به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، قائمشهر از پرجمعیتترین و بزرگترین شهرهای استان مازندران و شمال ایران و مرکز شهرستان شهر "قائمشهر" است که در ناحیهٔ البرز مرکزی قرار گرفته و قبل از انقلاب ۱۳۵۷ آن را شاهی مینامیدند. قائمشهر قطب صنعت و صادرات در مازندران و از شهرهای مهم ترابری، کشاورزی، گردشگری، معدنی و صنعتی ایران است.
پیشینه زندگی در قائمشهر که شهرهای باستانی چمنو و توجی را نیز شامل میشود به عصر آهن برمیگردد و کاوشهای باستانشناسی صورت گرفته در قائمشهر منجر به کشف سفالهای پنج هزار ساله و ابزارهای سنگی شد. این شهر در دوران صفویان مورد توجه بیشتری قرار گرفت، سپس بنای اولیه قائمشهر در دوران قاجاریان با نام علیآباد نهاده شد، ولی سرچشمه شکوفایی و پیشرفت این شهر به دوران پهلوی برمیگردد.
در دوران پهلوی ساخت راهآهن سراسری ایران از قائمشهر آغاز شد و کارخانجات و مراکز مختلفی در قائمشهر ساخته شد. در شهریور سال ۱۳۱۴ ه. ش به موجب تصویبنامه هیئت وزیران، نام این شهر به شاهی مبدل شد پس از پایان جنگ جهانی دوم توسعه قائمشهر ادامه یافت و قائمشهر کانون پذیرش جمعیت شد. در جریان انقلاب ۱۳۵۷ ایران، شاهی به قائمشهر تغییر نام پیدا کرد.
قائمشهر به عنوان یک شهر راهبردی که ارتباط تهران را با شمال و شمالشرقی از ۲ مسیر متفاوت جاده فیروزکوه و جاده هراز مرتبط میسازد دارای اهمیت ویژه است. براساس آمار سالانه پنج میلیون مسافر از محور جاده فیروزکوه به قائمشهر تردد میکنند و از بندر بابلسر به مرز دریایی متصل است. این شهر یکی از مراکز گردشگری ایران به حساب میآید و دارای مجموعهای از جاذبههای گردشگری است. برج طالقانی نماد قائمشهر است.
قائمشهر از شمال به شهرستان جویبار، شهرستان سیمرغ و دریای مازندران، از جنوب به شهرستان سوادکوه شمالی و شهرستان سوادکوه، از شرق به شهر ساری و از غرب به شهرستان بابل محدود است. در گذشته شهرستان فیروزکوه و بخشهایی از شهمیرزاد، تا سال ۱۳۵۹ شهرستان سوادکوه و تا سال ۱۳۷۶ شهرستان جویبار و تا سال ۱۳۹۱ شهرستان سیمرغ، بخشهایی از قائمشهر بوده که به شهرستان تبدیل شدند، جمعیت قائمشهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۲۰۴٬۹۵۳ نفر است که پرتراکمترین شهرستان استان مازندران و بخش شمال ایران محسوب میشود.
جواد مولایی قراء روز دوشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز مازندران افزود: طرح های بر زمین مانده و مهمی در این شهرستان وجود داشت که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تلاش شده تا این طرح ها به اتمام و سرانجام برسد.
وی ادامه داد : بیمارستان رازی از جمله طرح های عمرانی و خدماتی که ساخت آن ۱۷ سال بر زمین مانده بود به عنوان مطالبه و خواسته شهروندان شهرستان ۳۵۰هزار نفری قائمشهر و شهرستان های همجوار سیمرغ، سواکوه در این دولت به سرانجام رسید.
فرماندار شهرستان قائمشهر اظهار داشت : این بیمارستان ۳۲۰تختخوابی در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی سازه داشت و با صرف اعتبار ۹ هزار میلیارد ریالی این طرح به بهره برداری رسید و در حال حاضر با تجهیزات مدرن و پیشرفته ای که دارد تمامی بخش های آن در حال ارائه خدمات به مردم است.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران یکی از ۲ دانشگاه علوم پزشکی این استان است که این دانشگاه با داشتن ۲۷بیمارستان خدماتدهی در حوزه درمانی به بیش از نیمی از جمعیت سه میلیون و ۴۰۰هزار نفری استان را انجام می دهد.
در این میان بیمارستان رازی قائمشهر، شهید زارع ساری، فاطمه الزهرا (س) ساری، بوعلی سینای ساری و امام خمینی (ره) ساری بیمارستان های آموزشی درمانی مازندران به شمار می روند که رازی قائمشهر از جمله این بیمارستان ها است که فعالیت آن نقش بسزایی را در انجام کارهای درمانی دارد.
این بیمارستان از جمله مراکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران بوده که در سال ۱۳۱۳ تاسیس شده و با توجه به قدمت بالای ساختمان بیمارستان و برای ارائه خدمات مطلوب درمانی به مازندرانی ها بویژه مردم شهرستان های قائمشهر، جویبار، سوادکوه شمالی، سوادکوه و سیمرغ در دستور کار قرار گرفت و عملیات اجرایی این طرح در سال ۱۳۸۷ آغاز و کلنگ احداث این طرح بیمارستانی در آن سال در زمینی به وسعت ۲۴ هزار متر مربع به زمین زده شد.
