سعید شهند روز دوشنبه در دومین نشست هماهنگی اجرای طرح ارزش گذاری اقتصادی منابع زیست محیطی آذربایجان غربی افزود: در این طرح همچنین تالابهایی نظیر کانیبرازان، قوپیباباعلی، شورگل، یادگارلو و درگهسنگی با اولویت ارزشگذاری میشود.
وی اضافه کرد: در اولویتبندی اجرای طرح ارزشگذاری اقتصادی منابع زیستمحیطی اولویت این ادارهکل در فاز اول، ارزشگذاری تالاب های بین المللی استان است و پس از آن تمامی تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه به تدریج ارزش گذاری خواهند شد.
مدیرکل محیط زیست آذربایجانغربی ادامه داد: هدف از این طرح این است که ارزش اقتصادی این منابع مهم زیستی از جنبه های مختلفی مانند آب و خاک، حیات وحش، پوشش گیاهی و گردشگری مورد ارزیابی کارشناسانه قرار گرفته و به صورت عدد و رقم بیان شود.
شهند اظهار کرد: در حال حاضر نگاه ویژه ای به تالابهای حوزه پارک ملی دریاچه ارومیه وجود دارد ولی لازم است به تالابهای شمال استان هم توجه شود.
وی با بیان اینکه لازم است در زمینه گردشگری و مدیریت و حفاظت از تالابها، اقدامات زیربنایی تدوین شود، گفت: مدیریت فرهنگی و گردشگری تالابها موضوعی است که نیازمند توجه و تعامل دستگاههای مرتبط است و لازم است که طرح جامعی برای بهره برداری پایدار از طبیعت و محیط زیست تهیه و ارائه شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی افزود: ۴۰ تالاب فصلی و بین المللی در استان وجود دارد که ۶ تالاب از مجموع آنها عضو کنوانسیون رامسر هستند.
شهند با بیان اینکه حفاظت مشارکتی از تالابها امسال در دستور کار است، اضافه کرد: این موضوع در تالاب کانی برازان بسیار مشهود است و شاهد همکاری جوامع محلی با محیط زیست در این زمینه هستیم.
بیشتر بخوانید:
۸۰ درصد تالابهای آذربایجانغربی تعیین حریم شد
سه تالاب آذربایجان غربی خشک شد
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای ۴۰ تالاب فصلی و دائمی است که هر ساله پذیرای پرندگان مهاجر و بومی هستند.
استان آذربایجان غربی به عنوان یکی از هشت استان پایلوت کشور در زمینه اجرای طرح ارزش گذاری اقتصادی منابع زیستی انتخاب شده است و اجرای این طرح در خصوص تالابهای بین المللی استان در فاز اول توسط دانشگاه ارومیه انجام می گیرد.
نظر شما