به گزارش ایرنا، «حمیدرضا خالدی» روز سهشنبه در نشست کارگروه کشاورزی و امنیت غذایی استان مرکزی در سازمان جهاد کشاورزی این استان، افزود: قانون سازمان پدافند غیرعامل که یازدهم شهریور ماه سال جاری تصویب و ابلاغ شد وظیفه این سازمان را سنگین تر کردهاست و مصوبه پدافند غیر عامل برای تمامی دستگاههای اجرایی، نیروهای مسلح و دستگاه های غیر عامل لازمالاجرا است.
وی به سند جدید امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: سند امنیت غذایی که در گذشته در شورای عالی سلامت تدوین شده بود جیره غذایی زنان، رشد و اسید آمینه را در میگرفت اما در سند جدید دامنه آن گستردهتر شده و بخشهای نظیر سلامت و کیفیت مواد غذایی را نیز دربر میگیرد.
جانشین قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: سند امنیت غذایی جدید با همکاری دستگاههای مختلف تدوین شده و به زودی ابلاغ میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: از این استان به عنوان صنعتی نام برده میشود و فعالیتها کشاورزی این خطه زیر سایه صنعت قرار گرفته است.
«علی صفری» افزود: استان مرکزی به لحاظ تولیدات بخش کشاورزی خودکفا است و علاوه بر تامین نیاز بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت استان، بخش قابل توجهی از تولیدات این خطه به دیگر استانهای کشور ارسال میشود.
وی ادامه داد: یکی از پایه های امنیت ملی؛ امنیت غذایی بوده و نیاز است در جهت تقویت آن برنامهریزی و اقدامات موثر انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: نهادینه شدن فرهنگ پدافند غیرعامل آسیبپذیریها در بسیاری از بخشها به خصوص حوزه جهاد کشاورزی را کاهش میدهد.
صفری گفت: ماموریت وزارت جهاد کشاورزی رصد و پایش، پیشگیری و کنترل و مقابله با تهدیدهای زیستی و توسعه زیرساختهای نرمافزاری و سخت افزاری برای شناسایی تهدیدها و کاهش تهدیدهای زیستی است که اقدامات موثری در این خصوص انجام شده است.
وی ادامه داد: زمینهای کشاورزی استان مرکزی۱۶۲ هزار هکتار است که سالانه سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن محصولات باغی، زراعی و آبزیان در این زمینها تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: ۱۸.۵ درصد اشتغال و ۳.۳۳ درصد تولید ناخالص ملی استان مربوط به بخش کشاورزی است و ۱۰۰ هزار نفر بهرهبردار در این بخش فعال هستند.
صفری افزود: توسعه گلخانهها از جمله سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی است و پنج مجتمع گلخانهای در استان وجود دارد که ۲ مجتمع آن خصوصی است.
وی ادامه داد: ضریب مکانیزاسیون استان مرکزی از یک و ۹۸ اسب بخار در هکتار به ۲ و ۱۱ صدم درصد اسب بخار در هکتار افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: ۵۰ درصد اراضی کشاورزی استان به آبیاری نوین تجهیز شده که نسبت به متوسط کشور بالاتر است.
صفری گفت: متوسط بازدهی آب کشاورزی در استان مرکزی ۴۵ درصد است که نسبت به متوسط کشوری بالاتر است.
وی افزود: ۶۲ درصد آب مصرفی بخش کشاورزی وابسته به منابع آب زیرزمینی است و این مهم تهدیداتی را برای استان به همراه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: بیش از چهار میلیون تن ظرفیت سازی در بخش صنایع تبدیلی استان مرکزی ایجاد شده است.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر ۱۲ شهرستان دارد.
نظر شما