کسب جایزه مصطفی (ص) به منزله قدردانی جهانی از «احمد حسن» است

تهران- ایرنا - وبسایت رسمی دانشگاه کویینز در مورد دکتر احمد حسن برگزیده جایزه مصطفی نوشت: مدیریت پژوهشی دکتر حسن در دانشگاه کویینز واقعاً استثنایی بوده است و کسب جایزه مصطفی به منزله قدردانی جهانی برای این کار است. این یک دستاورد عظیم برای دکتر حسن، تیم او و کل دانشکده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا ؛ جایزه مصطفی که در سال ۲۰۱۵ تأسیس شد، به عنوان یکی از معتبرترین جوایز علمی جهان شناخته می شود. مجله ساینس از آن به عنوان "نوبل جهان مسلمان" یاد می‌کند.

بنیاد مصطفی جایزه‌ دوسالانه را برای دانشمندان غیرمسلمان کشورهای اسلامی و دانشمندان مسلمان در سراسر جهان به منظور قدردانی از دستاوردهایی که نقش قابل توجهی در زندگی بشر ایفا کرده اند یا مرزهای درک ما را گسترش داده اندT تاسیس کرد.

دکتر احمدحسن در مورد دریافت جایزه مصطفی بیان کرد: واقعا باعث افتخار من است. من مسئولیت هایی را که چنین قدرشناسی برای من و رشته ام به همراه دارد می شناسم. مسئولیت هایی که فراتر از برنامه تحقیقاتی من است و جامعه‌ تحقیقاتی مهندسی نرم افزار را در بر می گیرد. ما باید در تعریف نرم افزار در عصر هوش مصنوعی مدرن و اینکه چگونه مهندسی نرم افزار و تحقیقات مخازن نرم افزار معدن می توانند از قابل اعتماد بودن چنین نرم افزاری اطمینان حاصل کنند، تجدید نظر کنیم.

کسب جایزه مصطفی (ص) به منزله قدردانی جهانی از «احمد حسن» است

برای بیش از دو دهه، دکتر حسن و تیمش بر روی بهبود بهره‌وری توسعه‌دهندگان و قابلیت اطمینان سیستم‌های نرم‌افزاری در مقیاس بزرگ با استفاده از حجم عظیم داده‌ای که هنگام کار توسعه‌دهندگان بر روی این سیستم‌ها یا استفاده کاربران از چنین سیستم‌هایی تولید می‌شود، کار کرده‌اند. چنین داده هایی گنجینه ای از دانش هستند که وقتی با فناوری های هوش مصنوعی (مانند مدل های بنیادی و بزرگ) ترکیب شوند، بهره وری توسعه دهندگان و کیفیت نرم افزار را بهبود می‌بخشند.

به عنوان مثال، همانطور که آمازون محصولات دیگر را بر اساس سابقه خرید خود و دیگران به مصرف کنندگان توصیه می کند، فناوری های مهندسی نرم افزار هدایت شده با هوش مصنوعی می توانند انتشار تغییرات کد را به نوبه خود از معرفی باگ ها توصیه کنند، یا آنها حتی می‌تواند مانند خلبان گیت‌های قسمت‌های تکراری یک برنامه را بنویسند. بنابراین، توسعه‌دهندگان می‌توانند روی بخش‌های چالش‌برانگیز برنامه خود تمرکز کنند.

دکتر حسن، که دارای کرسی تحقیقات صنعتی در شورای تحقیقات علوم طبیعی و مهندسی کانادا و همچنین کرسی تحقیقات کانادا در تجزیه و تحلیل نرم افزار است، موفقیت خود را مدیون خانواده‌اش، کارآموزانش، جامعه تحقیقاتی جهانی مخازن نرم افزار معدن و حمایت همکارانش در کویینز می‌داند.

وی در سخنرانی خود در مراسم دریافت جایزه بیان کرد: کارآموزان ما میراث ماندگار ما هستند. رویاها و انعطاف پذیری آنها آینده را مشخص می کند. برای کارآموزان من در کویینز و فراتر از آن در طول سال‌ها، از اینکه اجازه دادید بخشی از سفر شما باشم و از اینکه به من و جهان الهام بخشیدید متشکرم.

کسب جایزه مصطفی (ص) به منزله قدردانی جهانی از «احمد حسن» است

بیش از ۲۰ سال پیش، دکتر حسن جامعه‌ مخازن نرم افزار معدن را تأسیس کرد؛ و تیم او در زمینه مهندسی نرم‌افزار هدایت‌شده با هوش مصنوعی نوآوری کرده‌اند و از اهمیت این حوزه با موفقیت‌های بزرگ حمایت می‌کنند و بسیاری از این نوآوری‌ها قبلاً توسط برخی از بزرگترین شرکت‌های نرم‌افزاری جهان از جمله گوگل، مایکروسافت و متا به کار گرفته شده‌اند.

" به رسمیت شناخته شدن مخازن نرم افزار معدن در چنین جایزه معتبری به رسمیت شناختن تأثیر آن بر بشریت و پیشرفت آن، به خصوص با وابستگی دائمی همه به نرم افزار، است. "

دکتر حسن اعتبار موفقیت خود را به دانشگاه داد و بیان کرد، "از اولین روز تحصیلم در دانشکده، همیشه احساس می کردم که بخشی از یک خانواده بسیار دلسوز هستم. خانواده‌ای که همیشه بسیار سخت کار می کند تا از من و دانشجویانم برای موفقیت حمایت کند - همیشه موانع را از بین می برد و فرصت هایی را برای من و تیمم ایجاد می‌کند. دفتر دانشکده در بسیاری از مواقع نگرشی عالی نشان داده است، چنین نگرشی در ایجاد فضای تحقیقاتی برجسته برای آزمایشگاه من ضروری بوده است. جای تعجب نیست که امروزه کویینز دانشگاه بسیاری از محققان جوان پیشرو و میان حرفهای مهندسی نرم افزار در جهان است. "

استفانی فون هلاتکی، معاون رئیس (پژوهش) نیز این افتخار را تبریک گفت.

وی بیان کرد، "مدیریت پژوهشی دکتر حسن در دانشگاه کویینز واقعاً استثنایی بوده است و کسب جایزه مصطفی به منزله قدردانی جهانی برای این کار است. این یک دستاورد عظیم برای دکتر حسن، تیم او و برای کل دانشکده است. دانشکده محیطی ایجاد کرده است که در آن نوآوری شدنی است. "

بر اساس اعلام پارک فناوری پردیس، پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص)، شامگاه دوشنبه (۱۰ مهر) و مصادف با شب ولادت پیامبر اکرم (ص) در شهر اصفهان برگزار شد و طی این آیین پنج دانشمند برگزیده جهان اسلام در حوزه‌های پزشکی و زیستی، فناوری ارتباطات و اطلاعات، فناوری نانو برگزیده شناخته شده و جوایز خود را طی مراسمی در کاخ چهلستون دریافت کردند.

این مراسم البته مختصر به برگزاری آیین اعطای جوایز و فقط در یک شب نبود و دانشمندان زیادی از جهان اسلام و برگزیدگان دوره‌های قبل و این دوره در مدت نزدیک به یک هفته با حضور در اصفهان و نشست‌های علمی همچنین نهمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ) و سخنرانی‌های مختلف با همتایان خود از ایران و دیگر کشورها و دانشجویان علاقه‌مند گفت‌وگو و در مورد مهم‌ترین مسائل رایزنی کردند.

پروفسور احمد حسن (متولد ۱۳۵۵/ مصر) یکی از دو برگزیده جایزه مصطفی (ص) (در بخش برگزیدگان غیرمقیم) بود که در این مراسم حضور داشت و جایزه خود را دریافت کرد.

وی، استاد دانشگاه کویینز کانادا و دانش‌آموخته ریاضی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری از دانشکده علوم رایانه دانشگاه واترلو به ترتیب در سال‌های ۱۹۹۹، ۲۰۰۱ و ۲۰۰۵ است، دانشمندی مطرح در سطح جهان در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات و با دستاوردهای مشخص در حوزه کاوش مخازن نرم‌افزار است.

احمدحسن اکنون استاد دانشگاه دولتی کویینز در شهر کینگستون ایالت اونتاریو کانادا، مدیر آزمایشگاه هوش مصنوعی و تحلیل‌های نرم‌افزار به اختصار SAIL وابسته به این دانشگاه و مدیر بخش تحقیقات صنعتی در شورای تحقیقات مهندسی و علوم طبیعی کاناداست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha