به گزارش خبرنگار ایرنا، کشت پنبه از اواسط فروردین ماه در مناطق مختلف کشور آغاز شد و با فرا رسیدن فصل پاییز برداشت این محصول در اولویت کشاورزان قرار گرفت.
پیشبینی برداشت ۳۰۰ هزار تن پنبه در کشور
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی ۳۰مهرماه ۱۴۰۲ اعلام کرد: نزدیک به ۱۲ هزار تن وش پنبه تا پایان مهر ماه از مزارع برداشت شده و پیشبینی برداشت این محصول در سال جاری ۳۰۰ هزار تن است.
وی با توجه به اهمیت کیفیت پنبه برای صنایع پنبهپاککنی، از کشاورزان خواست استانداردها و دستورالعملهای برداشت پنبه را رعایت کنند و به پنبهکاران توصیه کرد که در مناطق مرطوب هنگام باران برداشت این محصول را انجام ندهند و از برداشت غوزه نارس پرهیز کنند.
مجری طرح پنبه وزارت جهادکشاورزی همچنین تاکید کرد: هنگام حمل و نقل وش پنبه، از پلاستیک و یا نخهای پلاستیکی استفاده نشود، زیرا الیاف پنبه مصنوعی با الیاف طبیعی فرق میکند و در صورت مخلوط شدن، برای صنایع ریسندگی مشکلساز خواهد بود.
در حال حاضر برداشت پنبه به عنوان محصولی کم آببر در استان فارس نیز در دستورکار است.
آغاز برداشت پنبه از ۱۹ هزار هکتار مزارع فارس
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس از آغاز برداشت پنبه از ۱۹ هزار و ۳۴۳ هکتار از مزارع این استان خبر داد و گفت: پیشبینی میشود بیش از ۶۷ هزار تن وش پنبه برداشت شود.
مهدی صادقی ادامه داد: حدود چهار هزار هکتار از مزارع پنبه این استان قابلیت برداشت مکانیزه دارد که در حاضر تنها یک دستگاه کمبیان برداشت و هشت دستگاه غوزه چین در امر برداشت فعال هستند.
وی با بیان اینکه حداقل پنج دستگاه کمباین وش چین پنبه دیگر در استان فارس مورد نیاز است، گفت: در حال حاضر ۶مرکز خرید، محصول وش تولیدی کشاورزان را خریداری میکنند.
به گفته صادقی این مراکز شامل سه مرکز کارخانجات پنبه پاککنی شهرستان داراب، دو مرکز شهرستان لارستان و یک مرکز در هر کدام از شهرستان های زرین دشت و فسا میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: کمبود کمباین وش چین برای برداشت مکانیزه و عدم وجود نقدینگی کافی در کارخانجات پنبه پاککنی برای پرداخت به موقع وجوه محصول خریداری شده از کشاورزان از عمده مشکلات موجود پیشروی پنبهکاران است.
بدون شک کشت پنبه در استان فارس نیز به دلیل تأمین نیاز مردم، ارزش افزوده بالایی را برای کشاورزان و استان با خود به همراه خواهد داشت، لذا باید تدابیر لازم برای کشت این محصول در مناطقی که از ظرفیتهای لازم برخوردار هستند اتخاذ شود تا کشاورزان بیش از پیش کشت محصولات کمآب بر را در اولویت قرار دهند.
نظر شما