به گزارش ایرنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عضو هیأت علمی گروه پزشکی هستهای این دانشگاه روز چهارشنبه در این خصوص گفت: ید درمانی، درمان قطعی بیماران مبتلا به سرطان تیروئید است و در افزایش طول عمر اینگونه بیماران نقش مهمی دارد، اما گروهی از بیماران مبتلا به سرطان تیروئید قابلیت جذب ید را ندارند و آن را در طول زمان از دست می دهند.
دکتر آتنا آقایی افزود: بیماران مبتلا به سرطان تیروئید با درگیریهای متاستاتیک (دست اندازی تومورهای سرطانی به سایر اندامها) که قابلیت جذب ید رادیو اکتیو را نداشته باشند، گزینههای درمانی اندکی دارند که اغلب نتیجه مطلوبی هم ندارد و منجر به کاهش طول عمر این گروه از بیماران میشود.
وی ادامه داد: در این پژوهش تعدادی از بیماران مبتلا به سرطان تیروئید با درمان های رادیواکتیو بر پایه «رسپتورهای سوماتواستاتین» یا مهارکننده هورمون رشد، در بیمارستان قائم(عج) مشهد تحت درمان قرار گرفتند که نتایج بسیار عالی در بر داشت، به طوریکه پس از ۲ یا سه مرحله تزریق این دارو به طور شگفتانگیزی، ضایعات بیماران قابلیت جذب ید را به دست میآورند و میتوانیم به طور مجدد از این روش درمانی بسیار مؤثر برای درمان آنها استفاده کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: به نظر میرسد که این روش درمانی، در این گروه از بیماران مبتلا به سرطان تیروئید همراه با متاستازهای گسترده که ید رادیواکتیو را جذب نمیکنند، آغاز تحولی عظیم در درمان اینگونه بیماران است.
سرطان تیروئید به رشد و تکثیر بی رویه سلولهای تیروئید گفته می شود، تیروئید غدهای پروانه ای شکل است که در قاعده گردن و درست در پایه گردن قرار دارد. این غده هورمون هایی تولید می کند که در تنظیم ضربان قلب، فشار خون، دمای بدن و وزن و متابولیسم موثر هستند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی و حدود ۵۰ مرکز تحقیقاتی در رشته های مختلف پزشکی به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.
بیمارستان هزار تختخوابی حضرت قائم (عج) یکی از 2 بیمارستان بزرگ آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که به عنوان مجهزترین و تنها مرکز مغز و اعصاب در شمال شرق کشور شناخته می شود.
نظر شما