۱ آبان ۱۴۰۲، ۷:۴۴
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 85266816
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آبادیِ آبادی‌های کردستان

۱ آبان ۱۴۰۲، ۷:۴۴
کد خبر: 85266816
آبادیِ آبادی‌های کردستان

سنندج- ایرنا- خدمات رسانی به روستاهای کردستان در چند سال گذشته شتاب بیشتری به خود گرفت و اهالی روستاهای این استان ضمن برخورداری از گاز، جاده، مدرسه، بهداشت و برق، دیگر تنها به این نعمت‌ها قانع نیستند بلکه توسعه زیرساخت‌ها و اشتغال پایدار علاوه بر کشاورزی و دامداری را مطالبه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تمام خدماتی که به روستاها ارائه شده، وظیفه ذاتی هر حکومتی است تا مردم در رفاه باشند؛ در این راستا تلاش دولت برای توسعه عمران و رفاه روستایی در کردستان باعث مهاجرت معکوس از شهر به روستاها شده و انجام طرح‌ها و پروژهای عمرانی در کنار فراهم کردن امکانات لازم برای رفاه بیشتر روستاییان و دسترسی آسان و سریع به مراکز درمانی، موجب امیدآفرینی در روستاهای استان شده است.

مسوولان بر این امر واقف هستند که هر چند با وجود اقدامات صورت گرفته باز هم نمی‌توان وجود برخی کاستی‌ها در مناطق روستایی کردستان را منکر شد اما لازم است همزمان با توسعه شهری، از توسعه روستایی نیز غافل نشده و با نیازسنجی و با توجه به پتانسیل‌های موجود، روند توسعه روستایی را ادامه دهند.

علاوه بر خدماتی که در حوزه زیرساختی ارائه شده است، این روزها روستاهای کردستان محور گردشگری و توسعه اقتصادی هم هستند. یکی از نهادهایی که در تغییر چهره روستاها نقش موثری داشته، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که با اجرای طرح های تقویت و توسعه عمران باعث شده تا روستاییان در رفاه باشند.

این روزها دیگر کمتر روستایی را می شود حتی در استانهای محرومی مثل کردستان دید که چهارستون خانه های مردم، محکم نباشد و یا پزشک و زیرساختهای لازم را نداشته باشند.

مسکن روستایی

آبادیِ آبادی‌های کردستان

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان در همین رابطه گفت: تاکنون ۴۷ هزار و ۹۲۳ واحد مسکن روستایی معادل ۳۹ درصد واحدها در استان مقاوم سازی شده است.

۴۷ هزار و ۹۲۳ واحد مسکن روستایی معادل ۳۹ درصد واحدها در استان کردستان مقاوم سازی شده است.

سعید رسولی اظهار کرد: طبق بررسیهای به عمل آمده کردستان دارای حدود ۱۲۴ هزار و ۵۱۰ واحد مسکونی روستایی بوده که تا قبل از سال ۱۳۸۴ بیش از ۹۵ درصد آن از مصالح کم دوام و بی دوام ساخته شده است و از نظر وقوع بلایا و حوادث طبیعی جزو مناطق پرخطر کشور محسوب می شود.

وی با بیان اینکه احداث مسکن مقاوم روستایی و تامین متناسب با نیاز روستاییان اغلب از عناصر مهم برنامه های مختلف توسعه بوده است، افزود: دولت در راستای توسعه و عمران روستاهای کشور و رفع مشکلات موجود بخش مسکن روستایی در سال ۱۳۸۵، مقرر کرد طی ۲ برنامه پنج ساله (۱۰ سال) ۲ میلیون واحد مسکونی روستایی غیرمقاوم و ناپایدار با پرداخت تسهیلات کم بهره بانکی و کمک فنی و نظارت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقاوم سازی و نوسازی شود.

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان یادآور شد: بر این اساس سالانه باید ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور مقاوم سازی شود که سهم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان چهار هزار واحد است.

وی تاکید کرد: از جمله اهداف و اثرات اجرایی طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی، افزایش تمایل به ماندگاری هرچه بیشتر در روستاها، جلوگیری از مهاجرت به شهرها و احداث مسکن مهندسی ساز مقاوم و ایجاد آرامش روحی و روانی است.

بیشتر بخوانید

۳۹ درصد واحدهای مسکن روستایی کردستان مقاوم سازی شد

رسولی از سال گذشته به عنوان سال انقلاب طرح هادی در استان به نام برد و اضافه کرد: امسال ۱۲۷ میلیارد تومان برای آسفالت معابر روستایی اختصاص یافته است.

وی اعتبارات مصوب امسال از محل اعتبارات ملی و استانی برای اجرای طرح هادی را ۵۶۲ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: از این مبلغ ۴۰ درصد یعنی ۲۲۲ میلیارد تومان تخصیص یافته است که ۲۵۴ طرح هادی با این اعتبار اجرایی می شود.

رسولی با بیان اینکه کردستان از استان‌های موفق در زمینه مطالعه طرح هادی است، گفت: این طرح در هزار و ۵۱۹ روستا اجرایی و در ۱۷۹ روستا بازنگری شده است.

وی یادآور شد: کردستان سال گذشته به عنوان استان برتر در جدب قیر رایگان و اجرای آسفالت معابر روستایی شد.

آبادیِ آبادی‌های کردستان

گرمای گاز در روستاها

این روزها بخاری‌های دوده گرفته نفتی در خانه های روستایی، کمتر دیده می شود، خانه‌هایی که نوساز هستند و حتی قدیمی ها با گاز طبیعی گرم می شود و گاز را از هزاران کیلومتر آن دورتر از دل خاک‌های گرم جنوب تا کوه‌های سرد کردستان آورده اند تا هیچ خانه‌ای خالی از گرما نباشد.

بیشتر بخوانید

۲۶۴ کیلومتر شبکه گاز در کردستان اجرا شد

مدیرعامل شرکت گاز کردستان گفت: در حال حاضر عملیات گازرسانی به ۴۰ روستای استان در دست اجراست و تعداد روستاهای بهره‌مند از گاز طبیعی به هزار و ۶۲۱ مورد رسید.
در حال حاضر عملیات گازرسانی به ۴۰ روستای کردستان در دست اجراست و تعداد روستاهای بهره‌مند از گاز طبیعی به هزار و ۶۲۱ مورد رسید.

احمد فعله‌گری کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها را یکی از آثار مثبت گازرسانی به روستاها دانست و گفت: علاوه بر این گازرسانی به روستاهای استان از جنبه زیست محیطی نیز حائز اهمیت است زیرا نقش بسیار زیادی در حفاظت از منابع طبیعی و جنگل‌ها دارد.

آبادیِ آبادی‌های کردستان

توسعه بهداشت روستایی

زمانی نگران این بودند که همسرشان را سر زایمان "آل" ببرد، "آلی" که نبود و تنها یک نام بود که در پوشش نبود بهداشت و درمان مناسب، زنان باردار را روانه سینه قبرستان می کرد تا حسرت در آغوش گرفتن نوزادشان برای همیشه زیر خاک برود، حالا اما در کنار همه پیشرفتها، بخش بهداشت و درمان کردستان حتی در روستاها هم توسعه زیادی دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: بهداشت از مهمترین مقوله‌های هر جامعه است و سلامت آحاد مردم به آن بستگی دارد که در استان کردستان ۶۳۰ روستا خانه بهداشت، ۱۱۹ پایگاه بهداشتی و ۱۵۰ مرکز جامع خدمات بهداشتی در نقاط محروم داریم.

در استان کردستان ۶۳۰ روستا خانه بهداشت، ۱۱۹ پایگاه بهداشتی و ۱۵۰ مرکز جامع خدمات بهداشتی در نقاط محروم وجود دارد.

فریدون عبدالملکی ادامه داد: در حوزه خدمات پیش بیمارستانی یا فوریتهای پزشکی ۶۹ پایگاه فوریت با ۱۱۰ آمبولانس و یک فروند بالگرد مشغول ارائه خدمت به مردم استان هستند.

وی افزود: در حال حاضر ۹۷ طرح محرومیت زدایی در دست اجراست که ۲۰ طرح آن بهره برداری شده و مابقی در دست اجراست.

آبادیِ آبادی‌های کردستان

آبرسانی روستایی

در حال حاضر از یک هزار و ۶۷۱ روستای دارای سکنه در کردستان، یک هزار و ۴۷ روستا از آب شرب بهداشتی و سالم برخوردار هستند و تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب این استان قرار دارند.

از یک هزار و ۶۷۱ روستای دارای سکنه در کردستان، یک هزار و ۴۷ روستا از آب شرب بهداشتی و سالم برخوردار هستند و تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب این استان قرار دارند.

این را مدیرعامل شرکت آبفا کردستان اعلام کرد و افزود: در حوزه آب و فاضلاب کارهای خوبی در کردستان صورت گرفته و شاخص بهره مندی روستاها از آب سالم و بهداشتی ۸۰ درصد است.

محمدفرهاد افزود: ۲.۲ درصد جمعیت روستایی کردستان از سیستم جمع‌آوری فاضلاب بهره‌مند بوده که این رقم بیشتر از میانگین کشوری(۱.۵ درصد) است.

بیشتر بخوانید

۱۵ روستای کردستان در شهریور آبرسانی شد

وی گفت: میزان جمعیت شهری تحت پوشش جمع آوری فاضلاب ۹۶.۵ درصد و بهره مند از آب شرب سالم و بهداشتی ۹۹.۹ درصد است.

آبادیِ آبادی‌های کردستان

روستاهای آنلاین

زمانی زنگ تلفن هم برای روستاییان کردستان بی معنی بود، برسد به اینکه بخواهند وارد دهکده جهانی شوند و در دنیا سیر و سفر داشته باشند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان اظهار کرد: ضریب نفوذ اینترنت روستایی و اتصال به شبکه ملی اطلاعات ۸۷ درصد است؛ به این معنا که از هزار و ۳۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار، هزار و ۱۳۷ روستا از اینترنت روستایی بهره‌مند است.

