حمیدرضا شرکا روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع از ابتدای سالجاری همزمان با ۵۸ شهر دیگر در اسفراین آغاز شد.
وی افزود: ۶۸ هزار و ۴۸۹ نفر از جمعیت اسفراین برای بهره مندی از خدمات طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع در سامانه سیب ثبت نام کردند.
شرکا با بیان اینکه در این طرح برای هر سه هزار نفر از جمعیت ۲ مراقب سلامت در نظر گرفته می شود، یادآور شد: یک مراقب سلامت بهداشتی و یک مراقب سلامت ماما تعیین می شود تا جمعیت زیرپوشش خدمات بهداشتی اولیه را دریافت کنند.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسفراین هدف از اجرای این طرح را پیشگیری از بیماری ها عنوان کرد و گفت: افراد می توانند با مراجعه به پایگاه های سلامت محل زندگی خود براساس بلوک بندی های مشخص شده مراقب سلامت خود را بشناسند.
شرکا خاطرنشان کرد: دریافت خدمات بهداشتی، مراقبت ها و غربالگری های لازم از خدماتی است که در سطح اول این طرح به مراجعه کنندگان ارایه می شود.
وی تصریح کرد: مراجعه کنندگان در صورت نیاز به خدمات پزشکی، کارشناس تغذیه، روانشناس، دندانپزشکی و آزمایشگاه به مراکز خدمات جامع سلامت ارجاع داده می شوند.
به گزارش ایرنا، طرح پزشکی خانواده در کشور از سال ۱۳۸۴ در مناطق روستایی و شهرهای با جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر آغاز شد که در طول این سالها با تلاش دست اندرکاران، موفقیتهای فراوانی هم در بخش ارایه خدمت به مردم و هم در بخش اصلاح نظام سلامت به دست آمده است.
ارتقای سطح سلامت جامعه، افزایش دسترسی و بهرهمندی عادلانه مردم از خدمات سلامت فعال و باکیفیت، کارآمد نمودن حمایت اجتماعی و کاهش هزینه های مربوط به درمان و سلامت، افزایش مسوولیت پذیری و پاسخگویی به نیازهای سلامت جامعه، افزایش فرزندآوری، حفظ و ارتقا جوانی جمعیت، مدیریت منابع حوزه سلامت، افزایش امید به زندگی و کاهش بیماریها از جمله اهداف کلان طرح پزشکی خانواده است.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.
خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.
نظر شما