به گزارش خبرنگار ایرنا، " محمد خالد بن نوردین" روز شنبه در نشست مشترک رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با وزیر آموزش عالی مالزی و هیات همراه در اصفهان، افزود: بهترین کلمهای که ایران را از نگاه من توصیف میکند تابآوری است چرا که این کشور با وجود دههها تحریم یکجانبه و محرومیتهای بین المللی از اقتصادی پیشرفته، متنوع و پایدار بهرهمند است.
وزیر آموزش عالی مالزی ادامه داد: با وجود تمام چالش های بزرگ، ایرانیها مردمی تحصیلکرده و دارای تخصص گسترده صنعتی و علمی بسیار پیشرفته و با فناوریهای بالا هستند.
وی هدف از سفر خود را افزایش همکاریهای علمی بین دانشمندان ایرانی و مالزیایی عنوان کرد و گفت: گسترش و تعمیق پیوندهای ما با ایران و همچنین سایر کشورهای اسلامی اولویت شخصی یا وزارتی من نیست بلکه به عنوان همگرایی در سطح اولویتهای جهانی محسوب میشود.
وزیر آموزش عالی مالزی با تاکید بر اینکه نفوذ ایران را نمیتوان دست کم گرفت، تصریح کرد: این کشور عضو "بریکس"، سازمان همکاری شانگهای، گروه "دی هشت" (D۸) و سازمان همکاریهای اسلامی و یک قدرت منطقه ای بزرگ در خاورمیانه با ذخایر عظیم نفت و گاز است.
"محمد خالد بن نوردین" با بیان اینکه ما نمیتوانیم بدون درک ایران به درک خاورمیانه معاصر امیدوار باشیم، اضافه کرد: ما نمی توانیم بدون چشم انداز علمی ایران به رفع چالشهای بزرگ جهانی که جهان اسلام را تحت تاثیر قرار می دهند امیدواریم باشیم و انتظار داشته باشیم که بدون ایران با موفقیت عمل کنیم.
وی در ادامه چالش آب را یک بحران جهانی ارزیابی کرد و گفت: زمان آن فرا رسیده که بهترین نخبگان علمی خود را برای رویارویی با این چالش بزرگ بسیج کنیم.
وزیر آموزش عالی مالزی خاطرنشان کرد: مالزی پیشنهادی برای ایجاد یک سکوی (پلتفرم) تحقیقاتی جهانی در مورد آب ارائه خواهد داد و گروه "دی هشت" (D۸) در دانشگاه همدان هماهنگ کننده آن خواهد بود و پیشنهاد میشود دانشگاههای اصفهان و آزاد اسلامی در این طرح ملی مهم مشارکت داشته باشند.
محمد خالد بن نوردین فزود: همچنین "مؤسسه خدمات جهانی آموزش مالزی" آژانسی تحت نظارت وزارت آموزش عالی مالزی در ژانویه سال ۲۰۲۴ میلادی با همکاری دانشگاههای آزاد اسلامی، اصفهان و هنر اصفهان یک اردوی زمستانی مالزی – خاورمیانه با موضوع مشکلات جهانی برگزار خواهد کرد.
وزیر آموزش عالی مالزی ادامه داد: در این برنامه رهبران جوان آینده از مالزی و ایران گردهم میآیند تا در مورد مسائل چند وجهی جهانی به عنوان بخشی از مسیر راهبردی خود برای آینده بحث کنند.
وی تاکید کرد: من از هیچ کوششی دریغ نمی کنم تا اطمینان حاصل کنم که ثمرات این همکاریها کمک شایانی به مالزی، ایران، خاورمیانه و فراتر از آن خواهد کرد.
محمد خالد بن نوردین در ادامه جنگ در اروپا، گرایش های نظامی گری در سودان و افریقای مرکزی و البته رقابت امریکا و چین را از مهمترین چالشهای پیش روی دنیای امروز ذکر کرد و گفت: از سوی دیگر واقعیت تلخ وضعیت اضطراری آب و هوایی جهانی پیش روی ماست و این چالشها عواقب غیرقابل جبرانی در جهان اسلام خواهد داشت.
وی ادامه داد: در دوران شیوع کرونا شاهد نابرابری و بیعدالتی در دسترسی به واکسن بودیم به طوری که ۸۲ درصد از واکسن ها فقط در دسترس کشورهای ثروتمند بود.کرونا به ما نشان داد که تا چه میزان از سیستم ارتباطات بین الملل غافل هستیم.
حل چالشهای بلندمدت نیازمند برنامهریزی بلندمدت است
وزیر آموزش عالی مالزی تاکید کرد: برای حل چالش نابرابری، نیازمند همکاری های علمی هستیم و این تنها راه ما برای ایجاد تابآوری علمی است.
وی با بیان اینکه علم و سیاست درهم تنیده شده و این علم است که آتش جنگهای تکنولوژیکی را به پا می کند، خاطرنشان کرد:جهان اسلام اقدامات اندکی برای حل چنین مشکلاتی انجام داده است و بر اساس گزارش یونسکو در مجموع، ما فقط نیم درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف تحقیق و توسعه کرده ایم که بسیار کمتر از میانگین جهانی ۱.۷ درصد است.
"محمد خالد بن نوردین" چالش های مشترک امروز را سه بخش اصلی " امنیت غذایی"، آموزش و تغییرات اقلیمی دانست و گفت: برای مقابله با این چالش های بلند مدت به همکاری بلند مدت نیز نیاز داریم.
وی تصریح کرد: باید متعهد به افزایش بودجه برای تحقیق و توسعه، ایجاد فرصت های بیشتر برای همکاری علمی و ایجاد امکانات پیشرفته برای تقویت نوآوری باشیم تا کشورهای خود را به کانون علم و فناوری تبدیل کنیم.
وزیر آموزش عالی مالزی افزود: هیچ نهادی به تنهایی نمی تواند با این مشکلات مقابله کند و امروز همکاری و تعامل دیگر یک گزینه محسوب نمی شود بلکه یک الزام است.
وی ادامه داد: موسسه ها در سطح جهانی باید به قدرت مشارکت راهبردی با دانشگاه های دیگر، با مشاغل، جامعه مدنی و با دولتها برای همگام شدن با تغییرات آینده مجهز شوند.
به گزارش ایرنا، در این نشست سندهای همکاری بین دانشگاه های مالزی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به امضای رییسان این دانشگاهها رسید.
نظر شما