بررسی آموزش زبان‌های غیرآریایی در کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران

تهران- ایرنا- آموزش زبان های غیرآریایی و استفاده از موسسات پژوهشی میراث فرهنگی در این زمینه در چهلمین جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، چهلمین جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی قائم مقام کمیته برگزار شد.

در ابتدای جلسه مهدی نوید ادهم دبیر کمیته فرهنگ و تمدن با تبریک موفقیت ها و پیروزی های اخیر در عملیات طوفان الاقصی در غزه فلسطین به محور مقاومت و رهبران شجاع آن در فلسطین و همه مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان، افزود: مردم مظلوم فلسطین بدون تردید به حق قانونی خود که همان کشور مستقل فلسطین و آزادی قدس شریف است، خواهند رسید.

به گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه جلسه گزارشی در مورد ابعاد برگزاری کنگره جندی شاپور ارائه و در مورد اقداماتی که کمیته فرهنگ و تمدن در رابطه با الواح برگشتی به کشور باید انجام دهد بحث و گفتگو شد.

اعضای جلسه روش‌های مطالعه علمی روی الواح و مباحث علمی مربوطه را مورد بحث و بررسی قرار دادند. دبیر کمیته فرهنگ و تمدن با توجه به اهمیت موضوع الواح تاکید کرد: ورود الواح می تواند دریچه ای به یک رویکرد آموزشی در این مورد باشد.

نویدادهم در ادامه تصریح کرد: مباحث مربوط به اسکن سه بعدی الواح فرهنگی و تمدنی باید مورد توجه قرار گیرد و این نیاز وجود دارد و چگونگی انجام آن و مباحث کمی و کیفی نیز باید مورد اهتمام ویژه باشد.

در این جلسه همچنین آموزش زبان های غیر آریایی و استفاده از موسسات پژوهشی میراث فرهنگی در این زمینه به بحث و بررسی گذاشته شد.

حسین رحیمی، رییس کارگروه مواریث، برنامه ریزی و تولید محتوا و برگزاری همایش‌هایی برای هفت شخصیت و رویداد تمدنی را پیشنهاد کرد که بعد از بحث و گفتگو مورد تایید قرار گرفت.

همچنین براساس هماهنگی های به عمل آمده، پیش‌همایش جندی شاپور به منظور بزرگداشت یعقوب لیث در زادگاهش سیستان با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد.

در خاتمه درباره برگزاری همایش های بزرگداشت مقام شامخ چهره ها و شخصیت های فرهنگی و تمدنی ایران و چگونگی برگزار کردن این همایش ها بحث و گفتگو شد.

به گزارش ایرنا، اسفند ۱۳۱۱ شمسی در کاوش‌های باستان‌شناسی روی تخت جمشید، حدود ۳۰ هزار لوح گِلی مربوط به دوره هخامنشی به خط میخی کشف شد که تعداد پُرشمار این الواح، محتوای متنوع، منسجم و دست نخورده بودن آن‌ها در طی دو هزار و پانصد سال و کشف یک‌باره این مجموعه، آن را بسیار منحصر به فرد کرده است.

حدود ۸۵ سال پیش این گل نبشته ها برای مطالعه در اختیار دانشگاه شیکاگو قرار گرفت، اما پس از انقلاب اسلامی، آمریکا از استرداد آنها به ایران ممانعت کرد.

بازگشت الواح هخامنشی پنجمین محموله‌ از حدود ۳۰ هزار لوح است که به ایران بازگردانده شده است. تاکنون بخشی از لوح‌ها در پنج مرحله سال ۱۳۲۷ شمسی (۱۷۹ قطعه)، سال ۱۳۲۹ شمسی (۳۷هزار قطعه)، سال ۱۳۸۳ شمسی (۳۰۰ قطعه) و سال ۱۳۹۸ شمسی (۱۷۸۳ قطعه)و در سال ۱۴۰۲ نیز ۳۵۰۶ لوح تاریخی مربوط به دوره هخامنشی به کشور بازگردانده شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha