دکتر"محمد علی اوزی نژاد" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به روند افزایشی انواع سرطان ها از جمله سرطان پستان، تشخیص زودهنگام این بیماری می تواند مانع از بروز عوارض جانبی و صرف هزینه های بالای درمانی شود.
وی اظهار داشت: تشخیص زود هنگام به این معنی است که نسبت به علائم هشداردهنده سرطان پستان آگاهی یافته تا اگر این علائم را در خود پیدا کردیم هرچه زودتر به مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنیم.
دکتر اوزی نژاد خاطر نشان کرد: انجام خودمراقبتی،شرکت در برنامه های غربالگری و تشخیص زودرس، افزایش مصرف میوه و سبزی، افزایش مصرف غلات و گوشت ماهی و کاهش مصرف غذاهای پرچرب، سرخ شده و حاوی نگهدارنده، داشتن حداقل روزانه نیم ساعت تحرک بدنی با شدت متوسط و اجتناب از مصرف الکل و دخانیات، داشتن وزن متعادل، تداوم دوره شیردهی به فرزند، یادگیری و انجام ماهیانه خودآزمایی پستان از جمله روش های پیشگیری از سرطان پستان است.
وی ادامه داد: شناخت علایم هشدار دهنده شامل توده پستانی یا زیر بغلی، تغییر شکل یا قوام پستان، تغییرات پوستی پستان، ترشحات غیرطبیعی از پستان از دیگر روش ها است که باید به این علائم در جهت پیشگیری توجه داشت.
دکتر اوزی نژاد تصریح کرد: بعضی از سرطانها ازجمله سرطان پستان، دهانه رحم و روده بزرگ تنها با معاینه پزشکی و آزمایشات تکمیلی تشخیص داده می شوند و لازم است هم ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی وهم بیماران به اهمیت تشخیص زود هنگام و انجام فعالیت های غربالگری سرطان پایبند باشند تا منجر به بهبود نتیجه و کاهش اتلاف منابع شود.
وی گفت: غربالگری سرطان روده بزرگ برای افراد بین ۵۰ تا ۶۹ سال و بررسی سرطان پستان در سطح یک(مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت و مراکز بهداشت) کاملا رایگان است و در غربالگری سرطان دهانه رحم جهت خانم های سنین ۳۰ تا ۵۵ سال فقط هزینه آزمایش به قیمت دولتی دریافت میشود.
استان یزد در ۱۰ سرطان شایع کشور، رتبههای اول تا سوم را دارد و یکی از پرخطرترین استان های کشور در زمینه سرطان است.
سرطان، رتبه دوم مرگ بعد از مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی را در استان دارد به گونه ای که مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی ۳۴ درصد و مرگ ناشی از سرطان ۱۵ درصد است.
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با ۶ هزار دانشجو ، ۵۰۰ عضو هیئت علمی ، ۱۱ هزار و ۸۰۵ کارمند ، هفت معاونت، ، ۱۰ شبکه بهداشتی درمانی ، ۱۳ بیمارستان ، ۱۰دانشکده، دو پژوهشکده، ۲۰ مرکز تحقیقاتی، ۸۹ مرکز خدمات جامع سلامت ،۹۳پایگاه بهداشتی و۱۷۳خانه بهداشت در استان فعالیت می کند.
نظر شما