به گزارش خبرنگار ایرنا، سینما هنر و تجربه بابل عصر چهارشنبه محل اکران پنج فیلمی کوتاه بود که یکی از این فیلمها بر اساس یک افسانه مازندرانی توسط یاسر برزگر و با بازی چند نوجوان مازندرانی تولید شد و روی پرده رفت.
کارگردان این فیلم کوتاه پس از اکران فیلم اظهار کرد: این فیلم کوتاه ۱۸ دقیقهای با الهام از یک افسانه و موجودی خیالی که در مازندرانِ قدیم برای ترساندن و منع کردن کودکان از ورود به جنگل یا انجام کارهای خطرناک بیان میشد ساخته شده است.
یاسر برزگر درباره دلیل ساختن این فیلم نیز گفت: دوران دبستان معلمی داشتم که برای ترساندن ما میگفت هر جایی باشیم میتواند ما را ببیند. همیشه از این موضوع ترس داشتیم و همین موضوع برایم بهانهای شد تا با توجه به وجود داشتن افسانهای مرتبط در فرهنگ شمال کشور این فیلم را تولید کنم.
وی افزود: «یه چوم یه لنگ» موجودی خیالی و افسانهای بود یک چشم و یک پا داشت و در برخی مناطق شمال کشور از جمله تالش برای ترساندن کودکان نامش را مطرح میکردند. طبق این افسانه هیولای یک چشم همه جا بهدنبال بچههاست و بچههای تنها را میترساند و با خود میبرد. احساس کردم این فضا به ایده ذهنی من نزدیک است و از آن استفاده کردم. در نهایت این فیلم می خواهد بگوید این هیولاها وجود ندارد و صرفا افسانه هایی هستند که برای ترساندن و کنترل کردن ما استفاده می شوند.
این کارگردان گفت: برای لوکیشن این فیلم، سراغ روستایی رفتیم که هنوز بافت آن مشابه دهه ۶۰ باشد. روستای دورافتاده و دور از امکاناتی را میخواستیم که بچههایش به افسانه مدنظر ما واقف باشند. معلمی میآید و این افسانه را به بچهها تلیقن میکند تا آنها را بتراسند که وارد جنگل نشوند. در فیلم اما کمکم میفهمیم که این معلم خواستهای دارد و به دلیل آن است که اقدام به ترساندن بچهها میکند. او به دنبال نوعی از قارچ گرانقیمت است و به همین دلیل بچهها را میترساند که وارد جنگل نشوند. در نهایت هم معلم خودش را تبدیل به هیولا میکند، وارد جنگل میشود و قصه از حالت افسانهای خارج میشود.
برزگر خاطرنشان کرد: با توجه به بومی بودن سوژه در این فیلم از حضور بازیگران نوجوان مازندرانی استفاده کردم.
وی با اشاره به ظرفیت بالای افسانهها و متلهای مازندرانی برای تولید فیلم کوتاه، اظهار کرد: بسیاری از افسانهها و روایتهای بومی و قصههای محلی در مازندران با توجه به فرهنگ غنی و گسترده بومی موجود در این استان قابلیت تبدیل شدن به آثار تصویری را دارند و در این بین معتقدم فیلم کوتاه به دلیل ویژگیهایش مانند مختصر و مفید بودن میتواند بهترین گزینه تولید فیلمهای مناسب و متفاوت برآمده از فرهنگ بومی باشد.
برزگر گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر تولید فیلم کوتاه در کشور ما با استقبال خوبی مواجه شده و این یک اتفاق و فرصت مناسب برای فیلمسازان جوان است که آثار متفاوتی را تولید کنند.
کارگردان فیلم «یه چوم یه لنگ» اظهار کرد: البته تولید فیلم کوتاه با توجه به محدودیتهای زمانی ممکن است دشواریهایی نیز داشته باشد. چون کارگردان باید در فیلم کوتاه سعی کند کل محتوای مد نظر خود را در زمانی کوتاه به مخاطب برساند. با این حال فرصتی که فیلم کوتاه برای تولید آثار متنوع و متعدد میتواند ایجاد کند بسیار مناسب و قابل توجه است که امیدوارم بیشتر مورد توجه فیلمسازان جوان قرار بگیرد.
به گزارش ایرنا، فیلم کوتاه «یه چوم یه لنگ» اخیرا در سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران نیز اکران شد.
نظر شما