ابراهیم اکبرزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پرورش راتون امسال در حدود ۷۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان انجام شده که پیش بینی میشود تا حدود ۷۰ هزار تن شلتوک ( از پرورش راتون) در استان گیلان به دست آید.
وی با تشریح مزایای پرورش راتون خاطر نشان کرد: هزینههای تولید پرورش راتون نسبت به محصول نخست کمتر است و بعد از برداشت برنج با یک مرحله آبیاری و استفاده از کودهای اوره و پتاس می توان این محصول را به دست آورد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به مستعد بودن برخی از اراضی شالیزاری و شرایط آب و هوایی استان برای پرورش راتون از شالیکاران استان خواست تا در سالهای آینده برای پرورش محصول راتون اقدام کنند.
وی اظهار کرد: برداشت راتون در شهرستانهای استان تا پایان آبان ماه ادامه دارد.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود؛ بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شاه بَج یا راتون که پس از برداشت کشت نخست محصول برنج به دست می آید، گنج پنهان شالیزارها نام گرفته است که دستیابی به آن طی سالهای اخیر به دلیل کیفیت بالا و سودآوری مورد توجه شالیکاران قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما