پژوهشگران مشهدی موفق به درمان عارضه «فیستول‌های» معده و روده شدند

مشهد- ایرنا- پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به درمان عارضه «فیستول‌» (ایجاد سوراخ و اتصال غیر طبیعی بین ۲ ارگان) در نواحی روده، معده و مقعد با بهره‌گیری از تجهیزات و شیوه‌های درمانی مدرن شدند.

به گزارش ایرنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشیار گروه بیوشیمی بالینی این دانشگاه روز شنبه در این خصوص گفت: فیستول هر گونه ارتباط و اتصال غیر طبیعی بین ۲ بافت یا ۲ ارگان بدن است که سبب اختلالات زیادی در عملکرد بدن و سلامت افراد می‌شود.

دکتر داریوش حمیدی علمداری افزود: این عارضه به هشت نوع شامل فیستول های (تنفسی، گوش داخلی، چشم، گوارشی، مقعدی، سینوسی، ادراری تناسلی و ماهیچه‌ای) تقسیم می‌شود.

وی بیان کرد: پژوهشگران مشهدی موفق به درمان فیستول‌های سخت درمان یا صعب العلاج اینتروکتانه (روده)، کاستروکتانه (معده) و آنال (مقعد) با استفاده از روشهای مدرن و تست‌های درمانی ویژه مانند PRP شدند.

دانشیار گروه بیوشیمی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهدی اظهار کرد: درمان عارضه فیستول به عنوان یک نگرانی در عرصه سلامت از سالیان زیادی، هم برای حوزه سلامت و هم برای بیماران مبتلا مطرح بوده است و در حال حاضر نیز بیماران زیادی در کشور از این مشکل سلامتی رنج می‌برند.

وی ادامه داد: فیستول اینتروکتانه (ارتباط غیر طبیعی روده با پوست)، گاستروکتانه (ارتباط غیر طبیعی معده با پوست) و فیستول آنال یا مقعد بیماریهای خطرناکی هستند که اگر به موقع درمان نشوند سبب تحریک پذیری و ایجاد سرطان می شوند.

حمیدی علمداری افزود: پس از چند سال تحقیق و بررسی در حیطه درمان فیستول‌های صعب العلاج و پس از تصویب طرح‌های مختلف با مشارکت متخصصان سایر رشته‌های بالینی و اقدامات بالینی اثربخش در این مرحله از خون بیماران دارای عارضه فیستول، با گرفتن تست پی.آر.پی و فیبرنگلو و تزریق در مجرای فیستول‌ها و تکرار این فرایند و مراقبت جدی، منجر به پاسخ مثبت به درمان بیماران و برگشت آنان به زندگی عادی شد.

وی با بیان این که دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای درمان فیستول های صعب العلاج برای بیماران در سراسر کشور از آمادگی لازم برخوردار است، بیان داشت: از ابتدای شروع اقدامات بالینی برای این بیماران بیش از ۱۲۰ بیمار تحت درمان قرار گرفته اند و به زندگی عادی بازگشته اند.

استاد گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در حال حاضر اقدامات درمانی برای این بیماران در بخش جراحی بیمارستان امام رضا (ع) در حال انجام است.

فیستول (Fistula) چیزی جز یک ارتباط غیرطبیعی بین اندام‌های مختلف بدن نیست. در واقع این بیماری باعث می‌شود تا اعضای بدن به حریم یکدیگر تجاوز کنند. آنها را می‌توانید در هر قسمتی از بدن ببینید؛ اما با این حال برخی از آنها مانند فیستول مقعدی (Anal Fistula) بسیار شایع‌تر هستند و اگر درمان نشوند بیمار در معرض عفونت و انتشار آلودگی به خون قرار خواهند گرفت. پزشکان گوارش برای درمان و مدیریت آن از دارو درمانی و جراحی استفاده می‌کنند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار نیروی بهداشتی و درمانی، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha