کاروان ترویج کشاورزی به فارس رسید/ اجرای ۱۸۱برنامه ترویجی در پهنه‌های تولیدی

شیراز-ایرنا- تعداد ۱۸۱ برنامه آموزشی و ترویجی همزمان با برگزاری پنجمین کاروان ترویج الگوی کشت ملی محصولات زراعی در پهنه‌های تولیدی فارس اجرا و در این برنامه‌ها زمینه بهره‌مندی ۲هزار و ۸۲۵ نفر بهره‌بردار از یافته‌های علمی و تحقیقاتی فراهم شد. 

به گزارش خبرنگار ایرنا، الگوی کشت مهمترین رویکرد در عرصه کشاورزی برای دستیابی به امنیت غذایی و بالاتر از آن اقتدار غذایی به شمار می‌رود و یکی از مهمترین برنامه‌ها برای تحقق این مهم برپایی کاروان‌های ترویج بهره‌وری است.

کاروان ترویج کشاورزی به فارس رسید/ اجرای ۱۸۱برنامه ترویجی در پهنه‌های تولیدی

کاروان‌های ترویج بهره‌وری؛ یک بسیج همگانی

در حقیقت برگزاری کاروان‌های ترویج بهره‌وری یک بسیج همگانی برای استفاده از ظرفیت محققان، مروجان، کشاورزان پیشرو، مددکاران ترویجی و همه دستگاه‌ها و ارگان‌هایی است که در این زمینه می‌توانند کمک‌رسان باشند.

۳۰مهرماه ۱۴۰۲ معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) اعلام کرد: پنجمین و بزرگترین کاروان ترویج بهره‌وری الگوی کشت ملی محصولات زراعی پاییزه سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲، با محوریت کشاورزان خبره در بیش از ۲ هزار و ۵۰ سازه ترویجی سراسر کشور یکم و دوم آبان امسال برگزار خواهد شد.

بدین ترتیب کشاورزان خبره استان فارس نیز همزمان با کشاورزان در سایر استان‌های کشور و به منظور اطلاع‌رسانی، دانش‌افزایی و آگاهی‌بخشی درباره برنامه الگوی کشت ملی، کشت قراردادی محصولات زراعی و جهش تولید در دیمزارها و برقراری ارتباط با کشاورزان و پاسخ‌گویی به سوالات و ابهامات آنان و ارائه راهکارهای علمی و انتقال دانش و فناوری‌های نوین برای افزایش بهره وری مصرف آب، کاهش ضایعات بیمه مدیریت مخاطرات و تاب آوری در این کاروان حضور یافتند.

کاروان ترویج کشاورزی به فارس رسید/ اجرای ۱۸۱برنامه ترویجی در پهنه‌های تولیدی

اجرای ۱۸۱ برنامه آموزشی و ترویجی

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از اجرای ۱۸۱ برنامه آموزشی و ترویجی همزمان با برگزاری پنجمین کاروان ترویج الگوی کشت ملی محصولات زراعی در پهنه‌های تولیدی این استان خبر داد و گفت: این کاروان ترویجی یکم و دوم آبان‌ماه در ۹۵ مرکز جهاد کشاورزی دهستان‌های این استان همزمان با سراسر کشور برگزار شد.

معصومه مویدی افزود: در این برنامه‌ها زمینه بهره‌مندی ۲هزار و ۸۲۵ نفر بهره‌بردار از یافته‌های علمی و تحقیقاتی فراهم شد.

به گفته وی؛ مشارکت صندوق بیمه محصولات کشاورزی فارس، شرکت‌های دانش‌بنیان و کشاورزی فعال و کشاورزان خبره در اجرای برنامه‌های آموزشی و کاربردی در مزرعه کشاورزان از ویژگی‌های شاخص این کاروان ترویجی بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کاروان ترویجی با هدف افزایش بهره‌وری و میزان تولید محصولات شتوی با حضور یکپارچه و گسترده محققان، کارشناسان و خبرگان کشاورزی برگزار شد، گفت: مصرف بهینه آب کشاورزی، توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آب بر، جهش تولید در دیمزارها و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی از محورهای اصلی این کاروان ترویجی بوده است.

ترویج بیمه محصولات زراعی و مدیریت مخاطرات

مویدی ترویج بیمه محصولات زراعی و مدیریت مخاطرات و تاب‌آوری در مقابل تنش‌ها، انتقال و نشر دانش و معرفی فن‌آوری‌های نوین را از دیگر محورهای مهم پنجمین کاروان ترویج الگوی کشت ملی محصولات زراعی در استان فارس اعلام کرد.

او با اشاره به اینکه برنامه‌ها در قالب کارگاه، روز انتقال یافته‌ها و روز مزرعه در واحد تولیدی کشاورزان و سازه‌های ترویجی همچون سایت الگویی، کانون یادگیری و مزارع نمایشی برگزار شده، گفت: اهمیت تناوب و تعیین مناسب‌ترین تناوب محصولات شتوی با توجه به خصوصیات آب و هوایی هر منطقه، رعایت تاریخ کاشت و اهمیت آن در افزایش عملکرد و آماده‌سازی زمین و تهیه بستر مناسب بذر با تأکید بر کشاورزی حفاظتی برخی از عناوین برنامه‌های آموزشی بود.

کاروان ترویج کشاورزی به فارس رسید/ اجرای ۱۸۱برنامه ترویجی در پهنه‌های تولیدی

عناوین برنامه‌های آموزشی چه بودند؟

به گفته وی؛ تغذیه متعادل و روش‌های مصرف کودهای پایه، بوجاری بذر و ضد عفونی بذور خود مصرفی و اهمیت استفاده از بذور گواهی شده در افزایش عملکرد، استفاده از بذر مال‌ها و روش‌های کاربرد آن، آشنایی با ارقام بذر مناسب و سازگار با اقلیم‌های مختلف، خاک‌ورزی حفاظتی و آشنایی با ماشین آلات و روش‌های کاشت محصولات شتوی، روش‌های نوین کشت محصولات شتوی با تأکید بر کشت روی پشته‌های عریض در کشت محصولات شتوی از دیگر عناوین برنامه‌های آموزشی بوده است.

کاروان ترویج کشاورزی به فارس رسید/ اجرای ۱۸۱برنامه ترویجی در پهنه‌های تولیدی

پوشش خلأ عملکرد در تولید با ترویج دانش و فناوری

بخشی از خلأ عملکرد در تولید محصولات کشاورزی با ترویج دانش و فناوری قابل پوشش است؛ این در حالیست که فعالیت‌های بخش آموزش و ترویج در واقع یک فعالیت اجتماعی و فرهنگی است و تسهیل‌گری در بخش کشاورزی یکی از این رهیافت‌هاست که در آن می‌توان از الگوی مشارکتی استفاده کرد تا از طریق پیاده‌سازی این قبیل الگوها و برنامه‌ها، سرمایه‌های اجتماعی بخش کشاورزی را توسعه داد.

بنابراین کاروان‌های ترویج بهره‌وری در سرعت بخشیدن به اشاعه دانش و فناوری‌های روز بسیار اثرگذار خواهند بود.

چهارمین کاروان ترویج الگوی کشت محصولات زراعی ویژه کشت بهاره ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ در ۱۵ استان اولویت‌دار کشور از جمله استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران، هرمزگان، تهران و همدان اجرایی شده بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha