به گزارش ایرنا، استان ایلام با ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق در غرب ایران، اصلی ترین کانون تردد زوار در طول سال به ویژه در ایام اربعین حسینی به واسطه مزیت هایی از جمله نزدیکی به کربلای معلی، امنیت، اشتراکات فرهنگی و مذهبی با استان های همجوار در عراق و ایجاد زیرساخت های لازم در مرز مهران است.
این استان با وجود همه ویژگی هایی که از آن بهره مند است، دارای توپوگرافی کوهستانی است و بر این اساس توسعه زیرساخت ها به ویژه در حوزه راه ها نقش مهمی در توسعه این استان دارد.
از زمان استقرار دولت سیزدهم و به واسطه کنگره بزرگ اربعین، استان ایلام همواره در کانون توجه دولتمردان دولت کار و کرامت قرار گرفته و یکی از مهم ترین مسائلی که در این استان در ۲ سال گذشته مورد توجه قرار گرفته، توسعه راه های این استان به منظور فراهم کردن سفری امن، ارزان و آسان برای زوار اربعین حسینی بوده است که بر اساس گفت وگوهایی که با مدیران کل راه و شهرسازی، راهداری و حمل و نقل جاده ای و مدیر طرحهای شرکت ساخت در این استان انجام شده، تا کنون بیش از ۴۹ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال در حوزه راه های این استان هزینه شده که توجه خوانندگان را به این گفت و گوها جلب می کنیم.
طی سه سال گذشته ۲۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال در حوزه راهداری ایلام هزینه شده است
مدیرکل راهداری و حمل و جاده ای استان ایلام روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ بیش از یک هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال اعتبارات استانی، ۲ هزار میلیارد ریال اعتبارات سفر رییس جمهور، ۸۴۰ میلیارد ریال اعتبارات ملی، ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبارات قیر و در مجموع پنج هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال بوده که در حوزه راهداری این استان هزینه شده است.
«سیدزاهدین چشمه خاور» یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ نیز ۲۰۵۰ میلیارد ریال اعتبارات استانی، ۴۷۰۰ میلیارد ریال اعتبارات ملی، ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبارات قیر و در مجموع ۷۵۵۰ میلیارد ریال در حوزه راهداری هزینه شده است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۲ هزینه های حوزه راهداری استان ایلام شامل ۲۳۰۰ میلیارد ریال اعتبارات استانی، هفت هزار میلیارد ریال اعتبارات ملی، یکهزار میلیارد ریال اعتبارات قیر و در مجموع ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و جاده ای استان ایلام گفت: همچنین علاوه بر این هزینه ها، از محل بنیاد برکت ۱۵۰ میلیارد ریال، ۲۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات بنیاد علوی، سه هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات شرکت نفت و ۵۰ میلیارد ریال نیز در حوزه اعتبارات شرکت گاز به حوزه راهداری استان ایلام تزریق شده که به سرجمع کلی این اعتبارت افزوده می شود.
چشمه خاور بیان کرد: در مجموع طی سه سال گذشته ۲۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال در حوزه راهداری استان ایلام هزینه شده است.
شرکت ساخت ۱۷ هزار میلیارد ریال زیرساخت راه در ایلام در دست اقدام دارد
مدیر طرحهای شرکت ساخت در استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور در استان ایلام دارای ۱۰ پروژه فعال است که طول این پروژه ها ۱۰۰بیش از کیلومتر است.
«محمدرضا شریفی راد» با بیان اینکه مجموع اعتبارات این پروژه ها ۱۷ هزار میلیارد ریال است، بیان کرد: از این میزان اعتبار بیش از ۲ هزار و ۶۵۰ ریال در دولت سیزدهم به این پروژه ها تخصیص یافته است.
وی گفت: مهمترین پروژه های شرکت ساخت شامل احداث «تونل دوم آزادی» به طول ۳۲۰۰ متر تونل و راه های دسترسی، شروع «زیرسازی راه آهن ایلام» به طول ۱۷ کیلومتر و پیگیری آزادراه چیلات به طول ۱۶۰ کیلومتر است.
شریفی راد بیان کرد: همچنین پروژه های مختلفی توسط شرکت ساخت راه ها در استان ایلام از جمله انجام ۱۱ کیلومتر محور ایلام - ملکشاهی، ۱۰ کیلومتر در محور چشمه شیرین - بدره و ۲خطه کردن پل گاومیشان و... در دستور کار این شرکت قرار دارد که در حال حاضر بسیاری از مقدمات اجرای این پروژه ها انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه هزینه هر کیلومتر راهسازی در استان ایلام در حوزه بزرگراهی ۳۵۰ میلیارد ریال، راه های اصلی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد ریال و در ساخت تونل نیز بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال است، افزود: کوهستانی بودن استان ایلام یکی از مهم ترین علت های اصلی افزایش هزینه های راهسازی در این استان نسبت به سایر مناطق کشور است.
مدیر طرحهای شرکت ساخت در استان ایلام افزود: کوهستانی بودن علاوه بر هزینه های بالای ساخت راه در استان ایلام باعث شده پیمانکار برای پروژه های راهسازی سخت پیدا شود.
وی گفت: این شرکت در حوزه اربعین استان نیز پروژه های راهسازی در محور دهلران-دشت عباس، ایلام-دره شهر، ایلام-حمیل و سایر نقاط استان در دست اجرا دارد.
مجموع عملکرد اداره کل راه و شهرسازی ایلام در حوزه راهسازی ۳۲ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال است
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: زیرساخت های راه تاثیر بسیار زیادی در توسعه پایدار استان ایلام دارند، بر همین اساس بهبود زیرساخت های راه استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
«فرشاد دوستی» با بیان اینکه حوزه راه در استان ایلام برخلاف استان های دیگر بسیار هزینه بَر است، افزود: توپوگرافی استان ایلام باعث شده که چندبرابر مناطق دیگر هزینه شود تا یک راه استاندارد احداث شود.
وی با بیان اینکه پروژه های راهسازی در استان ایلام طولانی مدت هستند، تصریح کرد: همه پروژه های راهسازی استان ایلام در حوزه اربعین هستند زیرا تردد زوار در ایام اربعین حسینی از همین مسیرها انجام می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام با اشاره به اینکه بسیار کسانی که امسال از مسیرهای استان ایلام برای زیات اربعین تردد کردند، از وضعیت جاده ها رضایت داشتند، عنوان کرد: برخلاف سال های گذشته ترافیک های خسته کننده در محورهای استان ایلام به خصوص محور ایلام-مهران مشاهده نشد.
دوستی افزود: آنچه که طی ۲ سال گذشته در دولت سیزدهم به پروژه های راهسازی استان ایلام تخصیص یافته ۲۲ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال در همه بخش ها بوده است.
وی گفت: عملکرد پروژه های راهسازی در استان ایلام بیشتر از این میزان اعتبارات تخصیص یافته است چراکه مطالباتی از پیمانکاران مانده و هنوز پرداخت نشده که با احتساب این مطالبات و اعتبارات تخصیص یافته، مجموع اعتبارات عملکرد حوزه راهسازی استان ۳۲ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال است.
دوستی بیان کرد: از مهمترین پروژه های راهسازی استان ایلام که برای اربعین مورد استفاده قرار گرفت مسیر صالح آباد- ایلام- حمیل بوده که خوشبختانه در این مسیر ۲ تونل به بهره برداری رسید.
وی با اشاره به اینکه تونل شماره ۲ این مسیر به طول ۷۴۴ متر به طور کامل انجام شده است، عنوان کرد: تونل اول به طول ۸۴۴ متر نیز به صورت موقت در ایام اربعین بازگشایی شد و تا ۶۰ روز آینده عملیات لاینینگ این تونل نیز به اتمام خواهد رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام با اشاره به مسیر مهران- دهلران- اندیمشک نیز در حال چهارخطه شدن است، افزود: این مسیر طولانی است و در چند مقطع پروژه در حال اجرایی است و نقاط حادثه خیز این مسیر در اولویت کار قرار دارد.
دوستی بیان کرد: بعد از اتمام طرح چهارخطه کردن محور حمیل- ایلام- مهران تمام توان خود را بر روی محور مهران- دهلران- اندیمشک خواهیم گذاشت، هرچند به تناسب اعتبارات هم اکنون نیز در این مسیر فعالیت های راهسازی تداوم دارد.
وی عنوان کرد: طرح ۶ خطه کردن محور ۱۱ کیلومتری مسیر مهران تا پایانه مرزی نیز با ۲ پیمانکار در حال انجام است که البته نیازمند تخصیص اعتبارات لازم است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام با اشاره به اینکه مطالعات پروژه توسعه محور قلاجه-ایوان-ایلام نیز انجام شده است، افزود: احداث کنارگذر جنوب غربی شهر ایلام با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز در حال اجرا است.
دوستی با اشاره به پروژه مهم راهسازی تونل کبیرکوه در جنوب استان ایلام بین ۲ شهرستان دره شهر و آبدانان، افزود: در این طرح بیش از ۶ هزار متر طول تونل وجود دارد که عملیات لاینینگ در حال اتمام بوده و بر اساس قول مساعد پیمانکاران، این طرح تا دهه فجر زیر بار ترافیک خواهد رفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبارات حوزه راه در سفر اول رئیس جمهور به استان ایلام بوده که افزون بر هشت هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال این میزان اعتبار تخصیص یافته است.
بر این اساس و با توجه به اعتباراتی که در بخش زیرساخت راه های استان ایلام در دولت سیزدهم برای استان ایلام به عنوان پایتخت خادمین زوار سیدالشهدا(ع) اختصاص یافته و اقداماتی که انجام شده است، بارقه های امید برای توسعه هر چه بیشتر استان همچنان روشن خواهد بود.
نظر شما