ضریب نفوذ اینترنت روستایی و اتصال به شبکه ملی اطلاعات ۸۷ درصد است؛ به این معنا که از هزار و ۳۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار، هزار و ۱۳۷ روستا از اینترنت روستایی بهره‌مند است.

آرام حیدری با اشاره به اینکه ضریب پوشش تلفن همراه روستایی استان ۹۰ درصد است، اضافه کرد: از هزار و ۳۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، هزار و ۱۸۵ روستا تحت پوشش تلفن همراه روستایی است.

بیشتر بخوانید

۳۹ روستای کردستان از پوشش تلفن همراه برخوردار شد

در حالی که در دوران قبل از انقلاب امکان تحصیل دانش‌آموزان روستایی کردستان بسیار کم بود اما کنون علاوه بر مدرسه دار بودن بیشتر روستاها، مجتمع‌های شبانه‌روزی برای دانش‌آموزان روستایی دایر شده و حتی مدارسی با یک و یا ۲ دانش‌آموز جهت جلوگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان در استان دایر شده است.

اکنون مسوولان کردستان علاوه بر راه‌اندازی مدرسه در مناطق روستایی چند گام هم جلوتر هستند و بیش از یک هزار مدرسه روستایی استان به اینترنت متصل هستند.

آبادیِ آبادی‌های کردستان

راه‌های هموار

کردستان اگرچه بعد از انقلاب درگیر جنگ بود و از قطار توسعه عقب ماند اما دولت‌های مختلف تمام تلاش خود را بکار بستند تا این استان هم بتواند راه همواری در زمینه توسعه و پیشرفت داشته باشد.

خیز دولت در زمنیه توسعه راه‌های کردستان بی‌نظیر بود و شهروندان کردستانی به خوبی این توسعه در بخش راه‌ها را در چند سال اخیر احساس و مسوولان دولتی با اعداد و ارقام این مساله را تایید می‌کنند.

در چند سال اخیر انقلابی در حوزه بهسازی و آسفالت راه های روستایی کردستان اتفاق افتاد.

بیشتر بخوانید

شاخص آسفالت راه روستایی در کردستان ۷۲ درصد است

رئیس اداره ساخت و توسعه راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان گفت: نیمه نخست امسال، ۷۵ کیلومتر راه روستایی با اعتبار ۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال در سطح استان آسفالت شده است.

حسن شهبازی اظهار کرد: سال گذشته شاخص بهره‌مندی روستاهای استان از راه آسفالته ۷۰.۴ درصد بود که در سال جاری هفت درصد افزایش پیدا کرد و به ۷۷.۴ درصد رسید.

سال گذشته شاخص بهره‌مندی روستاهای استان از راه آسفالته ۷۰.۴ درصد بود که در سال جاری هفت درصد افزایش پیدا کرد و به ۷۷.۴ درصد رسید.

وی با بیان اینکه این میزان راه مربوط به آسفالت جاده ورودی ۵۶ روستای استان بود، افزود: تاکنون بیش از ۶ هزار و ۴۲۸ خانوار از این میزان راه آسفالته بهره‌مند شده‌اند.

رئیس اداره ساخت و توسعه راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان، میانگین شاخص بهره‌مندی روستاها از راه آسفالته در کشور را ۸۴ درصد اعلام کرد و گفت: با وجود اینکه در این زمینه از میانگین کشوری عقب هستیم اما تلاش‌های بی‌وقفه در این راستا در حال انجام است و سال گذشته در زمینه آسفالت راه روستایی، رتبه برتر کشوری را کسب کردیم.

وی یادآور شد: اگر شرایط جوی در سطح استان فراهم باشد تا پایان فصل عمرانی امسال میزان آسفالت راه روستایی در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۰ کیلومتر افزایش پیدا خواهد یافت.

شهبازی در ادامه با تاکید بر اینکه اولویت سازمان راهداری آسفالت راههای روستایی بالای ۲۰ خانوار است، اضافه کرد: در حال حاضر از هزار و ۷۸۵ روستای استان، راه روستایی هزار و ۸۸ مورد آن آسفالت شده است.

وی با اشاره به اینکه راه ۳۱۷ روستای بالای ۲۰ خانوار استان فاقد آسفالت است، گفت: راه روستایی این تعداد هزار و ۴۲۸ کیلومتر است که بر اساس نرخ سال جاری برای هر کیلومتر آسفالت ۸۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

آبادیِ آبادی‌ها

توسعه مناطق روستایی در کردستان باعث مهاجرت معکوس از شهر به روستاها شده و انجام طرح‌ها و پروژهای عمرانی در کنار فراهم کردن امکانات لازم برای رفاه بیشتر روستاییان و دسترسی آسان و سریع به مراکز درمانی، باعث امیدآفرینی در روستاهای کردستان شده است.

همزمان با توسعه شهری، از توسعه روستایی نیز نباید غافل شد و با نیازسنجی و با توجه به پتانسیل‌های موجود این روند توسعه روستایی را ادامه دهند.

علاوه بر خدماتی که در حوزه زیرساختی ارائه شده است، این روزها روستاها محور گردشگری و توسعه اقتصادی هم هستند.

کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha