برای تحقق حداکثری قوانین مربوط به ایثار از فعالان حقوقی دعوت به مشارکت می‌کنیم

تهران- ایرنا- مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران گفت: با دعوت از فعالان حقوقی و مشاوران برای مشارکت در تحقق حداکثری قوانین مربوط به ایثارگران، بر اطلاع‌رسانی شایسته، تشکیل کارگاه‌های آموزشی برای ایثارگران به منظور ارتقاء دانش حقوقی ایثارگران تأکید کرد.

به گزارش ایرنا، عباسعلی رضایی امروز یکشنبه ۳۰ بهمن ماه در نخستین نشست تخصصی حقوق شهروندی و ایثار که با حضور محمدمهدی رحیمی دادستان شهرستان ری، جمعی از وکلا و فعالان حقوقی و قضایی و مشاوران حقوقی ایثارگران در سالن شهدای ترور ساختمان بنیاد شهرستان‌های استان تهران برگزار شد. بیان کرد: ایثارگران باید به حقوق خود واقف باشند تا بتوانند آن را از نهادها و بخش‌های مختلف طلب کنند و این امر نیازمند نگاه جدی در اطلاع‌رسانی و ایجاد آگاهی در تمام بخش‌ها است.

دادستان شهرستان ری نیز در این نشست گفت: در ماده ۹۲ منشور حقوق شهروندی به صراحت بیان شده که حق جامعه ایثارگران و خانواده‌های معظم آنان است که به طور خاص از تمهیدات ضروری برای توانمندسازی فردی و جمعی برای حضور و مشارکت مؤثر در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برخوردار شوند.

محمد مهدی رحیمی حقوق شهروندی را مجموعه قوائد حاکم بر روابط اشخاصی که در یک شهر زندگی می‌کنند برشمرد و افزود: تحقق حقوق شهروندی در حوزه ایثارگران باید با تمام جوانب و زیر مجموعه‌های آن محقق شود و ممکن است شخصی در دوران دفاع مقدس دچار حادثه‌ای شده باشد و تابعیت ایران را ندارند اما وی مشمول این خدمات خواهد شد.

وی مهمترین قانون کشور بعد از قانون اساسی را قانون آیین دادرسی کیفری دانست و خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم حقوق و آزادی‌های افراد را در جامعه بسنجیم باید به این قانون مراجعه کنیم و قانون‌گذار نیز با توجه به قانون آیین دادرسی کیفری است که حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی را تدوین کرده است.
رحیمی، مفهوم ایثار را به معنی ترجیح دیگران بر خود برشمرد و بیان داشت: دولت‌ها باید به کسانی که با ایثار خود حماسه ساختند حقوقی را به صورت ویژه و خاص در نظر بگیرند.این بیانگر تکریم شهدا و ایثارگران و خانواده آنها است که این قدردانی سبب ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت شده و نوعی امر به معروف است و این اولویت قراردادن ایثارگران سبب ترویج فریضه امر به معروف در فضای جامعه است.

دادستان شهرستان ری با بیان اینکه فرهنگ ایثار همچنان در فضای عمومی جامعه جریان دارد، افزود: در حوزه قوانین مربوط به ایثارگران خلاء‌های از جمله پراکندی و وجود قوانین مختلف در حوزه ایثارگری است که باید در این زمینه به یک قوانین واحد برسیم که این اهتمام باید در حوزه حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران با جدیدت دنبال شود.

رحیمی قوانین مربوط به ایثارگری را نیازمند یک بازنگری برشمرد و گفت: با توجه به تعاریف مختلف از ایثارگری و نیز نیازهای امروز خاندان معظم شهدا و جانبازان عزیز، در حوزه قوانین و حقوق این عزیزان نیازمند یک تجمیع، ابهام زدایی و ایجاد آگاهی برای ایثارگران در حوزه حقوق است.

وی اطلاع‌رسانی حقوق ایثارگری را بسیار مهم دانست و ادامه داد: ایثارگران باید از حقوق حقه خود مطلع باشند، ایثارگران طبق قانون محق دریافت خدمات خاص هستند و برخورداری از این حقوق، به عنوان یک حق مسلم و مطالبه است.

دادستان شهرستان ری بر ضرورت تجمیع قوانین مربوط به ایثارگران، اطلاع‌رسانی و تحقق حداکثری قوانین در این حوزه تاکید کرد.

در این نشست فعالان حقوقی ایثارگر به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداخته و بر به‌روزرسانی قوانین مربوط به ایثارگران تاکید کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha