به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری بلومبرگ نوشت: آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر ایجاد یک دولت موقت با حمایت سازمان ملل با یکدیگر گفت و گو کرده اند. به نوشته این خبرگزاری، دو طرف ضمن تاکید بر نقش مهم کشورهای عربی منطقه در حمایت از چنین دولتی، نسبت به آن تردید دارند.
به گفته منابع نزدیک به این مذاکرات، مقام های آمریکایی و اسرائیلی در مورد احتمالاتی از جمله روی کار آمدن یک دولت موقت با حمایت سازمان ملل متحد و مشارکت دولت های عربی گفت و گو کرده اند.
مطابق گفته این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، هنوز جزئیات چندانی از این مذاکرات اعلام نشده و و ادامه این گفت و گوها به تحولات آینده بستگی دارد.
بلومبرگ در ادامه این گزارش به حمله زمینی قریب الوقوع رژیم صهیونیستی به غزه اشاره کرد و افزود: مقام های این رژیم از یک سو ادعا می کنند که قصد اشغال غزه را ندارند، اما از سوی دیگر حکومت حماس بر این منطقه را به ویژه پس از حمله روز ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) موسوم به طوفان الاقصی، غیرقابل قبول می دانند.
از همین رو واشنگتن نگران است که اسرائیل برای حمله زمینی به غزه به اندازه کافی همه جوانب را در نظر نگرفته باشد. آمریکا همچنین نگران است که حمله به غزه بدون هدف مشخص به یک درگیری منطقه ای تمام عیار بدل شود.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در همین خصوص مدعی شد: تمرکز در حال حاضر بر اتحاد جهان علیه حماس و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه در سریعترین زمان ممکن است.
این خبرگزاری در ادامه با بیان اینکه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نگرانی های بسیاری نسبت به حمله زمینی اسرائیل به غزه دارد، افزود: در دو هفته گذشته از حمله حماس به اسرائیل، تیم بایدن به دنبال ایجاد توازن در حمایت از اسرائیل از یک سو و نگرانی درباره بحران انسانی در حال گسترش در غزه از سوی دیگر بوده است.
به نوشته بلومبرگ، آمریکا و متحدانش در بخشی از گفت و گوهای جاری اخیر بر سر کاهش زمان تهاجم به منظور فراهم کردن فرصت بیشتر برای فرار مردم عادی از شمال غزه و مذاکرات محرمانه با میانجیگری قطر برای آزادی اسرای اسرائیلی در دست حماس تمرکز کرده اند.
از سوی دیگر برخی ناظران ایجاد یک دولت موقت در غزه بدون حماس را دشوار ارزیابی کرده اند؛ ویلیام آشر تحلیلگر ارشد سابق خاورمیانه در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، ایجاد یک دولت موقت را بسیار دشوار ارزیابی کرده و حمایت دولت های عربی از چنین طرحی را به مراتب چالش برانگیزتر از ایجاد یک دولت موقت دانسته است.
آشر در این خصوص گفت: چنین طرحی با حمایت دولت های عربی منطقه، مستلزم تغییر اساسی در نحوه همکاری این کشورها است. در این مسیر اعتماد کشورهای عربی به اسرائیل باید پیش از گذشته شود که بعید است.
از سوی دیگر، یوآف گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیروز جمعه گفت که اسرائیل نمی خواهد پس از پایان عملیات نظامی، غزه را تحت کنترل خود بگیرد. وی به کمیته امور خارجه و دفاع پارلمانی در تل آویو گفت که اسرائیل قصد دارد خود را از غزه جدا کند و یک واقعیت امنیتی جدید در منطقه ایجاد کند.
به گزارش ایرنا، نیروهای مقاومت فلسطین از شنبه ۱۵ مهرماه برابر با ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عملیات همه جانبه و بی نظیری را با نام «طوفان الاقصی» از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی آغاز کردهاند.
با ورود عملیات طوفان الاقصی به پانزدهمین روز خود و ادامه کسب پیروزیهای کم نظیر توسط رزمندگان مقاومت در نبرد علیه رژیم صهیونیستی و در مقابل ادامه بمباران مناطق مسکونی و مراکز دینی و درمانی غزه از سوی بمب افکن های اسراییل که نشانه عجز صهیونیست ها است، آمریکا و اروپا از اسرائیل درخواست کرده اند تا عملیات زمینی در غزه را به تعویق اندازد.
نظر شما