنامه و اتباع افغانستان دانسته که سهم بالایی در استفاده از نان دارند.
محمدرضا سرگزی به آرد تولیدی سیستان و بلوچستان نیز اشاره کرد و گفت: آرد تولیدی این استان در کشور منحصربهفرد است.
به گفته وی؛ در بحث کیفیت نان بیشتر نانواییهای سیستان و بلوچستان نان باکیفیت تولید میکنند که بر اساس آخرین اعلام مرکز پژوهشگاه غلات، نان استان در ۲ نوع نان رتبه برتر و در هر ۲ نوع، رتبه دوم را کسب کرده؛ البته علت بیکیفیتی نان در برخی مناطق به مهارت و تجربه نانوایان مربوط میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی سیستان و بلوچستان تأکید کرد: رعایت اصول خمیرگیری، پخت نان و مدتزمان پخت نیازمند تجربه و کسب مهارت نانوایان است.
نظر شما