به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد نریمانی روز دوشنبه در همایش بینالمللی و دومین همایش ملی روانشناسی و دین اظهار کرد: روانشناسی دینی میتواند در اصلاح رفتارهای انسان موثر باشد و دین، انسان را به رستگاری و روانشناسی نیز به سمت سلامتی سوق میدهد و یکی از عوامل ایمنساز برای زندگی است.
وی ایجاد انگیزه و پویایی محیط دانشجویی را از اهداف برگزاری همایشها ذکر کرد و افزود: همایش روانشناسی و دین یک همایش علمی ارزشی است و نتایج آن میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی و روانی تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: ۷۰ درصد همایشهای علمی دانشگاه محقق اردبیلی در سال گذشته توسط دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی برگزار و برای امسال نیز ۱۳ همایش علمی ملی و بینالمللی برنامهریزی شده است.
دانشکده علوم تربیتی دانشگاه محقق اردبیلی از دانشکدههای برتر استان اردبیل است
جبرائیل رزمجو ، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این همایش گفت: قرار گرفتن ۲ موضوع روانشناسی و دین در کنار یکدیگر باعث ارزش بیشتر این همایش شده و امیدواریم از یافتههای پژوهشگران در این همایش فاخر به نحو احسن استفاده شود.
او با بیان اینکه همه تلاش بشر برای زندگی بهتر بوده و هدف روانشناسی نیز همین موضوع است، افزود: دین و رواشناسی موضوعات مشترکی از جمله سلامت، سعادت و رستگاری را در خود دارند و باعث جلوگیری از اختلالات روانی و رواج زندگی بهتر میشوند.
وی با بیان اینکه سیاست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه حمایت از برگزاری همایشهای علمی است، خاطر نشان کرد: دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی این دانشگاه سرآمد دانشکدههای دانشگاه در برگزاری همایشهای علمی ملی و بینالمللی است.
در این همایش که شخصیتها و چهرههای علمی از افغانستان، بورکینافاسو و تاجیکستان حضور داشتند، حجتالاسلام سیفالله مدبر دبیر علمی همایش نیز گفت: جهان به دنبال شبکهای کردن علوم است و دانشگاه نیز این موضع را دنبال میکند و برگزاری این همایش نیز در همین راستاست و دین بر مبنای علم میتواند رشد کند و دین باید بر مدار علم بچرخد تا بتواند جامعه را روشنی بخشد.
وی ادامه داد: برای این همایش ۳۷۵ مقاله از دانشگاههای مختلف کشور ارسال شده بود که ۳۶۴ مقاله مورد پذیرش هیات داوران قرار گرفت و در این همایش اغلب دانشجویان میان رشتهای و حوزههای علمیه مقالاتی ارائه کردند.
حجتالاسلام سیدحسن عابدیان ، عضو هیات علمی جامعهالمصطفی و قم هم در این همایش گفت: رفتارها، صفات، اعتقادات و تجارب دینی در روانشناسی دینی مورد توجه و بررسی قرار میگیرند و ما در واقع روانشناسی دینی و نه روانشناسی یک فرد متدین را بررسی میکنیم.
وی افزود: روانشناسی دینی مبتنی بر مکتب است و پیش فرضهایی از مکتب دارد و همانگونه که مکاتب اقتصادی بجای پرداخت به معادلات اقتصادی، به ترسیم ارزها میپردازند، در روانشناسی دینی نیز با نگاه روانشناسانه به پدیدههای دینی عمل میکنیم.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی تاسیس شده است و اکنون تعداد رشتههای مصوب این دانشگاه ۲۸۱ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع دکتری، ۱۳۳ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۷۹ رشته مقطع کارشناسی و هفت رشته مقطع کاردانی است.
این دانشگاه دارای ۹ دانشکده، سه مرکز تحقیقات، سه پژوهشکده، ۱۹ هسته پژوهشی و یک مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور است و همایشهای علمی و آموزشی متنوعی در آن با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار میشود.
نظر شما