به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نشریه «پولیتیکو» نوشت: از حمایت نظامی کاخ سفید از اسرائیل گرفته تا جلسات اضطراری [مقامات] در سراسر اروپا، متحدان ناتو با احساس تازهای به درگیری اسرائیل و فلسطین پرداختهاند.
حملات غافلگیرانه حماس در چند روز اخیر منجر به تصمیم رژیم صهیونیستی برای انتقامگیری شده، به طوریکه اسرائیل در اقدامی بی سابقه بیش از ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره را در عرض ۴۸ ساعت فراخوانده است.
بر اساس این گزارش، این برهه زمانی برای اوکراینیها ناراحتکننده است، به دلیل آنکه هدف اوکراین جلب حمایت بیشتر کشورهای ناتو در اولین نشست وزرای دفاع پس از نشست سران این پیمان نظامی در ماه ژوئیه (تیر/مرداد) بود.
الکساندر مرژکو (Oleksandr Merezhko) رئیس کمیته سیاست خارجی پارلمان اوکراین به «ترس» هموطنانش اذعان کرد؛ درباره اینکه آیا غرب میتواند هم بر حمله روسیه متمرکز بماند و هم به وضعیت کنونی اسرائیل و حماس بپردازد.
این مقام اوکراینی با اذغان به اینکه چنین ترسهایی وجود دارد، مدعی شد: اما از آنجایی که آمریکا از نظر اقتصادی و نظامی کشور «قدرتمندی» است، فکر میکنم که در نهایت مشکلی وجود نخواهد داشت.
پولیتیکو نوشت: در حالی که قرار بود رستم عمروف وزیر دفاع جدید اوکراین در این نشست ساعتها مورد توجه قرار گیرد اما احتمالا وضعیت کنونی اسرائیل نیز حداقل در حاشیه این نشست مورد بحث قرار میگیرد.
در همین رابطه یکی از دیپلماتهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی گفت: از آنجاییکه اسرائیل شراکت دیرینهای با ناتو دارد، این موضوع [حمایت ناتو از اسرائیل] غیرعادی نیست، بنابراین «طبیعی» است که این ائتلاف نگران اقدامات بعدی خود باشد.
جاش هاولی (Josh Hawley) سناتور جمهوریخواه متحد دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا، در شبکههای اجتماعی گفت: اسرائیل با تهدیدی حیاتی مواجه است. هرگونه کمک مالی برای اوکراین باید به سرعت به اسرائیل منتقل شود.
بر پایه این گزارش، مقامات ایالات متحده در تلاش برای رفع نگرانیهای اوکراین هستند و در همین راستا جولیان اسمیت (Julianne Smith) سفیر آمریکا در ناتو به تازگی به خبرنگاران گفت: در مورد این سوال که آیا حمایت ایالات متحده از اسرائیل ممکن است به قیمت از بین رفتن حمایت آمریکا از اوکراین تمام شود یا خیر، باید بگویم که ما هیچ چالش مهمی را در این زمینه پیشبینی نمیکنیم.
بر اساس این گزارش، کمی قبل از نشست ناتو، وزیر دفاع اوکراین با کاجسا اولونگرن (Kajsa Ollongren) همتای هلندی خود درباره «نیازهای فوری» اوکراین به سیستمهای دفاع هوایی، موشکهای دوربرد و توپخانه صحبت کرد. هلند همچنین در آموزش جتهای جنگنده اف-۱۶ به خلبانان اوکراینی پیش قدم بوده است.
کاخ سفید در پی عملیات طوفان الاقصی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین علیه رژیم اسرائیل و شوک و وحشت رژیم اشغالگر قدس به تازگی اعلام کرد که آمریکا تحویل مهمات و تجهیزات نظامی مورد نیاز را به اسرائیل آغاز کرده است و پنتاگون درحال بررسی موجودی تسلیحات خود برای ارسال کمک های بیشتر به رژیم صهیونیستی است.
نیروهای مقاومت فلسطین از شنبه ۱۵ مهرماه برابر با ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عملیات همه جانبه و بی نظیری را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی آغاز کردهاند.
نظر شما