محلات خلازیر و دولتخواه منطقه ۱۹ زیر ذره‌بین شورای شهر تهران

تهران بزرگ - ایرنا - وضعیت محلات خلازیر و دولتخواه با آن کوره‌های آجرپزی مشهور، ساخت و سازهای غیرمجاز و آسیب‌های اجتماعی در جلسه امروز /سه‌شنبه/ شورای اسلامی شهر تهران بررسی و گزارش یک عضو شورا در این باره در صحن قرائت شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از دستور جلسات اصلی یکصد و هشتاد و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران موضوع خلازیر و بازدید ناصر امانی عضو شورا از ناحیه سه منطقه ۱۹ بود.

وی گزارش خود این گونه آغاز کرد که ۳۲ کوره آجرپزی با وسعت ۱۴۰ هکتار با تمام تبعات و آثار در این ناحیه واقع شده و از ۵۵ تُن زباله‌ای که در منطقه جمع آوری می‌شود، ۱۵ تُن از محله خلازیر است.

به گفته امانی، ناحیه سه شهرداری منطقه ۱۹ طی یک سال گذشته چهار شهردار را به خود دیده و از سوی دیگر مشکلات زیادی در سیستم فاضلاب و کنترل آب‌های سطحی و زیر سطحی دارد.

وی افزود: استقرار انبار لوازم سرقتی و اسقاطی در خلازیر یکی دیگر از مشکلات است که روزانه بیش از ۳۰۰ تُن نخاله و ضایعات در این فضا تخلیه می‌شود که آمار قابل توجهی است.

محلات خلازیر و دولتخواه منطقه ۱۹ زیر ذره‌بین شورای شهر تهران

امانی تاکید کرد: ساخت و سازهای غیرقانونی و وجود سه زمین موقوفه و کوره‌های آجرپزی سه مساله دیگر این ناحیه هستند که باید خارج از شهرداری تهران، این مسایل را پیگیری کرد.

وی با بیان اینکه محله دولتخواه جنوبی و شمالی در گذشته یک محله بودند و علت جدا شدن آن را نمی دانیم، گفت: این محله ۳۵ هزار نفر جمعیت دارد و با فاصله‌ای نزدیک از خلازیر، تمام واحدهای مسکونی این محله بر اساس قانون و اصول شهرسازی ساخته شده و حتی یک ساخت و ساز غیرقانونی هم ندارد.

امانی با اعلام اینکه سیستم فاضلاب ناحیه ۹۰ درصد اجرایی شده اما هنوز به تصفیه خانه متصل نشده است، یادآور شد: فاضلاب به شکلی است که اگر ۲۴ ساعت جمع آوری نشود، به لجن تبدیل می‌شود و وقتی مراجعه می‌کنیم گویا مدتهاست نظافت نشده و ظاهر نامطلوبی ندارد.

وی با بیان اینکه تمام مخازن تغییر کرده و نوسازی شده است، ادامه داد: جابجایی مخازن توسط ساکنان یکی از مسایلی بود که در این محله شاهد آن بودیم. همه می‌خواهند محله تمیز باشد اما مخزن مقابل منزل آنها نباشد.

محلات خلازیر و دولتخواه منطقه ۱۹ زیر ذره‌بین شورای شهر تهران

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر تامین روشنایی محله گفت: سرانه فضای سبز محله مطلوب است و بوستان باران و ایرانیان ساخته شده که مردم از ساخت آن تقدیر کردند اما باید برای دسترسی به بوستان ایرانیان پل عابر پیاده زده شود.

«بوستان ایرانیان که در دوره چهارم شورا ساخته شده شرایطی دارد که گویا در مناطق شمالی است اما متاسفانه در چند سال گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته است.

وی افزود: سرانه فرهنگی در محله از لحاظ مسجد مشکل ندارد اما استفاده فرهنگی از آن نمی‌شود، سرانه محله با امکانات خوبی ساخته شده اما به دلیل عدم وجود سیستم گرمایشی و سرمایشی استفاده چندانی از آن صورت نمی‌گیرد و بخشی از سرا به استقرار نیروهای حریم بان و شهربان اختصاص یافته است از شهردار منطقه تقاضا داریم که سریعتر، سرا به محل مراجعات مردم اختصاص پیدا کند.

امانی با اشاره به کمبود سرانه درمانی و اعلام آمادگی خیرین برای ساخت مراکز درمانی، تاکید کرد: اگر شهرداری زمین در اختیار قرار دهد، خیرین آمادگی دارند که بیمارستان و مدرسه در محله بسازند.

