سعید گرگانلی دوجی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: منابع هزینه شده از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای مراوهتپه در سال ۱۴۰۱ بوده که از نیمه دوم سال قبل تا نیمه نخست امسال هزینه شده است.
وی افزود: اعتبارات تخصیصی برای بهسازی سردر غربی و تبدیل ۱۵ رواق محوطه آرامگاه مختومقلی به غرفه نمایشگاهی برای تکمیل ساختمان بازارچه این سایت پیش بینی شده بود که با موافقت مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و فرمانداری مراوهتپه هزینه شد.
گرگانلی دوجی اضافه کرد: علاوه بر اعتبارات هزینه شده، ۲۰ میلیارد ریال دیگر هم در سفر ۱۹ اسفند سال قبل استاندار گلستان به مراوهتپه برای بهسازی و تکمیل اقدامات عمرانی آرامگاه مختومقلی توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مصوب شد که تاکنون اختصاص نیافته است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مراوهتپه ادامه داد: امسال هم در اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای این شهرستان نیز ۴۰ میلیارد ریال برای انجام فعالیتهای عمرانی مورد نیاز آرامگاه مختومقلی فراغی که یک سایت گردشگری نیز محسوب میشود، پیش بینی شده است.
وی گفت: بهسازی یک سردر باقی مانده از مجموع چهار سردرب آرامگاه مختومقلی فراغی، تبدیل سایر رواق های باقی مانده به غرفههای نمایشگاهی که امکان اسکان موقت هم دارند و نیز محوطه سازی از جمله اقدامات عمرانی باقی مانده آرامگاه این شاعر و عارف نامی ترکمن در مراوهتپه است.
به گزارش ایرنا، آرامگاه مختومقلی فراغی شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدر بزرگوار وی "دولت محمد آزادی" در ۳۲ کیلومتری غرب مراوهتپه و در مسیر جاده این شهر به داشلی برون گنبدکاووس و در روستای "آق توقای" واقع است و هر ساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بر مزار این شاعر حضور مییابند.
مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای حاجی قوشان از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار چشمه عباساری در دامنه رشته کوه سونگی داغی بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای آق توقای در ۳۲ کیلومتری غرب مراوهتپه منتقل و در جوار آرامگاه پدرش دولت محمد آزادی به خاک سپرده شد.
اشعار این شاعر بزرگ ترکمن که به «فردوسی» این قوم مشهور است، در بین دیگر اقوام ایران زمین و دیگر ملل جهان نیز بلند آوازه شده، دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان شعر او نیز تاکنون به چند زبان دنیا از جمله انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.
شهرستان مراوهتپه افزون بر ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد که در دو نقطه شهری و ۱۰۸ روستا و در گستره سه هزار و ۶۰ کیلیومتر مربع وسعت سکونت دارند.
نظر شما