کارایی هیات‌های مذهبی بررسی می‌شود+ فیلم

تهران- ایرنا- دبیر علمی همایش ملی هیأت گفت: در این همایش با بررسی دستاوردهای هیات به دنبال پاسداشت این پدیده ارزشمند و بالا بردن هر چه بیشتر کارایی هیات‌های مذهبی هستیم. 

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا محمدحسین رجبی دوانی امروز، شنبه ۲۹ مهر در نشست خبری تشریح برنامه‌های اولین همایش ملی هیأت با اشاره به جایگاه هیات های مذهبی در طول تاریخ شیعه گفت: هیات های مذهبی در طول تاریخ باعث تقویت ایمان و و رسیدگی به نیازمندان و آگاهی‌بخشی به مخاطبان در مسائل معرفتی و همچنین ایجاد شور دینی بوده‌است و بر همین اساس برای پاسداشت این پدیده ارزشمند جا دارد که با برپایی همایش‌هایی، ابعاد گوناگون کارکرد هیات‌ها و دستاوردهای آن بررسی شده و راهکارهایی برای بالا بردن هرچه بیشتر کارایی هیات‌ها به دست آید.

وی با بیان این که نخستین همایش هیات و آئین مذهبی به همت مرکز تخصصی احیای امر وابسته به دانشگاه امام صادق(ع) و همکاری اندیشکده هیات برگزار می‌شود، افزود: در این همایش به یکی از ویژگی‌های خاص مذهب شیعه اثنی‌عشری پرداخته می‌شود و آن‌ هم‌ پدیده‌ای به نام هیات‌های مذهبی است. هیات در واقع امر بزرگ تمدنی اسلامی و شیعی است و هیات‌ ها از ابتدای شکل‌گیری دارای کارکردهای ارزشمندی بوده و باعث تقویت ایمان بوده است.

نویسنده کتاب کامیابی‌ها و ناکامی‌ها اضافه کرد: در گذشته شاهد آن بودیم که در فتنه سال ۸۸ همین هیات‌ها بودند که در نهایت آتش فتنه را خاموش کردند. لذا با چنین سابقه‌ای،‌ همایش ملی هیات و آئین مذهبی برگزار خواهد شد. امروز بنا بر محورهای مختلف این همایش، فراخوان مقالات منتشر شده و برای برگزاری این همایش ملی چندین پیش‌نشست با حضور کارشناسان و صاحبنظران برگزار شده که برپایی این پیش‌نشست‌ها زمینه‌هایی را فراهم‌ می‌کند تا همایش اصلی در بهمن‌ سال جاری برپا شود.

محمدرضا سنگری، عضو کمیته علمی این همایش در ابتدا با اشاره به وحشی گری های رژیم صهیونیستی در به خاک و خون کشیدن مردم مظلوم غزه گفت: عملکرد رژیم صهیونی در کشتار مردم بیگناه فلسطین یادآور مصیبت های عاشوراست و مسئولیت امروز ما همدمی با آنهاست و رسانه ها نقش مهمی در این زمینه دارند و همانگونه که می گوییم کل یوم عاشورا باید گفت امروز نیز روز عاشورایی دیگر است.

کارایی هیات‌های مذهبی بررسی می‌شود+ فیلم

وی با اشاره به همکاری اندیشکده هیات وابسته به سازمان هیات و تشکل های دینی با دانشگاه امام صادق(ع) برای برگزاری یک همایش علمی و ملی گفت: ما در این‌ همایش به دنبال بررسی جایگاه و موضوع هیات به عنوان بزرگترین تشکل مذهبی جامعه هستیم و رهاورد پژوهش‌ها و بررسی‌ها در این همایش طی مجموعه‌ای در اختیار جامعه قرار خواهد گرفت تا بتوانیم از نتایج آن بهره گرفته و به ارتقای جایگاه هیات دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به گسترش دامنه جغرافیایی و تاریخی هیات گفت: موکب هایی که در اربعین در ایران و عراق برگزار شد نیز جزو هیات ها هستند و امروز هیات‌ محدود به مرثیه و مدیحه نیست، بلکه شاهد حضور هیاتی ها در لحظات خطیر اجتماعی هستیم. مثل ایام کرونا یا حوادثی مثل سیل و زلزله و به همین دلیل معتقدیم حوزه کارکردی هیات امروز بسیار وسیع است.

صدها موضوع در مساله هیات وجود دارد

نویسنده کتاب آینه داران آفتاب افزود: در اندیشکده هیات مجموعه‌ای از مسائل هیات را تحت عنوان منظومه مسائل هیات فراهم کردیم و پژوهشگران دانشگاه امام صادق (ع) می توانند نمایشگاهی را برپا کنند که این پژوهش را برای سال ها مورد بررسی قرار دهند. مثلا موضوع هیات‌هایی که در فضای رسانه‌ای شکل گرفته‌اند، یکی از این موضوعات است‌ که‌ می‌توان به آن پرداخت و مسائل این حوزه را بررسی کرد.

وی افزود: در پژوهش و کاویدن موضوع های مربوط به هیات در ابتدا مسائل مهمی دیده نمی شد ولی پس از جست و جو، ابعاد ناشناخته هیات پیش روی ما قرار می گیرد و بیش از ۴۰۰ موضوع پیدا کردیم که یکی از آنها هیات در فضای رسانه ای است و شاید تعداد کسانی که در هیات رسانه ای هستند بسیار بیش از هیات هایی است که برگزار می شود و با توجه به پیشرفت ها و امکانات نیازمند بازتعریف هیات هستیم.

مهلت ارسال مقالات برای همایش سیدابوالحسن حسینی دبیر اجرایی نخستین همایش ملی هیات گفت: پیش‌نشست این همایش نیز در هفته های آینده در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می توانند چکیده مقالات خود را تا ۱۵ آبان به پایگاه اطلاع‌رسانی همایش بفرستند. البته قرار است کتاب هیات در آئینه تاریخ نوشته محمدحسین رجبی‌دوانی منتشر شود.

وی افزود: مهلت ارسال اصل مقالات، ۱۵ آذر است و همایش نیز در روزهای ۲۵ و ۲۶ بهمن همزمان با اعیاد شعبانیه یعنی سالروز میلاد حضرت ابوالفضل و امام سجاد (ع) برگزار خواهد شد.

حسینی اضافه کرد: طبق سخنان رهبر معظم انقلاب برآن شدیم تا فعالیت‌های اندیشه‌ای ‌و کاربردی در موضوع هیات را در دستور کار قرار دهیم که نخستین همایش ملی هیات و آیین مذهبی در بهمن برگزار خواهد شد و یکی از تفاوت های این‌ همایش با دیگر همایش‌های مرتبط با هیات این است که هر سال همایش با یک محور اصلی و ثابت برگزار می‌شود که محور اصلی امسال نیز «هیات در آئینه تاریخ است.

وی از همکاری ۲۰ دانشگاه و پژوهشگاه برای برگزاری این همایش سخن گفت و افزود: پیش‌نشست‌های علمی همایش از هفته آینده در برخی دانشگاه‌ها با موضوع های گوناگون برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha