به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا، محمود پاکدل در "همایش آموزشی دبیران تشکلهای شاهد و ایثارگر کشور" در مشهد افزود: تصویب برخی قوانین که با دیگر قوانین تضاد دارند و یا در تناقص با توان بودجه ای و ظرفیت کشور هستند موجب ایجاد نارضایتی در کشور می شود لذا ورود تشکل های ایثارگران به مقوله اصلاح این قوانین بسیار با ارزش است.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه نزدیک به یک سال است که ۱۰۰ هزار نفر از رزمندگان عزیز دفاع مقدس به واسطه احراز جانبازی پنج درصد برای آنها، زیر پوشش بنیاد شهید قرار گرفته اند اما اعتباری برای آنها در نظر گرفته نشده است لذا بنیاد مجبور شده است از همان بودجه جاری این عزیزان را زیر پوشش قرار دهد.
معاون مددکاری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: قبلا قدرت کشورها صرفا بر اساس تسلیحات و داشته های مادی سنجیده می شد اما امروز سرمایه های اجتماعی و حضور و مشارکت مردم در نظام حکومتی کشورها به عنوان عامل قدرت مورد توجه قرار دارد.
پاکدل افزود: با نگاهی به نقش آفرینی تاریخی جامعه شاهد و ایثارگر باید گفت ۴.۵ میلیون نفر از جامعه ایثارگران بهترین نقش را در راه ائتلاف ملی در کشور ایفا کرده اند.
وی ادامه داد: برای حفظ این دستاورد باید تلاش کنیم چنانچه شکل گیری ارتش ۲۰ میلیونی در راستای صیانت از همین دستاورد ایثارگران بوده است و اکنون نیز شکل گیری تشکل های ایثارگری و یا در آینده، راه اندازی خانه های ایثار و شهادت با محوریت اقدامات ایثارگرانه در همین راستاست.
معاون مددکاری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تاسیس ساختار سازمانی "اداره کل تشکل های ایثارگری و مشارکتهای مردمی" در بنیاد به منظور تقویت و احیای همین ظرفیت ایثارگران است که نقش مهمی در قدرت ملی ایران داشته اند.
پاکدل افزود: در حال حاضر بیش از ۱۱۰ مجوز برای تاسیس تشکل ایثارگری صادر شده است و برخی نیز همچنان در حال دریافت مجور هستند و شاید تا انتهای سال ۱۸۰ مجوز برای تشکل های ایثارگری صادر شود.
وی اضافه کرد: برخی تشکل های ایثارگری به دلیل فعالیت در حوزه ایثارگری به قوانین این حوزه تسلط دارند و می توانند نقش مشاوره ای نیز برای ایثارگران ایفا کنند.
معاون مددکاری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت:این بنیاد فقط متکفل اجرای بخشی از قوانین مرتبط با ایثارگران است لذا پیگیری و مطالبه گری برای اجرای قوانین ایثارگری از دیگر بخش های اجرایی کشور نیز می تواند توسط تشکل های ایثارگری انجام شود.
پاکدل ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج سبک زندگی شهدا را از دیگر اهداف تشکل های ایثارگری عنوان کرد و افزود: تلاش برای اجرای سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در خصوص مردمی سازی امور اجرایی از جمله اهدافی است که بر عهده تشکل های ایثارگری قرار دارد.
وی بر صیانت از دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: یاد و خاطره ۲۲۸ هزار شهید، از خودگذشتگی ۶۳۵ هزار جانباز و صبر و برودباری ۴۳ هزار آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس را گرامی می داریم و امیدواریم تشکل های ایثارگری ادامه دهنده راه این اسوه های ایثار، جهاد و شهادت باشند.
تشکل های ایثارگری باید در مقابله با مفاسد اقتصادی پیشتاز باشند
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی نیز گفت: امر به معروف و نهی از منکر ابزاری است که از وقوع منکرات در جامعه جلوگیری می کند و ایثارگران باید پرچمدار امر به معروف و مقابله با همه بدی ها در جامعه باشند.
حجت الاسلام مهدی حسن زاده نامقی افزود: در مظلومیت امر به معروف همین بس که برخی مصداق این فریضه الهی را فقط حجاب می دانند در حالی که ممکن است یک اختلاس و سوء استفاده مالی موجبات فراهم شدن موارد متعددی از بی حجابی در جامعه را فراهم کند.
وی با اشاره به رسالت جامعه ایثارگری در حوزه امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: تشکل های شاهد و ایثارگر باید در مقابله با ویژه خواری، رانت خواری و مفاسد اقتصادی این چنینی پیشتاز باشند.
به گزارش ایرنا، امروز سه شنبه دبیران ۱۰۰ سازمان مردم نهاد ایثارگری از سراسر کشور در قالب همایش آموزشی دبیران تشکلهای شاهد و ایثارگر کشور هم اندیشی و کارگاه های آموزشی خود را به مدت سه روز در مشهد آغاز کردند.
نظر شما