توسعه تجارت در مرز پرویزخان به نفع شهروندان ایران و عراق است

قصرشیرین - ایرنا - سرپرست فرمانداری قصرشیرین با تشریح فرصت‌های اقتصادی در گذرگاه‌های مرزی این شهرستان با کشور همسایه گفت: توسعه تجارت در مرز پرویزخان به نفع شهروندان ایران و عراق است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « محمد نجفی » روز یکشنبه در نشست بررسی مشکلات مرز رسمی پرویزخان که با حضور مسوولان شهرستان قصرشیرین و مرز پرویزخان عراق در سالن جلسات پایانه این مرز رسمی برگزار شد، افزود: مراودات منطقه اقلیم کردستان عراق و شهرهای غربی استان کرمانشاه ریشه تاریخی دارد و سال‌های زیادی است که مرزنشینان این مناطق با هم روابط تجاری، فرهنگی و قومی دارند.

وی اظهار کرد: تجارت و مبادلات مرزی بهانه‌ای برای توسعه بیشتر مناسبات ۲ کشور ایران و عراق است که از گذشته های دور تاکنون پیوند دوستی و برادری دارند، هر چند دشمنان ۲ ملت سعی در ایجاد خلل در این روابط دارند.

نجفی گفت: برخی مسائل که در مرز پرویزخان به عنوان مشکل مطرح می شود، نمی تواند مانعی در مسیر توسعه مناسبات ۲ طرف باشد با این وجود هرگونه چالش حتی در سطح اندک را نمی‌پذیریم و باید رفع شود.

وی همچنین گفت: به منظور مقابله با قاچاق سوخت طرف عراقی باید طرح فول باک (باک پر) در کامیون های خود را اجرا کند و رانندگان عراقی را مکلف کند که باک اضافی خود را بردارند؛ همچنین از تردد کامیون های خالی که با قصد دریافت سوخت وارد مرز پرویزخان می‌شوند جلوگیری تا به کاهش قاچاق سوخت کمک شود.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه در خصوص برگزاری آیین اربعین حسینی با حضور خیل زائران ایرانی از میزبانی شایسته مردم و مسوولان کشور عراق قدردانی کرد.

پرویزخان بالاترین حجم تجارت با کشور ایران را دارد

مدیر مرز پرویزخان عراق هم در این نشست با بیان اینکه این مرز رسمی بالاترین حجم تجارت با کشور جمهوری اسلامی ایران را دارد، گفت: طی ۶ ماه نخست امسال شاهد تجارت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری در گذرگاه رسمی پرویزخان هستیم که در هیچ مرز دیگری این حجم مبادلات وجود ندارد.

«عباس اسماعیل» افزود: تلاش می‌کنیم با برطرف کردن مشکلات رانندگان و مسائلی که در مراودات مرز پرویزخان خلل ایجاد می‌کنند، تجارت را به چهار میلیارد دلار در سال افزایش داده و خواسته مقامات اقلیم کردستان و بغداد هم بر توسعه تبادلات است.

وی اظهار کرد: به عنوان مسوولان مرز در ۲ کشور عراق و ایران وظیفه داریم مشکلات را برطرف و تجارت را افزایش دهیم که برای هر ۲ کشور مزایای خوبی خواهد داشت.

مدیر مرز پرویزخان عراق گفت: با همکاری مسوولان گمرک و پایانه مرزی پرویزخان در طول ۲ سال گذشته این مرز حتی یک روز تعطیل نشده و تداوم این روند منوط به برطرف شدن مشکلات رانندگان عراقی است.

به گزارش ایرنا، تردد کامیون ها و تانکرهای سوخت رسان در مرز پرویزخان به سه هزار مورد در شبانه روز رسیده است.

سال گذشته جمهوری اسلامی ایران از طریق مرزهای زمینی خود ۶ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۲ دلار کالا به وزن ۱۶ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۵۹۷ تن به عراق صادرات داشت که سهم استان کرمانشاه ۲ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و هفت هزار و ۹۸۸ دلار کالا با وزن ۶ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۵۷۷ تن بود و در بین گمرکات استان گمرک پرویزخان بیشترین سهم را به خود اختصاص داد.

استان کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد

استان کرمانشاه در مجموع افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد آن ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی علاوه بر مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا از حیث تردد زائر و مسافر هم فعال است.

مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور تبادل دارد.

همچنین مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha