به گزارش ایرنا ، سیدحامد عاملی روز پنجشنبه در پنجمین نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو در اردبیل اظهار کرد: اردبیل میزبان وزرا و سفرای کشورها و نمایندگان ملتهایی است که سرنوشت و زندگی آنها در طول تاریخ در ارتباطی بسیار عمیق بوده و همین انگیزه مشترک باعث شده تا ما امروز در کنار هم جمع شویم و بتوانیم برای آیندهای بهتر برنامهریزی کنیم.
وی با بیان این که برای رسیدن به آینده بهتر نیاز به ارتباط و همکاری بیشتر داریم و حوزه گردشگری و سیاحت برای رسیدن به این هدف و مقصود بهترین حوزه به شمار می رود، اظهار امیداری کرد که این نشست، آغازی برای استمرار گفت و گوها و تداوم ارتباط بین ملتها و گسترش هر چه بیشتر همکاریهای منطقهای شود.
استاندار اردبیل از مجموعه شورای همکاریهای اقتصادی اکو که اردبیل را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو در سال ۲۰۲۳ انتخاب کردند، قدردانی کرد و گفت: اردبیل شهری است که در طول تاریخ طولانی خود، مرکز سیاستهای اقتصادی و تحولات مهم فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بوده است.
عاملی اضافه کرد: مورخین این شهر را منسوب به زرتشت پیامبر دانسته و نام آن را برگرفته از آرتاویل یعنی شهر مقدس می دانند و حکیم بزرگ فردوسی نیز بیش از ۱۰ بار نام این شهر را در آثار خود بیان کرده و بعد از آنها نیز اردبیل به عنوان محل تلاقی میراث علمی و عرفانی شرق و غرب قرار گرفته و با شکلگیری مکتب و سلسله صفوی، موجب احیا و انسجام فرهنگ و تمدن ایرانی شده و روابط معطل مانده شرق و غرب را با احیای دوباره جاده ابریشم از چین تا اروپا جانی دوباره بخشیده و شما امروز آن را در مجموعه بقعه شیخصفیالدین اردبیلی مشاهده میکنید.
وی ادامه داد: اردبیل در طول دوران تاریخ همواره مرکز تحولات مهم فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بوده و به عنوان دروازه قفقاز و روسیه در حوزه اقتصاد نقش مهمی ایفا کرده است و امروز نیز با کمال افتخار میزبان نمایندگان و مقامات کشورهایی است که در طول هزاران سال با آنها در قالب فعالیتهای متعدد سیاسی، فرهنگی و تاریخی، یک تاریخ و سرنوشت مشترکی ایجاد کرده و ظرفیت همگرایی عظیمی در تولید امینت منطقهای و ثروت منطقهای و نقشآفرینی در عرصه جهانی با این کشورها به وجود آورده است.
استاندار اردبیل اظهار کرد: مجموعه اکو بعد از اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین سازمان منطقهای میتواند بیش از پیش در مسیر توسعه و پیشرفت کشورهای عضو گام بردارد و بدون تردید این ظرفیت فوقالعاده با توسعه گردشگری و با تاکید بر اشتراکات فرهنگی زمینههای اساسی را برای اقدامات و اتحادهای آینده فراهم خواهد کرد.
وی همچنین گفت: امروز اردبیل با این پیشینه تاریخی و هزار اثر تاریخی ثبت شده در سرتاسر استان، با وجود کوه سرافراز سبلان و بیش از ۱۱۰ چشمه آبدرمانی در اطراف دامنههای آن و با توجه به ظرفیتهای بزرگی که از شمال تا جنوب استان وجود دارد، از دشت مغان، عشایر غیور و دلاور این منطقه تا طبیعت زیبای خلخال، چشمههای نیر و جنگلهای فندقلو و سوهای نمین همه و همه زیباییهایی است که در سرتاسر استان گسترده شده و در کنار مردمانی با صفا آداب و رسوم ارزشمند، مجموعهای از زیباییهای تاریخی، طبیعی و فرهنگی را در کنار هم به وجود آورده تا آن را در اختیار همه کسانی قرار دهد که میخواهند در آیینه صاف جلوههای الهی روح و روان خود را صیقل دهند.
عاملی افزود: امروز کشور ما و دولت ما با نگاه به شرق و آسیا در پی آن است که در کنار پیشرفت و توسعه ایجاد زندگی بهتر برای همه انسانها، از تمام مواریث فرهنگی، تمدنی، انسانی، بشری و اخلاقی خود نیز صیانت و حفاظت کند.
وی بیان کرد: در این میان سازمان همکاریهای منطقهای به خصوص اکو اگر چه سازمانی اقتصادی است اما اساس آن با تاریخ فرهنگ و تمدن ملتهای ما به هم پیوسته بوده و ما میتوانیم نقشی اساسی و احیاگرانه در منطقه ایفا کنیم و به یقین گردشگری میتواند دریچه این نگاه هویتساز و تمدنساز باشد و اردبیل امروز آمادگی دارد میزبان این برنامهها و حرکتهای امیدآفرین باشد.
استاندار اردبیل با قدردانی از زحمات دستاندرکاران بهویژه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در تحقق و شکلگیری این رویداد مهم تلاش کرده اند، گفت: از دبیرکل اکو و دبیرکل دی هشت که در این جلسه حضور پیدا کردند، بهویژه آقای ناظری که مسئولیت همکاری ، هماهنگی و برنامهریزی بین کشورهای عضو را داشتند، سپاسگزارم.
وی همچنین از مقامات و سفرایی که در این مراسم حضور دارند و نیز مسئولان مجموعه وزارت میراث فرهنگی ، وزارت امور خارجه ، اهالی رسانه ، دانشگاهیان و فعالان فرهنگی و اقتصادی که یاریگر آغاز و استمرار این رویداد بودند و خواهند بودند ، قدردانی کرد.
نظر شما