به گزارش ایرنا "علی فاتحی نیا" روز پنجشنبه به مناسبت هفته دامپزشکی افزود: از بین بیماری های مشترک بین انسان و پرندگان، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از حساسیت ویژه ای برخوردار است و در صورت بروز علاوه بر ایجاد تلفات در پرندگان، موجب ایجاد بیماری در انسان نیز می شود.
وی تصریح کرد: در راستای جلوگیری از شیوع بیماری های مهلک طیور و حفظ سلامت عموم مردم، اداره کل دامپزشکی استان با دست فروشان طیور و انواع ماکیان برخورد قانونی می کند و به شهروندان نیز توصیه می شود از خرید طیور از دستفروشان خودداری و در صورت مشاهده، این گونه موارد را به دامپزشکی اعلام کنند.
فاتحی نیا با بیان اینکه در هفته گذشته با مجموعه ای از پرنده فروشان دوره گرد در جاده اردکان به یزد برخورد قانونی شد، افزود: این افراد در مناطق دیگر استان از جمله جاده تفت و مهریز نیز مشاهده می شوند که با آنها هم برخورد قانونی و با دستور مراجع قضایی ضمن توقیف خودرو پرنده ها نیز معدوم می شوند.
فاتحی نیا در ادامه با تشریح اقدامات سال اخیر دامپزشکی استان یزد گفت: در این مدت ۳۷۲ هزار و ۷۷۳ راس دام سبک در کشتارگاههای دام استان ذبح و هفت میلیون و ۸۵۳ هزار و ۳۲۱ کیلو گرم گوشت استحصال شده است.
این مسوول افزود: همچنین در این مدت ۱۳ هزار و ۸۲۸ راس دام سنگین کشتار و سه میلیون و ۴۰۲ هزار و ۳۱۵ کیلوگرم گوشت قرمز تولید شد.
وی لاشه های معدم شده در کشتارگاه دام استان را در این مدت ۴۲ هزار و ۶۹۲ کیلوگرم بیان کرد و گفت: در استان ۹ کشتارگاه دام فعال است که از این تعداد، ۲ کشتارگاه صنعتی و هفت مورد سنتی است.
وی با بیان اینکه پنج کشتارگاه صنعتی طیور و سه کشتارگاه بلدرچین نیز در استان فعال است، افزود: در مدت یاد شده ۱۶ میلیون و ۳۹۸ هزار و ۳۵۰ قطعه طیور به وزن ۳۰ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۹۴۷ کیلوگرم در این کشتارگاهها ذبح شد.
معدوم سازی ۸۰ هزار و ۱۳۴ کیلو گرم فرآورده های خامی دامی غیربهداشتی
حاتمی نیا در ادامه با تشریح نظارت بر مراکز عرضه و بسته بندی فرآورده های خام دامی در استان اظهار کرد: در یکسال اخیر ۸۶ هزار و ۷۸۰ کیلوگرم فرآورده های خامی و دامی ضبط شد که ۸۰ هزار و ۱۳۴ کیلوگرم به علت غیربهداشتی بودن معدوم شد و از واحدهای یاد شده ۳۵ هزار و ۸۲۳ مورد بازدید و ۵۸۲ مورد نمونه برداری صورت گرفت و ۷۲ پرونده به مراجعه قضایی معرفی شد.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره اقدامات انجام شده در زمینه کنترل بیماریهای دامی گفت: در این مدت ۱۰۳ هزار و ۲۲۳ راس دام سنگین و ۹۷۸ هزار و ۴۸۲ راس دام سبک علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند.
حاتمی نیا مایع کوبی ۲۸۵ هزار و ۴۴۱ راس گوسفند و ۱۸۱ هزار و ۲۹۷ راس بز علیه بیماری آبله ، ۶۲۹ هزار و ۳۳۱ راس دام سبک علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک ، ۲۹ هزار سر راس اسب علیه بیماری مشمشه ، ۲۸ هزار و ۸۸۰ راس دام علیه بیماری سل و مایه کوبی ۱۳۶ هزار و ۶۴۳ راس دام سبک و ۴۸ هزار و ۲۶۵ راس دام سنگین گاو و گوساله علیه تب مالت را از دیگر اقدامات این اداره کل در سالجاری بیان کرد.
فاتحینیا همچنین از مایه کوبی ۹ هزار و ۴۶۱ قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در یک سال اخیر خبرداد.
صادرات یکهزار و ۲۴۸ تن پا و پنجه مرغ به کشورهای همسایه
مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: در یکسال اخیر یک هزار و ۲۴۸ تن پا و پنجه مرغ، سه هزار و ۴۸۰ تن تخم مرغ خوراکی، ۴۶ هزار عدد تخم نطفه دار کبک، سه هزار و ۷۱۰ قطعه کبک زنده ، ۷۸ تن پودر گوشت و ۱۱۷ تن دنبه گوسفندی، ۳۰ تن محصولات لبنی و ۶۱ تن پشم گوسفندی از استان صادر و یک هزار و ۱۹۲ تن گوشت منجمد گوساله، یک هزار و ۴۴۲ تن مرغ منجمد، ۵۸ تن گوشت گوسفندی منجمد و ۲۱۶ تن گوشت گرم گوسفندی به استان وارد شده است.
حاتمی نیا همچنین از برگزاری مرحله دوم اردوی جهادی دامپزشکی در ۱۹ مهرماه در شهرستانهای تفت و مهریز خبرداد و گفت: در این اردوی یکروزه ۲۰ هزار راس دام سبک به صورت رایگان مایه کوبی می شوند.
۵۴۰ نفر عضو نظام دامپزشکی
رییس نظام دامپزشکی استان یزد نیز تعداد اعضای این سازمان را ۵۴۰ نفر بیان کرد و گفت: پنج نفر از این افراد دارای دکترای تخصصی، ۲۷۵ نفر دکترای عمومی و مابقی دارای مدرک کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی هستند.
کاظم نجفی افزود: در سطح استان ۳۱ کلینک تخصصی دامپزشکی فعال است که ۱۳ باب از این تعداد در مرکز استان خدمات رسانی می کنند و همچنین ۴۶ باب داروخانه های دامپزشکی و ۱۴ مرکز مایه کوبی در استان وجود دارد.
از ۱۴ تا ۲۰ مهرماه هفته دامپزشکی نامگذاری شده است.
نظر شما