محلات خلازیر و دولتخواه منطقه ۱۹ زیر ذره‌بین شورای شهر تهران

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اشاره به تجمع اتباع بیگانه در این محله، اظهار کرد: باید در مورد ساماندهی اتباع در شهر تهران فکری کرد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در یک سال اخیر سه هزار تُن آسفالت در این محله همچون سایر محلات تهران ریخته شده است، گفت: زیرساخت باید در محله دولتخواه شمالی و جنوبی ایجاد شود تا بتوان آسفالت ریزی را انجام داد.

امانی ادامه داد: این محله سه مدرسه دارد که ۴۰ سال از فعالیت آنها می‌گذرد و ۲ شیفته فعالیت می‌کنند که باید زمینی به خیرین تحویل داد تا مدرسه جدید بسازند.

امانی: حاشیه سازی نکنید؛ تهران هستم نه پکن!

امانی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه تیم آقای زاکانی برای پیگیری خرید اتوبوس و مترو که اولویت ماست به چین رفته‌اند، گفت: اتفاقا بشدت از این سفر استقبال می‌کنیم اما به کسانی که می‌گویند من هم به این سفر رفته‌ام می گویم دست از سر ما بردارند؛ بنده اینجا هستم، تهران.

شکایت از ۲ شهردار برای حفر چاه در بوستان

حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران در حین ارائه گزارش و لزوم ایجاد فضای سبز و حفر جاه در بوستان ها خبر داد که علیه ۲ تن از شهرداران برای حفر چاه در بوستان‌ها شکایت مطرح شده است.

وی اضافه کرد: به دلیل کار درست، مجبوریم سند برای آزادی شهرداران‌مان بگذاریم در حالیکه باید این قبیل اقدامات حمایت شود.

محلات خلازیر و دولتخواه منطقه ۱۹ زیر ذره‌بین شورای شهر تهران

شهردار منطقه ۱۹ درباره خلازیر چه گفت؟

تورج فرهادی شهردار منطقه ۱۹ تهران هم پس از استماع گزارش عضو شورا گفت: خلازیر زمانی نجات پیدا خواهد کرد که محل تخلیه نخاله از منطقه جابجا شود.

وی افزود: در این ناحیه ۲ لکه ۴۵ هکتاری و در مجموع ۹۰ هکتاری داریم که در دست ضایعات فروشان هستند این افراد متاسفانه اصلا رعایت چارچوب‌های شهری را نمی‌کنند.

به گفته وی، بیشترین اموال سرقتی تهران در این محل به فروش می‌رسد و هیچ راهی نداریم جز اینکه ضایعات را از محل منتقل کنیم.

شهردار منطقه ۱۹ با بیان اینکه تمام زباله‌هایی که در این فضا جمع می‌شود در ابعاد بسیار بزرگ در انتهای محله خلازیر تخلیه می‌شود، اضافه کرد: در این فضا شبکه فاضلاب نداریم و زباله‌ای هم که تخلیه می‌شود، آتش می‌زنند.

فرهادی گفت: این اتفاق به یک دهم رسیده اما اجازه نمی‌دهد که این فضا شکل شهری به خود بگیرد و همه به خود اجازه می‌دهند که تخلیه زباله را در این محله انجام دهند.

وی ادامه داد: این اتفاقات باعث شده ظاهر منطقه همواره نامرتب باشد و مردم همیشه در رنج و عذاب باشند اما در توافقی که شهردار تهران داشته پیگیری می‌کنیم که این ۲ لکه جابجا شوند.

فرهادی با بیان اینکه قرار براین شد این فضا به کاربری‌های دیگر شهری تبدیل و تفکیک زباله به خارج از شهر منتقل شود، افزود: ما نیاز به حمایت داریم تا حل این چالش امسال به نتیجه برسد و اگر مشکل رفع شود، منطقه ۱۹به یکی از بهترین مناطق شهری تهران تبدیل خواهد شد و می‌توانیم فضاهای اقتصادی را در منطقه ایجاد کنیم.

محلات خلازیر و دولتخواه منطقه ۱۹ زیر ذره‌بین شورای شهر تهران

شهردار منطقه ۱۹ با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز و شرایط سخت برخورد با آنها، تاکید کرد: متاسفانه افراد به سختی راضی می‌شوند تا شهردار ناحیه سه باشند البته رییس اداره شهرسازی ناحیه هم گفته یک ماه در این جایگاه خواهد ایستاد اما تقاضای جدی داشته که پس از آن نمی‌تواند در ناحیه باشد.

وی افزود: این حق قانونی افراد است که مسوولیتی را نپذیرند؛ تقاضای بنده این است که یا ناحیه به ۲ قسمت تقسیم شود و یا به عنوان ناحیه ویژه معرفی شود.

فرهادی با بیان اینکه از یک ماه پیش یک مورد ساخت و ساز غیرمجاز هم نداشته‌ایم، گفت: به دنبال این هستیم که شرایط را مدیریت کنیم و دو لکه تخلیه نخاله به نتیجه برسد. برای اتصال لوله‌های فاضلاب به تصفیه خانه نیز پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه منطقه ۱۹ به دلیل فضاهای باز زیادی که دارد نیازمند اعتبارات ویژه‌ای برای آماده سازی زیرساخت هاست، یادآور شد: این زیرساخت‌ها می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که ناحیه سه آماده اتفاقات ویژه‌ای شود.

شهردار منطقه ۱۹ با تأکید بر اینکه ما کوتاه نیامدیم و کار خود را انجام می‌دهیم، گفت: تا وقتی تخلیه نخاله ادامه داشته باشد، وضعیت به همین شکل ادامه خواهد یافت.

وی همچنین ادامه داد: از لحاظ سرانه‌های فضای سبز و سرانه ورزشی، ناحیه سه وضعیت خوبی دارد اما مردم توان مالی استفاده از زمین‌ها و سالن‌های ورزشی را ندارد و نیاز است که توجه خاصی به مردم منطقه شود و تخفیف‌هایی را در نظر بگیریم که مردم بتوانند از اماکن ورزشی استفاده کنند.

پرویز سروری نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران از جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در خلازیر به عنوان اقدامی ارزشمند یاد کرد و گفت: کار در منطقه بسیار سخت است و اشکال در کار ماست. ناحیه سه را نمی‌توان مساوی با دیگر نواحی دانست و باید به اندازه چند ناحیه در آن توان به کار گرفت.

وی افزود: باید امتیازات ویژه‌ای را برای شهردار ناحیه سه منطقه ۱۹ در نظر گرفت یا سطح سازمانی این شهردار باید ارتقا پیدا کند و یا امتیازاتی برای افزایش رغبت شهردار ناحیه ایجاد شود.

ایجاد نواحی ویژه در تهران

مجید باقری معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران نیز گفت: چند ناحیه تهران به زودی به ناحیه ویژه تبدیل خواهند شد.

رییس شورای شهر تهران هم گفت: باید جابجایی‌های مدیریتی نیز انجام شود؛ نمی شود عده‌ای لای پر قو بخوابند و عده‌ای میان زباله‌ها.

مهدی چمران افزود: متاسفانه در برنامه هفتم توسعه آنچه را که دولت ارائه داده و تایید شده این است که تمام چاه‌های آب در بوستان‌ها به وزارت نیرو منتقل شود و مساله این است که درختان چگونه قرار است آبیاری شوند.

مهدی عباسی رییس کمیسیون شهرسازی شورا نیز تاکید کرد: باید سیاست احداث تصفیه خانه‌ها را در تهران عملیاتی کرد؛ ما در تنش آبی قرار داریم و حفاظت از منابع آبی برای آیندگان امری ضروری است.

وی ادامه داد: در سال ۲۰۳۰ قرار بود که گرسنگی ریشه کن شود اما از سال ۲۰۱۹ تاکنون ۱۵۰ میلیون نفر به جمعیت گرسنگان در جهان اضافه شده‌اند.

سید محمد آقامیری رییس کمیته عمران شورا ضمن تقدیر از تلاش‌های شهردار منطقه ۱۹، گفت: تقاضای ما این است که فرهادی از منطقه جابجا نشود.

وی افزود: بسیار پیش آمده وقتی از شهردار یک منطقه رضایت داشتیم، جابجا شده و تقاضا داریم که شهردار منطقه در جایگاه خود تثبیت شود.

نرجس سلیمانی رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز در ادامه با بیان اینکه در خلازیر برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز شهرداری بسیار فعال است، اظهار کرد: مردم گلایه داشتند که تمام توان منطقه در این ناحیه صرف می‌شود اما شهرداری منطقه باید به گونه‌ای عمل کند که این احساس در شهروندان سایر نواحی ایجاد نشود.

وی افزود: جانمایی سرای محله مناسب نبود و محل دپوی زباله مقابل شهرداری ناحیه واقع شده بود که باید با جدیت به جانمایی مناسب توجه کرد.

سلیمانی با اشاره به روشنایی نامناسب در برخی فضاهای شهر و تبدیل شدن به فضایی برای آسیب‌های اجتماعی، اظهار کرد: مردم محله علاقمند بودند که در صورت اقدام شهرداری، همکاری مناسبی را داشته باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha