به گزارش خبرنگار ایرنا، سید احمد زرهانی روز شنبه در شورای اقامه نماز همدان با اشاره به اینکه عملکرد این استان از حیث کسب توانایی لازم و دستیابی به نتیجه مطلوب در فعالیت های استانی مانند برگزاری جشنواره اذان منتظران موفق و شایسته قدردانی است اظهار کرد: استاندار همدان از ابتدای شروع به خدمت با تمام توان پای کار ترویج فرهنگ اقامه نماز ایستاده است تا جایی که از وی درخواست شد بهعنوان مدیر این ستاد در تهران خدمت رسانی کند.
وی، اصلی ترین میدان عمل در اقامه نماز را دستگاه تعلیم و تربیت برشمرد و افزود: ورود ۱۲۵ عالم دینی از دستگاههای اجرایی استان همدان به مدارس در راستای ترویج فرهنگ نمازخوانی اقدام راه گشایی است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: اکنون دشمن از همه امکانات برای استحاله فکری نسل نو، محو فرهنگ اقامه نماز و کمرنگ شدن آموزههای اسلام استفاده میکند و بر همین اساس باید امکان مواجهه و رویارویی عالمان دینی برای پاسخگویی به سوالات و شبهات نسل نو و نوجوانان فراهم و در این خصوص روشنگری شود.
زرهانی ادامه داد: طبق پرسشنامه ای که از دانش آموزان تهیه شد ۹۰ درصد این افراد پاسخ دادند که ما فلسفه نماز را بلد نیستیم.
وی با تاکید بر اینکه برای اجرایی شدن مصوبات ستاد اقامه نماز باید طرح و برنامه ارائه شود،افزود: ارتباط بین آموزش و پرورش، دانشگاه، مدرسه، حوزه علمیه با ستاد اقامه نماز جنبه حیاتی دارد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: به همت استاد قرائتی بیش از ۴۰۰ جلد کتاب در حوزه نماز تالیف شده و همچنین کتابهای زبان روز در این زمینه برای کودکان، نوجوانان، معلمان، مربیان تالیف شده و هفت دوره آموزشی برای والدین و معلمان طراحی شده است.
زرهانی اظهار کرد: مرکز تخصصی نماز با هزینه ستاد اقامه نماز آمادگی دارد که هر کجا اساتید، والدین و مربیان نیاز به آموزش دارند آموزش های لازم را ارایه کند.
وی با تاکید بر اینکه برپایی نماز در بازار و کارخانه ها باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد،گفت: صدا و سیما در زمینه تعلیم مفاهیم نماز می تواند اثربخش باشد و مانند دانشگاه عمل کند.
تدوین سند راهبردی نماز استان همدان
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به تدوین سند راهبردی نماز استان همدان و ارائه پیش نویس آن گفت: این سند باید دارای راهکار و ضمانت اجرایی باشد به طور مثال اگر نگرش والدین به اقامه نماز همسو با اولیا مدارس نباشد باید متناسب با آن راهکار و برنامه ارائه شود.
زرهانی افزود: اگر دیدگاه و نقدی در رابطه با اقامه نماز مطرح می شود ناظر بر ضعف های استان نیست بلکه به دنبال این هستیم که همدان در شرایط عالی تری در این حوزه قرار گیرد.
وی ادامه داد: ستاد اقامه نماز در ۲۰ مرداد سال ۱۳۶۹ با هدف اقامه نماز در مدارس پایه ریزی شد و گام های بلندی در این راستا با هدایت و نظارت مقام معظم رهبری برداشته شد.
این مسوول اظهار کرد: در ۲۹ اجلاس نماز ۲۹ پیام از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده که اگر به آنها عمل می شد امروز در وضعیت بهتری قرار داشتیم.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، آموزش مفاهیم نماز در هفت سال اول و دوم زندگی را بسیار اثربخش و ماندگار دانست و افزود: آموزش و پرورش باید آموزش نماز در این سنین را باید مورد اصلاح و بازنگری قرار دهد و نباید فراموش کرد آموزه های نماز با زبان شعر سرود و در پیش دبستانی بسیار راه گشا است.
زرهانی، برنامه ریزی بلند مدت سخت افزاری و نرم افرازی در آموزش و پرورش را برای ترویج اقامه نماز مهم دانست و اظهار کرد: رویکرد آموزش فلسفه نماز باید در دستور کار آموزش و پرورش قرار گیرد.
نظر شما