وی همچنین از مرکز جراحی قلب بیمارستان ولیعصر این شهرستان به عنوان دیگر زیرساخت درمانی خدمات دهنده به استان های همجوار از جمله گیلان، سمنان، گلستان و خراسان شمالی برشمرد.
مولایی قراء گفت: تقاطع شهید "مهدوی" از دیگر طرح های بر زمین مانده شهرستان قائمشهر به شمار می رفت که ۹ سال از آغاز این طرح گذشته بود اما بدلیل معارضات مردمی و کمبود اعتبارات مشمول صرف زمان شد، با لحاظ کردن خواسته مردم این طرح اجرایی شد.
بازسازی ورزشگاه وطنی
وی ادامه داد : همچنین نوسازی و بازسازی ورزشگاه شهید "وطنی" در مدت چهارماه با انجام در سه شیفت کاری و ۷۰۰ میلیارد ریال انجام شد.
ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر که آشیانه اصلی نساجی محسوب میشود از مرداد ۱۴۰۰ برای تعویض چمن مصنوعی و کاشت چمن طبیعی به کارگاه عملیات عمرانی تبدیل شد و با وجود برخی وعدهها مبنی بر تکمیل تا پایان نیمفصل نخست، عملیات اجرای آن با کندی پیش رفت.
۲۰ اسفند ۱۴۰۰ که رئیسجمهور همراه با اعضای هیئت دولت به مازندران سفر کرد در نشست خبری پایان سفر، از خانهبهدوشی نساجی انتقاد کرد و دستور داد که ورزشگاه خانگی این تیم حداکثر طی چهار ماه تکمیل شود. تأکیدی که سبب شد از چند روز بعد عملیات اجرایی مربوط به آمادهسازی زمین برای کاشت چمن با سرعت بیشتری انجام شود.
وی اظهار داشت :با توجه به اورژانسی بودن ترمیم شبکه انتقال آب شهرستان در آخرین پیگیری که در دفتر وزیر نیرو انجام شد از محل اعتبارات شهرهای دچار تنش آبی یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار ملی برای این منظور تخصیص یافت و ۲لوله ۸۰۰ اینچ در این شهر در حال نصب است.
به گفته مولایی قراء با بهره برداری از این شبکه تا پنجاه سال آینده شهر قائمشهر با مشکل آب مواجه نخواهد بود.
اجرای طرح هادی در ۳۰ روستا
وی از تقاطع "سوخته کلا" به عنوان دیگر طرح نیمه تمام قائمشهر که ۹ سال معطل باقی مانده است نام برد وگفت: با توجه به قرار داشتن ۳۲ روستا در مسیر و اتصال شهرهای شیرگاه به قائمشهر عملیات اجرای آن در حال انجام است. این طرح امسال به بهره برداری می رسد.
فرماندار قائمشهر با اشاره به اجرای طرح مشارکتی آسفالت حیاط مدارس شهرستان اشاره کرد و گفت که قائمشهر رتبه اول جذب قیر آسفالت مدارس در استان مازندران دارد
وی افزود: همچنین قائمشهر رتبه اول اجرای طرح هادی را در استان مازندران دارد و در حال حاضر طرح هادی ۳۰روستا در حال اجرا است.
به گفته مولایی قراء قائمشهر پارسال در کمپ نوروزی رتبه اول کشور را کسب کرد و در زمینه جذب اعتبارات تملک دارایی استان نیز رتبه نخست دارد.
فرماندار قائمشهر اضافه کرد:در هفته دولت امسال بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال طرح و دهه فجر پارسال ۲۰ هزار میلیارد ریال طرح در شهرستان قائمشهر کلنگ زنی و به بهره برداری رسید که در این زمینه این شهرستان رتبه اول مازندران را دارد.
فرماندار قائمشهر گفت: در همایش منطقه ای فرصت های سرمایه گذاری که در قائمشهر برگزار شد ۵۱ فرصت سرمایه گذاری در شهرستان احصا شد که تاکنون پنج هزار میلیارد ریال منجر به جذب سرمایه گذار شده است.
پیگیری برای جذب اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریالی
وی با اشاره به اینکه قائمشهر رتبه اول تولید مرکبات کشور را دارد، افزود: با پیگیری انجام شده از طریق معاون اول رییس جمهور پنج هزار گلخانه لیموترش با اعتبار ۵۰ هزا میلیارد ریال در این شهرستان راه اندازی می شود.
مولایی قراء با تاکید بر اینکه با اقدامات انجام شده پارسال قایمشهر کوچک ترین تنش آبی را هم در حوزه کشاورزی نداشته است، گفت: ۳۰ حلقه چاه حفر و لایروبی شده و تنش آبی امسال رخ نداد.
وی در پایان به نقش و جایگاه رسانه ها در جابه جایی و انتقال سریع اطلاعات در عصر حاضر اشاره کرد و افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها تاکید داشته اند می بایست کارکرد و عملکردها بیان شود تا مردم مطلع شوند و خوشبختانه در دولت سیزدهم در این شهرستان اتفاقات خوبی رخ داده است.
نظر شما