به گزارش خبرنگار ایرنا آیتالله لطفالله دژکام روز یکشنبه در همایش یاوران وقف فارس بیان کرد: در جامعه اسلامی فارس همگان ثواب و اهمیت وقف را میدانند اما پیش نیاز تحقق شعار "بیایید همه واقف باشیم"، این است که اعتماد مردم به کسانی که وقف را مدیریت میکنند کم نشود.
وی افزود: گاهی حق نیات واقفانه چنان که باید ادا نشده که باید ایرادها را رفع کرد اما گاهی نیز در این زمینه تبلیغ سوء و شایعه پراکنی میشود که باید با اطلاعرسانی مناسب تبیین شود.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه هفته وقف فرصت مناسبی برای اطلاعرسانی در این زمینه است، ادامه داد: هرجا مردم احساس کردند امکاناتی که وقف میکنند به درستی مورد استفاده قرار میگیرد، شمار وقفیات جدید نیز
دژکام اذعان کرد: گاهی اوقت اتهامات ناواردی درباره مدیریت وقفیات منتشر میشود بنابراین افزایش اعتماد عمومی در این زمینه باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
اهمیت تشویق واقفان
وی گفت: برای واقفی که از مال و ملک خود چشم پوشیده همین کافی است که بداند خداوند مزد او را میدهد با این حال برپایی مراسم و تقدیر از انها نیز اهمیت دارد. این تقدیرها او را دلگرم می کند و امید به ثواب الهی را نیز در او قوت می بخشد.
وقفیات عمرانی نیازمند پیوست فرهنگی است
دژکام از دیگر پیشنیازهای توسعه و ترویج وقف را پیوست فرهنگی وقفیات رفاهی و عمرانی دانست و بیان کرد: یکی از نکات شایسته توجه درباره موقوفه نمازی این است که در این نیت واقفانه بیان شده که بخشی از درآمد آن صرف تحقیقات شود که بسیار اصیل است.
امام جمعه شیراز افزود: شایسته است که بخشی از درآمد موقوفههای عمرانی و رفاهی برای قرائت قرآن وقف شود.
وی با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: هر وقف عمرانی باید پیوست فرهنگی داشته باشد چرا که باید در خلال آن فرهنگ و تربیت دینی نیز تقویت شود.
دژکام اذعان کرد: خداوند خیرانی که برای رفاه حال مردم وقف میکنند را میدهد اما رفاه بدون فرهنگ دینی سر از ناکجاآباد در میآورد.
نماینده ولی فقیه در فارس گفت: هفته وقف فرصتی برای بازنگری در نیازهای وقف نیز هست و باید توجه کرد تا این وقفیات در همراهی با پیوست فرهنگی به تربیت دینی افراد بینجامد.
وی اظهار کرد: بنا به آمار رسمی ارائه شده از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه مردم فارس همواره در وقف و صدقه پیشرو بودهاند.
فارس میزبان یک ششم وقفیات کشور
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس در ادامه همایش یاوران وقف فارس گفت: یک ششم وقفیات کشور در این استان پهناور است و بیش از ۲۰ هزار موقوفه و ۲۰۰ هزار رقبه دارد.
حجت الاسلام سید عباس موسوی افزود: یک هشتم بقاء مترکه کشور نیز در فارس قرار دارد و این استان میزبان یکهزار و ۴۰۸ بقعه متبرکه است.
وی با بیان اینکه فارس مردمی سخاوتمند دارد، یادآور شد: اولین وقفنامه موجود در فارس مربوط به ۷۰۰ سال گذشته در کازرون است.
موسوی اظهار کرد: بعضی از موقوفات فارس مانند موقوفه حاج خلیل زالی با وقفیات چهار تا پنج استان همجوار برابری میکند که اداره آن ها با دشواریهای بسیاری روبرو بوده و نیازمند همراهی و کمک هیات امنا است.
وی عنوان کرد: مرحوم نمازی به عنوان یکی از خیران فارسی هنگامی که نوعی بیماری در شیراز شیوع یافت اقدام به خرید و هدیه ۱۲ هکتار زمین در قلب شیراز کرد و هنگامی که این شهر با شیوع وبا روبرو شد، اقدام به ساخت و وقف تصفیه خانه آن کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس اضاقه کرد: مرحوم پوستچی، خلیلی و شوشتری از دیگر واقفان شاخص فارس در زمینه بهداشت و درمان هستند.
موسوی به برخی دیگر از وقفیات شاخص مردم سخاوتمند فارس اشاره و عنوان کرد: بزرگترین پرورشگاه خاورمیانه در ۵ هزار هکتار در شهر صدرا اجرایی شده که زیربنای آن ۴۸ هزار متر مربع است و فاز نخست ان بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه تا کنون از محل درآمدهای موقوفه مرحوم زالی ۱۲۰ میلیارد برای ساخت این پرورشگاه صرف شده، گفت: این پروژه تا چهار سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
موسوی ادامه داد: این پرورشگاه که با امکانات فرهنگی، رفاهی و درمانی در نوع خود در خاومیانه نظیر ندارد، پذیرای ۵۰۰ یتیم خواهد بود.
رونمایی از وقف ۲۰ میلیارد تومانی در شیراز
در ادامه همایش یاوران وقف فارس از ۲ موقوفه جدید رونمایی شد که در یکی از موارد آپارتمانی در منطقه معالی اباد شیراز با نیت کمک به پایان نامههای دکتری در راستای تقویت مناقب حضرت زهرا (س) و کمک به نیازمندان با اولویت معلولیتهای شدید به ارزش ۳ و نیم میلیون تومان وقف شد.
دیگر وقف رونمایی شده مربوط به وقف یک واحد مسکونی تجاری به ارزش ۲۰ میلیارد تومان بود که با نیت تامین لباس دانش اموزی و کمک به تعمیرات بنای مساجد مورد وقف قرار گرفت.
در پایان این همایش نیز خیران، واقفان، متولیات وقف و هیات امنای برتر فارس مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.
نظر شما