رضایت استاندار از برنامه‌ریزی توسعه صادرات در مازندران

ساری-ایرنا- استاندار مازندران با اشاره به تلاش های یکساله دولت برای تجاری سازی محصولات استان، گفت: خوشبختانه با اقدامات و برنامه ریزی انجام شده، توسعه صادرات مازندران موفقیت آمیز بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ‌سید محمود حسینی پور روز چهارشنبه در حاشیه صادرات نخستین محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه توسط کشتیرانی دریای خزر از بندرامیرآباد به خبرنگاران اعلام کرد: توسعه صادرات محصولات به عنوان یکی از برنامه ریزی های اصلی در دستور کار مسوولان بخش خصوصی و دولتی استان قرار گرفته است.

وی با تاکید بر این که، در این زمینه بخش دولتی و خصوصی تلاش های خوبی انجام دادند، ‌ادامه داد: در همین راستا آغاز صادرات از طریق کشتی های کشتیرانی ایران و عقد قرارداد با روسیه برای صادرات مواد غذایی مازندران انجام شده است.

مقام عالی دولت در مازندران گفت: نخستین محموله مرکبات مازندران از طریق کانتینر یخچال دار دریایی امروز به روسیه صادر شد.

وی با اشاره به نقش موثر صادرات متمرکز در حوزه کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: فعالیت متمرکز در این حوزه در استان باعث شده در قیمت گذاری ها این محصولات تاثیر بگذارد و قیمت برخی محصولات کشاورزی به نفع تولیدکنندگان چندین برابر افزایش یابد.

حسینی پور به فعالیت سه بندر نوشهر، ‌امیرآباد و فریدونکنار در مازندران اشاره کرد و ادامه داد: این بنادر علاوه بر صادرات محصولات تولیدی استان، محلی برای ارسال محصولات کشاورزی کشور هستند به طوری که پسته کرمان و خرما خوزستان از این بنادر به کشورهای همسایه صادر می شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با راه اندازی خط دریایی، بخش قابل توجهی از صادرات کشور به کشورهای همسایه را مازندران انجام شود و برای توسعه آن نیز باید ظرفیت سازی در بنادر به وجود آید.

رضایت استاندار از برنامه‌ریزی توسعه صادرات در مازندران

استاندار مازندران به مصوبه ایجاد منطقه آزاد تجاری در استان اشاره کرد و گفت: با ایجاد این منطقه، فعالیت‌های بنادر استان چند برابر ارتقا خواهد یافت و هم اکنون در آستانه انجام تشریفات کاربری راه اندازی این منطقه هستیم.

به گزارش ایرنا، در زمان حاضر اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران به مرکزیت نوشهر با دارا بودن ۲ بندر تجاری (نوشهر - فریدونکنار) علاوه بر فعالیت در زمینه تخلیه و بارگیری کالاهای تجاری و نفتی، مسوولیت حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی از رامسر غربی ترین خطه مازندران تا ساری در زمینه حفاظت و ایمنی دریانوردی، جستجو و نجات دریایی، برقراری ارتباطات دریایی، حفظ محیط زیست دریایی و مقابله با آلودگی دریا، ایمنی آبراه دریایی، رعایت و اعمال کنوانسیون های بین المللی در مدیریت امور بندری و دریایی، برگزاری آزمون های تخصصی، صدور گواهینامه های شایستگی برای خدمه شناورهای تجاری و صیادی و شناسنامه های دریانوردی، ثبت و بازرسی تمامی شناورها و صدور گواهینامه های مربوطه و کنترل و بازرسی فنی و ایمنی کشتی ها و شناورها بر عهده دارد.

بندر نوشهر با قدمتی حدود ۹۰ سال و مساحت حدود ۸۸ هکتار دارای ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی، از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر شش هزار و ۵۰۰ تن در سال را دارد.

همچنین بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان اولین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر است، این بندر از طریق محورهای هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فرآورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

بندر امیر آباد با حدود یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه می‌زند و ظرفیت فوق العاده‌ای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha