«قاسم مطلبی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تبریک ۲۹ مهرماه روز ملی صادرات به تمام فعلان این عرصه، افزود: در ۶ ماه سپری شده از سال جاری صادرات کالا از مرز پرویزخان از نظر وزنی ۳۶ درصد و از نظر ارزش دلاری نیز ۱۸ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است.
وی عمده کالاهای صادراتی از این مرز به عراق را شامل میوه و تره بار، لبنیات، کیک و کلوچه، مصنوعات فلزی و پلاستیکی و مصالح ساختمانی نام برد.
مدیرکل گمرک پرویزخان در ادامه گفت: این گذرگاه ظرفیت بزرگی برای صادرات کالاهای غیرنفتی است و هم اکنون بخش مهمی از صادرات کشور به عراق از این مرز انجام میشود.
مطلبی افزود: صادرات رکن مهم اقتصادی هر کشور و ظرفیت مهمی برای رونق اقتصادی و ارز آوری است و صادرکنندگان به عنوان سربازان جبهه اقتصادی نقش مهمی در این راستا دارند.
وی اظهار کرد: صادرات امروز گام اول توسعه اقتصادی است و با توجه به جنگ اقتصادی که از سالهای گذشته کشورمان درگیر آن است، رونق صادرات منجر به افزایش تولید محصولات کارخانجات و واحدهای تولیدی، رونق اشتغال و کاهش معضل بیکاری میشود.
مدیرکل گمرک پرویزخان اضافه کرد: صادرکنندگان باید با افزایش و ارتقای کیفیت کالاها و استانداردسازی محصولات خود بتوانند بازارهای جهانی را تصرف کنند.
مطلبی خاطر نشان کرد: ۲۹ مهرماه فرصت مهمی برای بررسی مشکلات و توانمندی صادرکنندگان و تشریح اهمیت صادرات در توسعه پایدار کشور است.
به گزارش ایرنا، در سال ۱۴۰۱ جمهوری اسلامی ایران از طریق مرزهای زمینی خود، ۶ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۲ دلار کالا به وزن ۱۶ میلیون و ۸۸۳ هزارو ۵۹۷ تن به کشور عراق صادرات داشته که سهم استان کرمانشاه از مجموع صادرات کشورمان به عراق ۲ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و هفت هزار و ۹۸۸ دلار کالا با وزن ۶ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۵۷۷ تن بوده که در بین گمرکات استان کرمانشاه گمرک پرویزخان بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده است.
استان کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
نظر شما